Radarpad 25 Arnhem

Vraagprijs € 2.200.000 k.k.

Omschrijving

Modern industrieel wonen en werken in een culturele natuurenclave aan de rand van de stad.

Grenzend aan de uitgestrekte natuur van het natuurreservaat de Hoge Veluwe, in een aaneengesloten Veluws landschap, is de Buitenplaats Koningsweg een historische enclave met een combinatie van culturele bedrijvigheid, horeca, recreëren en wonen. Kunstenaars, ondernemers en bewoners wonen in harmonie samen op deze buitenplaats, midden in de natuur, op korte afstand van Arnhem.

De buitenplaats bestaat uit drie deelgebieden Kamp Koningsweg Noord, Zeven Provinciën en Bos en Heide en is grotendeels aangewezen als Rijksmonumentaal. In deze unieke setting met voormalige kazernegebouwen en boerderijen die omgebouwd zijn naar woningen is ook dit bijzondere object gelegen. Het is al jaren een begrip als sfeervolle ontmoetingsplek met horeca, vergaderingen of bijeenkomsten in een inspirerende omgeving. Het gebouw deed dienst als militaire hangar en is in 2021 compleet gerenoveerd en luxe uitgebouwd met een bedrijfswoning.

De renovatie en nieuwbouw heeft geresulteerd in een combinatie van industriële historie, moderne luxe en sfeer. De woning is speels met niveauverschillen en verdeeld over meerdere woonlagen. Een stoer gezinshuis waar iedereen zijn plek kan vinden om te werken, studeren of te ontspannen. Op de vide is bijvoorbeeld een loungeplek/ gameroom gerealiseerd. De grote woonkeuken is het ‘kloppend hart’ van het huis en als de openslaande deuren open staan kunt u genieten van een prachtig weids uitzicht over de landerijen.

Het bedrijfsgedeelte heeft een eigen entree en is aan de achterzijde van het huis gelegen waardoor privé en zakelijk gescheiden kunnen worden. Een unieke gelegenheid om bijvoorbeeld een restaurant met private dining of een vergaderlocatie met een luxe B&B te combineren. Het geheel is gelegen in een open setting met rondom natuur, oude bomen en landerijen die een hoge beschermde status hebben. Fantastisch om van te genieten terwijl u er geen onderhoud aan hebt. Het object voldoet aan de eisen van duurzaamheid en is met een energielabel A+++ klaar voor de toekomst.

BOUWKENMERKEN

Bouwjaar: 1942. Renovatie in 2021/2022.
Opgetrokken in steen, deels middel steen/spouwmuren.
Dakbedekking middels aluminium dakplaten.
Isolatie: volledig geïsoleerd.
Woonoppervlakte: 274 m2.
Inhoud: 1.047 m3
Energielabel: A+++
Algemeen: de vloer is afgewerkt middels beton met vloerverwarming.

INDELING

Woonhuis
Entree, ruime hal met zicht op de vide. Deze ruimte is met het biljart in gebruik als hobbyruimte met terrasdeuren die geheel opengeschoven kunnen worden naar het terras. Dubbele stalen deuren bieden toegang tot de woonkeuken als ‘het kloppend hart’ van het huis. Het modern vormgegeven kookeiland met marmeren aanrecht staat centraal in de ruimte. Zodra de terrasdeuren over de gehele breedte zijn geopend is heerlijk om in de ochtend te genieten van de ochtendzon en het buitenleven met vrij zicht over een open veld. In combinatie met de groene kleurstelling van de keuken en de muur die tot aan het plafond is getegeld met Marrokkaanse tegeltjes is een geraffineerde mix van luxe materialen en sfeer ontstaan. Uiteraard is de keuken voorzien van de benodigde inbouwapparatuur. Een grote berging/bijkeuken doet dienst als provisieruimte en was- en linnenruimte. Een houten trap brengt u naar de woonkamer met ramen en deuren naar de vloer met vrij uitzicht over de natuur aan de zuidzijde van het huis. Een trap brengt u een niveau lager naar een gang met kledingkasten waaraan de slaapvertrekken en de badkamer zijn gesitueerd. 3 Ruime slaapkamers zijn voorzien van terrasdeuren naar het naastgelegen terras. Een luxe badkamer is gerealiseerd met ligbad, douche, toilet en een wastafel voor 2 personen. Een trap brengt u naar de 4e slaapkamer aan de zuidzijde van het huis. Deze kamer is voorzien van een wastafel. Omdat overal de ramen en deuren van glas tot de vloer doorlopen staat u in direct contact met de natuur. Vanuit de keuken is een vaste trap naar de vide.

Verdieping
Op de vide een lounge- of studeergelegenheid en een 5e (logeer)slaapgelegenheid. 2e Badkamer met douche, wastafel en toilet. Hobby-/werkruimte met zicht op de horecaruimte beneden. De vloer is afgewerkt met een eikenhouten vloer. U zou kunnen overwegen een B&B te realiseren als u een trap maakt naar de bedrijfsruimte beneden zodat u deze kunt scheiden van het privé gedeelte.

Bedrijfsgedeelte
Entree, hal, garderobe, toiletgroepen. Een open ruimte met balkenplafond en een bar. Alle terrasdeuren kunnen openen naar het grote, zongerichte terras. Het terras kan met een elektrische bedienbare scherm afgeschermd worden voor teveel zon. Een keuken aan de achterzijde is uitgerust met een professionele keuken.

BIJZONDERHEDEN

Overname van de goodwill/inventaris is bespreekbaar.

De hangar is compleet gerenoveerd en de woning is nieuw gebouwd en voldoet aan de eisen van moderne techniek en duurzaamheid. Op het dak zijn 24 stuks zonnepanelen geplaatst in combinatie met een warmtepomp.

De vloeren zijn grotendeels uitgevoerd in gevlinderd beton die een knipoog zijn naar het industriële karakter van de voormalige hangar. De vloeren zijn voorzien van vloerverwarming.

De bestemming van het geheel is horeca in combinatie met een dienstwoning die u mag bewonen ten dienste van de horeca. U kunt denken aan een restaurant, vergaderlocatie, luxe B&B etc.

Onderdeel van Buitenplaats Koningsweg is het beeldkwaliteitsplan ontwikkeld door landschapsarchitect Harro de Jong.

Aan de achterzijde van het bedrijfsgedeelte is een container geplaatst voor opslag.

Kamp Koningsweg Noord
In het Beeldkwaliteitsplan wordt uitgegaan van een drietal deelgebieden; Kamp Koningsweg Noord (KKN), Zeven Provinciën (ZP) en Bos en Heide (B&H). Het object maakt onderdeel uit van Kamp Koningsweg Noord. Tussen de grote bomen en langs de oude laan staan de kazernegebouwen van Kamp Koningsweg Noord. Aan de rand hiervan begint het bos en de hei, gescheiden door een betonnen rand en/of een haag, waardoor het contrast tussen de boomrijke campus en de weelderige natuur extra wordt aangezet. Deels is de laan zelf de scheiding tussen campus en natuur waar het gras onder de bomen overgaat in de heide. In de natuurlijke bosrand zijn soms nauwelijks zichtbaar functies opgenomen als tuinen, parkeren of (afval-)berging.

Ten oosten van de entree is in de loop der tijden een beukenbos ontstaan. In WOII hebben hier 3 kazernegebouwen gestaan, die als volume weer terug gebouwd zullen worden en -vermoedelijk- woningen zullen worden. Intussen zijn hier spontaan beuken opgeschoten. Hoewel met het bouwen van de drie nieuwe gebouwen niet alle jonge boompjes gespaard zullen worden zal dit deelgebied toch een ander karakter hebben dan de rest van de intact gebleven historische enclave; een beukenbos, ook zonder heesters maar met voornamelijk beukenblad als tapijt. Ook aan de oost- en zuid-rand van dit bos ligt weer een grillig glooiend bos met juist wel weer weelderige ondergroei, gescheiden door een betonnen pad. In de zuidelijke bosrand worden tevens parkeerplaatsen geschoven, onzichtbaar vanuit de omgeving door een houtwal aan de Koningsweg-zijde en verdere glooiingen en ondergroei.

Aan de gebouwen op KKN worden nieuwe (donkergrijze) betonnen sokkels toegevoegd, waarmee ze op het gras staan. Deze sokkels vormen zowel het pad (op maaiveld gelegen) als de privéruimten van de bewoners (iets hoger), door het hoogteverschil dus subtiel van elkaar gescheiden maar als één geheel leesbaar. Ze worden niet opgeknipt door schuttingen of coniferenhagen. In dit deelgebied worden geen bergingen en fietsenhokken gebouwd die de ruimte van de enclave of het heidegebied versnipperen. Utilitaire bouwwerken die nodig zijn op de enclave KKN (of ZP) doen mee in het nieuwe ensemble.

Het terrein en de aanleg van de twee oorspronkelijke enclaves Kamp Koningsweg Noord en Zeven Provinciën zijn aangewezen als Rijksmonument. In het aaneengesloten Veluwse landschap worden deze twee ensembles ‘uitgesneden’, als vlakken. Als in cultuur gebrachte enclaves in de natuur, zoals er op de Veluwe veel meer te vinden zijn. Door dit prachtige contrast tussen enclaves en natuurlijke omgeving die met de herinrichting van het terrein gemaakt wordt, wordt in één oogopslag duidelijk welke delen van het terrein behoren tot de Rijksmonumentale historische enclaves uit de Tweede Wereldoorlog, en wat nadien is toegevoegd. Die gebouwen komen namelijk letterlijk als ‘hutjes’ op de hei te staan: het gereconstrueerde oud-Veluwse landschap.

Lees de volledige omschrijving

Contact

Drieklomp Makelaars en Rentmeesters - Oosterbeek
Wonen 439 m²
Inhoud 1047 m³
Perceel 774 m²
kamers 5
slaapkamers 4
Energielabel A+++

Kenmerken

Algemeen

vraagprijs
€ 2.200.000 kosten koper
Aangeboden sinds
14 november 2023
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg
Soort woonhuis
Villa, vrijstaande woning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1942

Oppervlakten en inhoud

Wonen
439 m²
Perceel
774 m²
Inhoud
1.047 m³

Indeling

Aantal kamers
5 kamers (4 slaapkamers)
Aantal badkamers
2 badkamers
Badkamervoorzieningen
Dubbele wastafel, inloopdouche, ligbad, toilet, wastafelmeubel
Aantal woonlagen
2
Voorzieningen
Zonnepanelen

Energie

Energielabel
A+++
Isolatie
Volledig geisoleerd
Verwarming
Vloerverwarming gedeeltelijk, warmtepomp

Kadastrale gegevens

Perceelnaam
Arnhem A 1801
Oppervlakte
774 m²
Perceel
AHM01-A-1801
Omvang
Geheel perceel

Buitenruimte

Tuin
Tuin rondom

Bergruimte

Schuur/berging
Box

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
Op eigen terrein
Bekijk alle kenmerken

Plattegronden

Overige media

Radarpad 25
Arnhem
Vraagprijs € 2.200.000 k.k.

Niet gevonden wat u zocht? Schrijf u in als zoeker