Hooge Riet 60 Ermelo

Vraagprijs € 1.950.000 k.k.
Nieuw

Omschrijving

STIJLVOLLE HISTORISCHE PRACHT, EEN MARKANT PENTHOUSE IN HET RIJKSMONUMENT
‘DE HOOGE RIET’… EEN WOONBELEVING VAN ONGEKENDE KLASSE!

De Hooge Riet is de trots van Ermelo, een rijksmonument gelegen op een unieke plek midden in een prachtig groen park, tegenover het station en op loopafstand van het centrum. Het is een plek met een rijke historie. Een droomplek om te wonen! Stelt u zich eens voor: vanuit uw appartement kijkt u uit over glooiende grasvelden met historische bomen. Fluitende vogeltjes, een eekhoorn springt van tak naar tak, het licht speelt met het glas-in-lood boven de entree van het markante rijksmonument. Een betoverde plek waar de historie rondom voelbaar is. En het zou zomaar eens uw thuis kunnen worden. In deze magnifieke setting mogen wij u te koop aanbieden een tot in detail afgewerkt royaal penthouse met een woonoppervlakte van maar liefst 271 m². Het moet wel bijna een vorstelijk gevoel zijn om vanuit uw eigen woonkamer uit te kijken over het historische park en de vijver. Het penthouse is gelegen boven de bordestrap, heeft een linker- en rechtervleugel en is bovendien de toren boven de entree. Kortom, het zo beeldbepalende aanzicht van het monument kan mogelijk in de toekomst uw penthouse zijn!

Het penthouse is aan de voorzijde voorzien van een drietal Franse balkons met uitzicht op het park, twee heerlijke terrassen aan de achterzijde die uitkijken over de binnentuin, een royale living met een prachtige en historische glas-in-lood raampartij, een gloednieuwe complete keuken met kook- en spoeleiland en alle denkbare inbouwapparatuur, een werkkamer, 2 slaapkamers met walk-in-closet en een tweetal badkamers. De 2e verdieping is ingericht als een loft woning met een living annex slaapkamer, een luxe keuken met kook- en spoeleiland, een badkamer en een separaat toilet. Door de separate trappartij in zowel de linker- als in de rechtervleugel en de indeling van het penthouse is de 2e verdieping bij uitstek ook zeer geschikt om wonen met zakelijke en/of zorgaangelegenheden te combineren, in eigen beheer of door derden middels een kantoor aan huis of mantelzorg naar eigen invulling. Het penthouse is via een statige borderstrap of met uw privé-lift te bereiken. Een droomlocatie om thuis te komen om te wonen, eventueel te werken, te onthaasten en te genieten. Wat bijzonder! Wat een beleving!

De Hooge Riet maakt deel uit van Landgoed Veldwijk. Veldwijk en De Hooge Riet kennen een boeiende historie. Het gebouw is in 1939 ontworpen als sanatorium voor welgestelden. Licht, lucht, ruimte en rust waren de ingrediënten. Vanwege de cultuurhistorische waarde is het gebouw aangemerkt als rijksmonument. Na jaren leegstand was het toe aan een nieuwe toekomst. Het historische park is vanaf 2022 tot heden in ere hersteld. Er zijn sfeervolle tweelaagse terraswoningen gebouwd. Aan de lommerrijke lanen langs het park zijn royale twee-onder-een-kapvilla’s gebouwd en in het monument zijn 32 karakteristieke appartementen gerealiseerd waarvan 1 penthouse met een woonoppervlakte van maar liefst 271 m².

In het penthouse stapt u binnen in een wereld van ongeëvenaarde luxe en comfort, waar het adembenemende uitzicht slechts het begin is van een buitengewone ervaring. Dit prachtige appartement biedt een panoramisch zicht op een statige oprijlaan, weelderige parktuinen met schilderachtige vijvers, majestueuze bomen en idyllische doorkijkjes op groenstroken vol met bloeiende Rododendrons. Zelfs in de avond blijft dit betoverende schouwspel indruk maken, dankzij de zorgvuldig geplaatste verlichting die de omgeving tot leven brengt.
Het oorspronkelijke ontwerp van dit appartement is met uiterste precisie en aandacht voor detail aangepast door de verkoper, in nauwe samenwerking met de architect en de vakbekwame aannemer. Het resultaat is een indrukwekkende indeling die perfect aansluit bij de moderne levensstijl.
Elke ruimte is met zorg en toewijding afgewerkt. Van de vloeren tot het lichtplan en de wandafwerking; elk aspect is zorgvuldig overwogen en tot in perfectie uitgevoerd. Betreed elke kamer en laat u betoveren door de harmonie en elegantie die in elke hoek te vinden is.
Daarnaast biedt dit appartement een oase van rust en comfort dankzij de uitstekende isolatie. Extra muren met isolatiemateriaal aan de binnenzijde, dubbele beglazing en vloerisolatie zorgen voor een aangename leefomgeving in elk seizoen. En voor de ultieme luxe is het gehele appartement voorzien van vloerverwarming en van een airco systeem welke kan koelen op de warme momenten en extra kan verwarmen op de mindere dagen van het seizoen, waardoor u altijd kunt genieten van een behaaglijke warmte, zelfs op de koudste dagen. Met een energielabel A bent u bovendien verzekerd van een energiezuinige en milieuvriendelijke woonomgeving.

Het monumentale gebouw van zo’n 85 jaar oud was natuurlijk niet afgestemd op de duurzaamheidseisen en het comfort van nu. Maar eigentijds comfort en energiezuinig zijn wel de uitgangspunten geweest voor deze realisatie. Daarom is het totale monument stevig onder handen genomen. De jas van het gebouw; de zogenoemde thermische schil, is grondig geïsoleerd zodat de appartementen energiezuinig zijn en comfort bieden. Uiteraard zijn er ook voldoende ventilatiemogelijkheden voor een gezond binnenklimaat en is het penthouse voorzien van een airco met koel- en verwarmfunctie, dit alles is zodanig uitgevoerd dat de monumentale waarde van het gebouw volledig behouden is gebleven. Het resultaat is: wonen in tijdloze schoonheid. Allure, stijl en sfeer staan voorop!

Op de Hooge Riet gaan wonen en natuur hand in hand. Er zijn niet alleen woningen gerealiseerd, maar er is óók natuurwaarde toegevoegd. Vanaf het begin van de ontwikkeling zijn er project ecologen betrokken geweest. Zij hebben meegedacht over de inrichting van het gebied en over hoe de biodiversiteit versterkt kon worden. Dat is onder meer gebeurt met extra groen dat thuishoort in dit gebied. Denk bijvoorbeeld aan plantensoorten voor vlinders en aan vruchtdragende struiken voor vogels. Zo is er een gezonde leefomgeving voor mensen en dieren gecreëerd.

Park De Hooge Riet grenst aan het gezellige centrum van Ermelo met volop keuze uit restaurants, cafés en een theater. Het NS station ligt pal voor het park: 20 minuten naar hartje Amersfoort, 30 minuten naar Utrecht of Zwolle. De A28 ligt op een paar minuten autorijden.
Denkt u overigens nu niet dat u in het penthouse geluidsoverlast gaat ervaren van het NS station. Tijdens de renovatie is namelijk gekozen voor het gebruik van de meest duurzame, hoogwaardige materialen met maximale isolatie waardoor u de trein, vooral in de avond, alleen als een prachtig verlicht decor in de verte geruisloos voorbij ziet gaan. Hoe fijn, wel het gemak om eventueel voor de deur op de trein te stappen maar hiervan niet de last ervaren.

Kortom: een stijlvol, exclusief, monumentaal penthouse met een warme hedendaagse luxe en moderne uitstraling, met een scala aan gebruiksmogelijkheden, op een fantastisch mooie locatie voor degene die van vrijheid en natuur houden, maar toch op een centrale ‘toplocatie’ in Nederland willen wonen. Dompel uzelf onder in de weelde van dit unieke appartement, waar elk detail is ontworpen om u het ultieme gevoel van comfort en luxe te bieden. Maak van deze droom uw realiteit en ervaar het leven op zijn best. Welkom thuis.
Graag laten wij u dit penthouse van binnen en van buiten zien, hierdoor krijgt u een juiste indruk!

BOUWKENMERKEN

Bouwjaar: 1939. In 2022 tot 2024 heeft het volledige rijksmonument ‘De Hooge Riet’ een volledig nieuwe bestemming gekregen en is het gerenoveerd, gemoderniseerd met het behoud van historie en authentieke details.
Bouwwijze: traditioneel gebouwd, pannen gedekt.
Isolatie: volledig geïsoleerd.
Woonoppervlakte: ca. 272 m².
Inhoud: ca. 964 m³.
Energielabel: A.

INDELING

Penthouse
Entree via bordestrap of privé lift / hal. Toilet met wandcloset. Technische ruimte. Slaapkamer met walk-in-closet en aansluitend toegang tot de badkamer met inloopdouche, wandmeubel met dubbele wastafel en wandcloset. Complete keuken met een natuursteen werkblad van kwartsiet Nero Bernini Satinato met een spoelbak met stenen zijkanten en een Quooker. Een Gaggenau inductie flex kookplaat en een downdraft afzuiging, grote bakoven, een combi stoomoven, koelkast deels voorzien van vers koelen en een Miele vaatwasmachine. Het meubelwerk van de keuken is afgewerkt met brons welke is gepatineerd in combinatie met eiken. Riante living met historische en tijdloze glas-in-lood raampartij. Toilet met wandcloset. Technische ruimte. Werk-/muziek-/hobbyruimte met vaste trap naar de verdieping. 2e Slaapkamer met walk-in-closet en aansluitend toegang tot de 2e badkamer met inloopdouche, wandmeubel met dubbele wastafel en wandcloset.
Het gehele penthouse is voorzien van een eiken visgraad parketvloer met vloerverwarming. De terrassen zijn vanuit de keuken, de woonkamer en de werkkamer bereikbaar.

Verdieping
Toegang tot de loft met hal. Toilet met wandcloset. Woon- annex slaapkamer. Deze ruimte kan eventueel separaat worden ingedeeld. Complete keuken met kook- en spoeleiland en voorzien van alle inbouwapparatuur. Badkamer met inloopdouche, wandmeubel met wastafel en wandcloset. Door de indeling van het penthouse en de separate toegangsmogelijkheden via de tweetal trappen in zowel de linker- als rechtervleugel is deze loft de ultieme ruimte om wonen te combineren met eventueel zakelijke en/of zorgaangelegenheden, in eigen beheer of door derden aan huis.

MANDELIGE BINNENTUINEN EN EEN MANDELIG LANDGOED

U woont straks mogelijk in een historisch park. Met de andere bewoners bent u mede-eigenaar van deze bijzondere woonomgeving. U bent mandelig eigenaar. Mandelig is een woord dat niet vaak voorbijkomt in de Nederlandse taal en staat voor een bijzondere vorm van mede-eigendom. Iedereen die een aandeel heeft in een mandelig terrein is, samen met de andere eigenaren, verantwoordelijk voor het beheer van het mandelige terrein. Op de Hooge Riet zijn de binnentuinen en het landgoed mandelig.
Voor het beheer hiervan zijn twee stichtingen gevormd: stichting Binnentuinen en stichting Landgoed.
De stichting ‘Binnentuinen’ beheert het mandelig gebied binnen de ‘binnenrondweg’. Hiertoe behoren onder andere de binnentuinen en paden tussen en rondom de 32 appartementen in het rijksmonument, de 28 terraswoningen en het Ketelhuis. De stichting ‘Landgoed De Hooge Riet’ doet het beheer van al het overige mandelige gebied. Hieronder vallen de 32 appartementen in het rijksmonument, de 28 terraswoningen, het Ketelhuis, de 10 twee-onder-een-kapvilla’s, het mortuarium/afscheidshuis, chalet De Rietzoom, Hortensialaan 10 en 12 en De Riethorst.
De maandelijkse kosten voor het beheer en onderhoud van de stichting Binnentuinen bedragen voor 2024 € 70,64 per maand/per woning. De maandelijkse kosten voor het beheer en onderhoud van de stichting Landgoed zijn voor 2024 € 49,71 per maand/per woning.

OVER DE VERENIGING VAN EIGENAREN DE HOOGE RIET (VVE DE HOOGE RIET)

Als eigenaar van een appartement in De Hooge Riet maakt u deel uit van de VVE. Veel kosten / reserveringen van kosten die u normaal gesproken zelf betaalt/reserveert voor uw eigen huis, lopen nu via de VVE. Dit geldt voor kosten zoals opstalverzekering, onderhoudskosten en schoonmaak van de algemene ruimten. De bijdragen aan de VVE voor het penthouse bedragen in 2024 € 699,33 per maand.

KENMERKEN

• Royaal penthouse met maar liefst 272 m² woonoppervlakte.
• Op de 1e verdieping vindt u 2 grote slaapkamers, 2 luxe badkamers, een werkkamer, woonkamer met fraaie glas-in-lood raampartij en toegang tot een tweetal balkons en een zeer luxe woonkeuken met spoel- en kookeiland en alle verdere denkbare inbouwapparatuur.
• Op de 2e verdieping een royale loft woning met een eigen entree, separaat toilet, woon-/ slaapkamer (ook separaat te realiseren), complete keuken met spoel- en kookeiland, badkamer met douche, wandmeubel met wastafel en toilet.
• Door de separate trappartijen en de eigen liftinstallatie heeft het penthouse talrijke gebruiksmogelijkheden waardoor een combinatie van wonen, zorg of zakelijke activiteiten mogelijk is waarbij de privacy en het onderscheid in gebruik hoog in het vaandel kunnen blijven.
• 3 Franse balkons aan de voorzijde met uitzicht op het park.
• 2 Terrassen aan de achterzijde.
• Het gehele penthouse is voorzien van een eiken visgraad parketvloer met vloerverwarming.
• Het gehele penthouse is voorzien van een lichtplan.
• Alarminstallatie aanwezig.
• Stofzuiginstallatie aanwezig.
• Domotica systeem aanwezig.
• Entree via bordestrap of privé lift. De lift is zodanig inricht en gesitueerd dat deze gebruiksvriendelijk is voor een rolstoel en dergelijke. Door de dubbele deur is draaien in de lift niet noodzakelijk.
• Het gehele penthouse is voorzien van vloerverwarming.
• Het gehele penthouse is voorzien van een airco welke kan koelen en verwarmen.
• 2 Eigen parkeerplaatsen en voldoende gastenparkeerplaatsen aanwezig.
• Gezamenlijke fietsenberging met laadpunt voor elektrische fiets.
• Onder voorbehoud gunning verkoper.
• Aanvaarding in overleg.

Lees de volledige omschrijving

Contact

Drieklomp Makelaars en Rentmeesters - Voorthuizen
Wonen 272 m²
Inhoud 964 m³
kamers 5
slaapkamers 2
Energielabel A

Kenmerken

Algemeen

vraagprijs
€ 1.950.000 kosten koper
Aangeboden sinds
14 mei 2024
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg
Soort woonhuis
Appartement, penthouse
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1939
Specifiek
Monumentaal pand
Ligging
Aan park

Oppervlakten en inhoud

Wonen
272 m²
Overige inpandige ruimte
8 m²
Gebouwgebonden Buitenruimte
43 m²
Inhoud
964 m³

Indeling

Aantal kamers
5 kamers (2 slaapkamers)
Aantal badkamers
3 badkamers
Badkamervoorzieningen
Douche, dubbele wastafel, toilet, wastafel, wastafelmeubel
Aantal woonlagen
2
Voorzieningen
Airconditioning, alarminstallatie, domotica, lift

Energie

Energielabel
A
Isolatie
Volledig geisoleerd
Verwarming
Vloerverwarming geheel

Kadastrale gegevens

Perceelnaam
Ermelo F 11505
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Perceel
EML00-F-11505
Omvang
Appartementsrecht of complex
Perceelnaam
Ermelo F 11512
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Perceel
EML00-F-11512
Omvang
Lidmaatschapsrecht
Perceelnaam
Ermelo F 11507
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Perceel
EML00-F-11507
Omvang
Lidmaatschapsrecht

Bergruimte

Schuur/berging
Aangebouwd steen

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
Op eigen terrein
Bekijk alle kenmerken

Plattegronden

Hooge Riet 60
Ermelo
Vraagprijs € 1.950.000 k.k.

Niet gevonden wat u zocht? Schrijf u in als zoeker