Verkocht

Zeldertseweg 20 Hoogland

Verkocht

Omschrijving

Prachtige landelijke en centrale ligging

Deze traditionele rietgedekte BOERDERIJ is prachtig landelijk gelegen en ligt ook nog eens zeer centraal in het land! Genieten van het buitenleven en toch zo dichtbij de stad Amersfoort, een geweldige combinatie! En met de oprit naar de A1 op zo’n 1,5 kilometer afstand is de Randstad ook zeer goed te bereiken.
Deze authentieke boerderij dateert uit 1903, waarbij het voorhuis in gebruik is als woongedeelte en de deel dienst deed als stal, waar vroeger de koeien op de grup stonden. Het achterhuis verkeert dan ook in de originele staat met de grupstal, hilt, gebinten en mooi zichtbare sporenkap.
Op het erf achter de boerderij staan verschillende agrarische opstallen en ook behoort er een ruim perceel weidegrond bij, waardoor het een interessante locatie is voor bijvoorbeeld het houden c.q. fokken van paarden of andere dieren. Het geheel ligt op een royaal perceel van circa 2,9 hectare.

De traditionele woning en de opstallen zijn echter wel toe aan een update en vragen er dan ook om onder handen genomen te worden. Hoe fijn is het om naar eigen smaak en inzicht deze woning met zijn bijgebouwen te moderniseren en dan te genieten van deze mooie plek met vrij uitzicht over de weilanden!

BOUWKENMERKEN

– Bouwjaar : 1903
– Bouwwijze : traditioneel gebouwd, een rieten dak met aan de voorzijde een wolfseind.
– Isolatie : isolerende beglazing
– Woonoppervlak: circa 57 m²
– Inhoud : circa 977 m³
– Perceeloppervlakte : 2 hectare, 93 are en 35 centiare

INDELING BOERDERIJ

Via de zijkant van het voorhuis betreedt u de woning. Vanuit de deel is de entree, waar naast de deur naar de keuken nog een oude waterpomp staat. De keuken heeft een aanrechtblok met spoelbak en de ruimte is voorzien van een erker. Vanuit de keuken is toegang tot een kleine slaapkamer met inbouwkast. De heerd is vanuit de keuken en ook vanaf de deel bereikbaar. Onder de schouw staat een oliegestookte kachel. Via de woonkamer is er toegang tot een grotere slaapkamer met inbouwkast. De badkamer met wastafel en douche en een los toilet zijn gesitueerd op de deel.

De achterzijde van de boerderij betreft het stalgedeelte, de zogenaamde deel. De deel is nog geheel ingericht als grupstal. Een losse trap in het achterhuis leidt naar een stuk vliering en een open verdiepingsvloer. De kap is niet afgewerkt (onbeschoten kap). De achtergevel heeft een traditionele opzet met in het midden dubbele hoge deuren en links en rechts twee kleine stalramen. De zijgevels hebben stalramen en drie mestdeuren per zijgevel. Boven de grote deuren is een hooiluik aangebracht, naar de hooizolder, met in de top twee kleinere halfronde vensters.

BIJGEBOUWEN

Voormalige melkschuur (stal 2)
Opgetrokken middels gemetselde bakstenen gevels, het zadeldak is gedekt met asbestcement golfplaten. Voorzien van dubbele deuren en 2 kleine deuren in de voorgevel. In de achtergevel is een dubbele deur. De oppervlakte van de schuur is circa 12 x 9 m. = 108 m² en de nokhoogte bedraagt circa 4,14 m. Voorzien van een mestput.

Voormalige varkensstal (stal 3)
Deze schuur is opgetrokken middels gemetselde bakstenen gevels, het zadeldak is gedekt met pannen. In de voorgevel is één deur, in de zijgeval zijn vijf deuren. De schuur heeft een oppervlakte van circa 17,8 x 5,8 m. = 103,2 m² met een nokhoogte van circa 4,90 m. Voorzien van een mestput.

Schuur 2 en 3
Opgetrokken in hout en dak gedekt met pannen. In slechte staat. Afmeting van respectievelijk circa 10,2 x 5,4 m. = 55,08 m² en 3,85 x 3,85 m. = 14,8 m² en een nokhoogte van 4 m. en 1,75 m.

Overig
– Overkapping van circa 10,9 x 7,6 m. = 82,8 m² , opgetrokken in hout met asbestcement golfplaten als dakbedekking;
– Hooiberg van circa 6 x 6 m. = 36 m².

PLANOLOGIE

De bestemming betreft ‘Agrarisch met waarden- Open Slagenlandschap’, deel uitmakend van Bestemmingsplan Buitengebied-West, vastgesteld 20 december 2011 door de gemeente Amersfoort.
Het perceel heeft een agrarisch bouwvlak, waarbinnen bedrijfsgebouwen kunnen worden gerealiseerd t.b.v. agrarische doeleinden. De boerderijwoning betreft een bedrijfswoning. Op het perceel is ook een aanduiding met ‘Cultuurhistorische waarden’ aanwezig. De overige grond heeft een agrarische bestemming zonder bouwperceel.

OVERDRACHTSBELASTING
Gelet op de agrarische bestemming en de aanwezigheid van diverse (voormalige) agrarische bedrijfsgebouwen dient u als koper rekening te houden met verschillende tarieven, te weten 2 % over de waarde van de woning met bijbehorende grond, en 8 % over de waarde van de overige bestanddelen.
Voor de waarde van het gedeelte landbouwgrond kan onder voorwaarden vrijstelling conform het gestelde in de Wet Belastingen Rechtsverkeer worden verkregen, verdere informatie hierover te verkrijgen bij de makelaar-rentmeester, de heer A. van Drie.

BIJZONDERHEDEN

• Het geheel is aangesloten op alle gangbare nutsvoorzieningen.
• In de koopovereenkomst wordt de ouderdoms- en asbestclausule opgenomen.
• Aanvaarding in overleg.

Lees de volledige omschrijving

Contact

Neem contact op met onderstaande vestiging voor meer informatie of maak een afspraak voor een bezichtiging.

Drieklomp Makelaars en Rentmeesters - Voorthuizen

Kenmerken

Algemeen

Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg
Soort woonhuis
Woonboerderij, vrijstaande woning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1903
Soort dak
Riet
Ligging
Buiten bebouwde kom, landelijk gelegen, open ligging, vrij uitzicht

Oppervlakten en inhoud

Wonen
57 m²
Overige inpandige ruimte
157 m²
Externe bergruimte
290 m²
Perceel
29.335 m²
Inhoud
977 m³

Indeling

Aantal kamers
5 kamers (2 slaapkamers)
Aantal badkamers
1 badkamer
Badkamersvoorzieningen
Douche, wastafel
Aantal woonlagen
1

Kadastrale gegevens

Perceelnaam
Hoogland P 131
Oppervlakte
950 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Perceel
HLD02-P-131
Perceelnaam
Hoogland P 162
Oppervlakte
28385 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Perceel
HLD02-P-162

Buitenruimte

Tuin
Voortuin
Voortuin
130 m²

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
Op eigen terrein
Bekijk alle kenmerken
Zeldertseweg 20
Hoogland