De Porsche Taycan Cross Turismo

Nieuwe Porsche Taycan Cross Turismo Elektrische lifestyle variant

Een elektrische Porsche waarmee je ook offroad kunt? De meeste mensen denken dan aan een volledig elektrische Macan of Cayenne, auto’s die nu (nog) niet op de markt zijn. Maar de eerste elektrische Porsche waarmee je ook de gebaande paden kunt verlaten is de Taycan Cross Turismo. Porsche Centrum Leusden levert het nieuwe model direct in vier verschillende uitvoeringen.

Het is 2015. Porsche toont op de Autoshow in Frankfurt de Mission E, een honderd procent elektrische concept car. In de showroom van Porsche Centrum Leusden wordt nog geen vijf jaar later het doek van de productieversie getrokken. Hij heet Taycan. De nieuwe Porsche staat met zijn honderd procent elektrische aandrijving symbool voor de evolutie van de autowereld voor de komende jaren, terwijl hij van een sportwagenmerk komt dat sinds 1948 de allerbeste verbrandingsmotoren heeft gemaakt. De Taycan brengt typische Porsche-prestaties samen met connectiviteit en gebruiksgemak voor alledag. De vierzits sportwagen met nul emissie is hiermee een nieuw Porsche-icoon met 100 procent Porsche-DNA, constateren de aanwezigen. Porsche toont op de Autosalon van Genève in 2018 opnieuw een spraakmakende conceptstudie, de Mission E Cross Turismo. De reacties van pers en publiek zijn lovend en de boodschap voor Porsche is duidelijk: deze honderd procent elektrische auto moet er komen. En zo is geschied, want een kleine drie jaar later staan we bij de splinternieuwe Taycan Cross Turismo die voor de showroom van Porsche Centrum Leusden staat geparkeerd, nu nog voorzien van een Duits kenteken. De korte tijd tussen de onthulling van het concept en de lancering van het productiemodel was mogelijk door de komst van Virtual Reality-technologieën bij Porsche, waardoor de ingenieurs een groot aantal systemen en componenten hebben kunnen testen in een digitale omgeving. Virtuele prototypes van de Taycan Cross Turismo hebben op die manier al meer dan 20 miljoen probleemloze kilometers afgelegd.

Klik hier om het volledige artikel in ons nieuwe Drieklomp Magazine te lezen.