Verkocht

Leeweg 21 Noordwijkerhout

Verkocht

Omschrijving

BOUW UW EIGEN LANDHUIS OP LANDGOED “OUD LEEUWENHORST”

Landgoed Oud Leeuwenhorst biedt nu de unieke mogelijkheid om uw droom te realiseren; een prachtig LANDHUIS met twee DIENSTWONINGEN, mooi gesitueerd tussen het groen van de landerijen, op een prachtige landgoedkavel van ruim 16.700 m2.

De beschreven historie van deze unieke gronden gaat zeker terug naar de 12e eeuw, waar in 1261 op deze prachtige locatie de Cisterciënzer vrouwenabdij werd gesticht, ook wel genoemd klooster Ter Lee. In de 17e en 18e eeuw heeft op Oud Leeuwenhorst de buitenplaats van de Ridderschap van Holland gestaan en de tuin, die Gaspar Fagel tussen 1676 en 1688 liet aanleggen, kreeg vermaardheid vanwege zijn collectie van exotische planten.

De kavel wordt uitgegeven op basis van een “recht van opstal”, de jaarlijkse vergoeding voor dit recht, de zogenaamde “retributie” bedraagt € 39.000,- per jaar. Dit bedrag zal jaarlijkse worden geïndexeerd conform het CPI, vastgesteld door het CBS. De duur van het opstalrecht bedraagt 30 jaar. Voor nadere toelichting omtrent de exacte voorwaarden en algemene bepalingen kunt u contact opnemen met ons kantoor zodat de betrokken makelaar dit nader aan u kan toelichten en verdere informatie, zoals het model notariële akte, met u kan delen.

DE AANGEGEVEN VRAAGPRIJS IS INDICATIEF, ER HOEFT DUS GEEN KOOPSOM TE WORDEN VOLDAAN, TEVENS DIENT TE WORDEN OPGEMERKT DAT DE RETRIBUTIE NIET AFKOOPBAAR IS.

Vanaf de Leeweg rijdt u over de lommerrijke Voorlaan, met aan het einde de prachtige landgoedkavel. Qua ontwerp gaat de voorkeur uit naar een meer klassieke stijl passend in het landelijke gebied, nader omschreven in het beeld kwaliteits- en bestemmingsplan.

BEELDKWALITEIT

“In het gebied Nieuw Landgoed komt 1 ensemble, gelegen in het verlengde van de Voorlaan. Deze dient vormgegeven te worden als een landgoed, waarbij de wooneenheden een eenheid vormen in architectonische uitstraling, kleur- en materiaalgebruik. De architectuur van de diverse gebouwonderdelen (maximaal 3) waaruit het landgoed dient te bestaan dient passend te zijn met elkaar.

De 3 gebouwonderdelen zijn zo vormgegeven dat er een aangenaam binnenplein ontstaat. Er dient een duidelijke hiërarchie in het ensemble aanwezig te zijn, 1 hoofdgebouw en 2 sub gebouwen. De voorkeur voor het ontwerp gaat uit naar een klassieke architectuurstijl. De entree dient vormgegeven te worden als een exclusief element en gekenmerkt als een licht statig en uitnodigend accent. De zijden naar het landelijke gebied heeft een open uitstraling. De erfgrenzen met het landelijke gebied dienen vormgegeven te worden als zachte, natuurlijke erfgrenzen. De erfgrenzen grenzend aan de weg dienen vormgegeven te worden als harde, kunstmatige erfgrenzen. Door de grote bestede aandacht voor detail is het complex ‘rijk’ gedetailleerd. De totaalcompositie dient evenwichtig te zijn met bij de architectuurstijl passende detaillering.”

ONTWERP

Voor alle kwaliteitsaspecten is er op aanvraag het beeldkwaliteitsplan beschikbaar. Voor het ontwerp kunt u gebruik maken van een architect geheel naar eigen keuze. Het ontwerp moet passen in het bestemmingsplan en de bouw / vergunningsprocedure dient u zelf te doorlopen.

UITGANGSPUNTEN KAVELINRICHTING

– bouwen binnen het gestelde bouwvlak (circa 6.000m2) volgens het bestemmingsplan;
– voorgevel op de grens van het bouwvlak, gericht naar openbaar toegangsweg;
– Toegang tot het erf wordt in samenhang met het erf ontworpen.

BEBOUWING

– binnen het bouwvlak mogen maximaal drie geschakelde wooneenheden worden gebouwd met een gezamenlijk oppervlak van 800 m2 inclusief aan- en uitbouwen en bijgebouwen;
– De drie wooneenheden bestaan uit één hoofdwoning en twee ondergeschikte (dienst-) woningen;
– De nok- en bouwhoogte van de hoofdwoning, inclusief aan- en uitbouwen, bedraagt, respectievelijk, ten hoogste 12 m en 8 m;
– De nok- en bouwhoogte van de dienstwoningen, inclusief aan- en uitbouwen, bedraagt, respectievelijk, ten hoogste 10 m en 5 m;
– De nok- en goothoogte van bijgebouwen bedraagt, respectievelijk, ten hoogste 7 m en 3,5 m;
– De inrichting en ontwerp van het landgoed dient in overeenstemming te zijn met het beeldkwaliteit plan, zoals is opgenomen als bijlage van de plantoelichting;
– het materiaalgebruik is hoogwaardig en passend bij bebouwing op een landgoed.

DUURZAAMHEID
– conform algemene regels van het bestemmingsplan.

Lees de volledige omschrijving

Contact

Neem contact op met onderstaande vestiging voor meer informatie of maak een afspraak voor een bezichtiging.

Drieklomp Makelaars en Rentmeesters - Laren

Kenmerken

Algemeen

Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg
Soort woonhuis
Bouwgrond,
Soort bouw
Niet van toepassing
Ligging
Landelijk gelegen, vrij uitzicht

Oppervlakten en inhoud

Perceel
16.792 m²

Kadastrale gegevens

Perceelnaam
Noordwijkerhout C 2917
Oppervlakte
16792 m²
Eigendomssituatie
Opstal
Perceel
NWK04-C-2917
Bekijk alle kenmerken

Foto's

Bekijk meer foto's
Leeweg 21
Noordwijkerhout