Verkocht

Nabij Twentseweg 0 ong Heino

Open huis 8 april 2022 van 13:30 tot 15:30

Omschrijving

LANDGOEDBOUWKAVEL van circa 71.000 m² (!) met unieke bouwmogelijkheden op 10 minuten van Zwolle

Heeft u er altijd al van gedroomd om uw eigen riante woning te bouwen op een groot zonnig perceel gelegen in het groen? Dan is dit uw kans!

KIJKMIDDAG: 08 APRIL VAN 13.30 – 15.30 UUR
Als u hieraan wil deelnemen, verzoeken wij u te mailen naar kantoor Nunspeet. Als wij uw mail hebben ontvangen, kunnen wij u ook op de hoogte brengen van eventuele wijzigingen.

Schitterend gelegen in het buitengebied van Heino bieden wij u met trots deze bouwkavel aan. Op deze kavel kunt u zowel een klassieke, moderne, eigentijdse of andersoortig landhuis realiseren. Een strakke schuurwoning is bijvoorbeeld ook toegestaan. Het unieke van dit object is de ultieme rust en ruimte die u hier ervaart en de zeer goede bereikbaarheid ten opzichte van Zwolle. Binnen 10 autominuten bereikt u Zwolle en het kost 5 autominuten om het centrum van Heino te bereiken waar u de lokale bakker, slager en supermarkt(en) en een treinstation kunt vinden.

Als kers op de taart mag er op dit perceel een buitengewoon groot hoofdgebouw gebouwd worden met een inhoud van minimaal 1000 m³ en maximaal 2500 m³, afhankelijk van het type woning. Aan bijgebouwen en overkappingen mag 250 m² gebouwd worden. Het uitgebreide bestemmingsplan kunt u vinden onder de naam ‘Buitengebied Raalte, partiele herziening nr. 9, twee nieuwe landgoederen aan de Twentseweg bij Heino’ op ruimtelijkeplannen.nl

Het landgoed dient volgens het bestemmingsplan van de gemeente aan de rand opengesteld te worden (aan te leggen wandelpad), waardoor optimale privacy gegarandeerd is voor de nieuwe landgoedeigenaar. Gezien de oppervlakte van het landgoed zijn er mogelijkheden om het geschikt te maken als gerangschikt landgoed onder de Natuur Schoon Wet 1928 (NSW). Rangschikken als NSW landgoed biedt verschillende fiscale voordelen waaronder vrijstelling van overdrachtsbelasting, een verlaagde WOZ aanslag en verlaging van waterschapslasten. Daarnaast zijn er fiscale voordelen ten aanzien van erf- en schenkbelasting. Indien u hier gebruik van wilt maken, adviseren wij u contact op te nemen met dhr. Patrick de Groot van Eelerwoude (06-53247063).

Op de naastgelegen kavel van circa 130.000 m² wordt ook een landhuis gebouwd.

BESTEMMING:

De gronden hebben de enkelbestemmingen Wonen – landhuis met Functieaanduiding specifieke vorm van wonen – klassiek landhuis en Agrarisch met waarden – Natuur en landschapswaarden.

Er is een inrichtingsopgave waarvan de gemiddelde kosten (afhankelijk van het type hoofdgebouw) circa € 50.000,- bedragen.

ONTSLUITING:

Het landgoed heeft een eigen ontsluiting op de Twentseweg.

DIVERSEN:

– Bodemonderzoek aanwezig

– De jacht is verhuurd tot 31 december 2023

– Nutsvoorzieningen moeten worden aangelegd door koper

LET OP: De verkoper is een Besloten Vennootschap. Dit heeft als consequentie dat de BOUWkavel belast is met 21% BTW. Bij de aankoop is in overleg met de fiscus uitgegaan van een bouwblok van circa 1 ha, die dus belast is met BTW en de resterende grond die belast is met 8% overdrachtsbelasting. De verdeling van de koopsom is bij aankoop destijds ook bepaald op fifty-fifty basis. (waarbij de mogelijkheid bestaat het restant van de kavel geschikt te maken om te rangschikken onder de Natuurschoonwet 1928 waardoor er vrijstelling van 8% overdrachtsbelasting is.)

Lees de volledige omschrijving

Contact

Neem contact op met onderstaande vestiging voor meer informatie of maak een afspraak voor een bezichtiging.

Drieklomp Makelaars en Rentmeesters - Nunspeet

Kenmerken

Algemeen

Aangeboden sinds
1 april 2022
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg
Soort woonhuis
Bouwgrond
Soort bouw
Niet van toepassing
Ligging
Aan rustige weg, landelijk gelegen, open ligging

Oppervlakten en inhoud

Perceel
71.000 m²

Kadastrale gegevens

Perceelnaam
Heino I 486
Oppervlakte
16975 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Perceel
HNO01-I-486
Perceelnaam
Heino I 487
Oppervlakte
54025 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Perceel
HNO01-I-487
Bekijk alle kenmerken
Nabij Twentseweg 0 ong
Heino