De Ferrari Roma

Ferrari Roma: La Nuova Dolce Vita

Wie kent niet de beelden van volle terrassen in de straten van Rome in de vijftiger en zestiger jaren van de vorige eeuw? La Dolce Vita vierde hoogtij. Filmsterren en beroemdheden leefden het zoete leven in de Romeinse stad, waar de Via Veneto dé plek was om te zien, en gezien te worden. Met dat romantische beeld voor ogen schetste Ferrari’s designbaas Flavio Manzoni de nieuwe Roma. Een elegante 2+ Coupé met een 620 pk sterke V8- motor in het vooronder.

De lijnen van de Roma zijn onmiskenbaar stijlvol en sierlijk. De auto die model stond voor de nieuwe coupé is de legendarische Ferrari 250 GT Lusso. Dit ontwerp van Pininfarina uit de zestiger jaren geldt voor veel autoliefhebbers nog steeds als een van de mooiste creaties van het Italiaanse designhuis. Met name de neus en de duikende overhang van de Lusso zijn terug te vinden bij de nieuwe Roma. Het ontwerp is krachtig en sportief, maar tegelijkertijd bijna gracieus. In het interieur is veelvuldig gebruik gemaakt van leer en alcantara, waarmee de Roma een en al luxe ademt. Hoewel de auto niet voor het circuit is gebouwd, is het een echte Ferrari die geen bocht schuwt. Op het dashboard is de toerenteller centraal geplaatst; dat is immers de belangrijkste meter. Uiteraard is er een Manetinno-draaiknop aanwezig waarmee verschillende rijmodi gekozen kunnen worden. De Roma is vanzelfsprekend voorzien van een modern infotainment systeem zodat langere reizen in alle comfort afgelegd kunnen worden.  

De Ferrari Roma is al leverbaar vanaf € 251.094,- (incl BTW en BPM). U kunt de auto zien en rijden bij Kroymans Ferrari in Hilversum. Indien u meer informatie wilt of een afspraak wilt maken, kunt u contact opnemen via +31 (0) 35- 646 2220. www.kroymans.nl

Kom langs en ervaar ‘La Nuova Dolce Vita’.