Verkocht

Roeekamperweg 3 Garderen

Verkocht

Omschrijving

DIT HUIS IS REEDS VERKOCHT! (AANMELDING T.B.V. DE STATISTIEK)

Het Veluwse dorp Garderen, een enclave van rust tussen eindeloze bossen, zandverstuivingen en glooiende groene en goudgele velden.
In Garderen en omstreken heeft de natuur het nog voor het zeggen. Hier zijn plekken te over waar je je alleen op de wereld kunt wanen. En voor dat alles hoef je maar even voorbij Amersfoort te zijn. De A1 richting Apeldoorn en snel eraf bij Garderen/Stroe.
Meer bomen dan huizen, meer dieren dan mensen. Hier wint de rust het van de hectiek.
De Speulder – en Sprielder bossen vormen het grootste aaneengesloten bosgebied van ons land, iedereen zou zich zo’n achtertuin wensen.

Er is in ieder geval één huis in Garderen dat dit immense natuurgebied letterlijk als achtertuin heeft en een glooiende eng met enkele historische boerderijen en grazende paarden als voortuin. Het landhuis gaat schuil achter een muur van natuurlijk groen en een imposante, smeedijzeren toegangspoort.

De bouw van dit droomhuis werd een project dat drie jaar in beslag nam.
De bewoners waren altijd al gecharmeerd van de landhuizen die je aantreft in Wiltshire: rode baksteen, leistenen daken, natuurlijke materialen.
Bij het ontwerp, geïnspireerd door werk van de Nederlandse architect Frits Adolf Eschauzier (1889-1957), de keuze van de materialen, de bouw en de aanleg van de tuin werd gekozen voor harmonie met de omgeving. Het bouwen van de woning is een 3 jarig project project geweest en en is in het jaar 2000 afgebouwd.

Hoewel het LANDHUIS met inpandig guesthouse en dubbele garage maar liefst 2.700 m³ inhoud heeft en dus bepaald vorstelijk van afmeting is, krijg je nergens het gevoel dat je verloren gaat in enorme ruimtes. Het is, vóór alles, een intiem huis.

Enkele kenmerkende zaken zijn;
– een monumentale wenteltrap;
– een inpandig gelegen patio met rondom royale raampartijen en openslaande deuren;
– het landhuis is voorzien van veel openslaande deuren naar de terrassen en de tuin, waardoor veel daglicht naar binnen valt;
– de toepassing van Franse kalkzandsteen het zogenaamde “Massangis” niet alleen in de vloeren en plinten, maar ook bij de realisatie van de badkamers, de trappartijen en verfraaiing van de raampartijen;
– de originele Christians keuken met AGA fornuis;
– de achthoekige bibliotheek annex werkkamer door een corridor verbonden met het hoofdhuis en daardoor een rustige lees- en werkplek;
– de prachtige boekenkasten op maat gemaakt door de firma Vonder uit Enter;
– uiteraard is er een hoogwaardig beveiligingssysteem en geïntegreerde geluids- en tv-installatie aanwezig.

Vanzelfsprekend verdient dit landhuis een grandioze tuin welke in samenwerking met de tuinarchitect zo natuurlijk mogelijk is ingericht.
De ruim anderhalve hectare werd met behulp van monumentale hagen zo ingedeeld dat er fraaie zichtlijnen en symmetrie in de tuin ontstond en werden er verschillende tuinkamers gecreëerd.
De talloze kronkelpaadjes maken het mogelijk een ochtendwandeling door de eigen tuin te maken en overal rond het huis liggen fraaie terrassen, waarin maar liefst zesduizend antieke handvormsteentjes werden verwerkt in combinatie met grijze flagstones.

Mooier en vrediger kun je bijna niet wonen.

Lees de volledige omschrijving

Contact

Neem contact op met onderstaande vestiging voor meer informatie of maak een afspraak voor een bezichtiging.

Drieklomp Makelaars en Rentmeesters - Voorthuizen

Kenmerken

Algemeen

Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg
Soort woonhuis
Villa, vrijstaande woning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1960

Oppervlakten en inhoud

Wonen
665 m²
Overige inpandige ruimte
61 m²
Gebouwgebonden Buitenruimte
85 m²
Perceel
15.174 m²
Inhoud
2.699 m³

Indeling

Aantal kamers
1 kamer
Aantal kamers
1
Aantal woonlagen
1

Kadastrale gegevens

Perceelnaam
Garderen A 950
Oppervlakte
15174 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Perceel
GDR03-A-950

Garage

Capaciteit
2 auto's
Bekijk alle kenmerken

Foto's

Roeekamperweg 3
Garderen