Verkocht onder voorbehoud

Hortensialaan 10 Ermelo

Verkocht onder voorbehoud

Omschrijving

ONDER BOD

Wonen op de Hooge Riet

Als niet monumentaal zijn de voormalige patiëntenwoningen een beetje een vreemde eend in de bijt. Maar dit zijn wel panden met fantastische mogelijkheden. Bovendien is de ligging natuurlijk perfect. Verscholen in het lommerrijke groen van het historische park en vlakbij het centrum.

BOUWKENMERKEN

Bouwjaar: 1998
Monument: Het pand heeft geen monumentale status.
Bestemming: De huidige bestemming is een woonfunctie, deze blijft ongewijzigd.
Kavel: De kavel maakt deel uit van De Hooge Riet. De totale oppervlakte van de eigen kavel is ca 697 m² voor nummer 10 en ca 499 m² voor nummer 12. (zie ook de kaveltekening achterin deze brochure).
Parkeren: Bij elke woning hoort een eigen parkeerplek op het pleintje voor
de woning.
Inhoud en gebruiksoppervlakte:
• Hortensialaan 10 heeft een bruto inhoud
van 723 m³ en ca. 205 m² gebruiksoppervlakte wonen verdeeld over de
begane grond (ca. 109 m²), eerste verdieping (ca. 75 m²) en tweede
verdieping (ca. 21 m²).
• Hortensialaan 12 heeft een bruto inhoud van 691 m³ en ca. 193 m²
gebruiksoppervlakte wonen verdeeld over de begane grond (ca. 95 m²),
eerste verdieping (ca. 76 m²) en tweede verdieping (ca. 22 m²).
Installatie(s): De woningen zijn voorzien van gas, water en elektra. Tevens is er een aansluiting op de riolering.

WONEN OP DE HOOGE RIET

Na jaren van leegstand krijgt De Hooge Riet een nieuwe toekomst. Dat geldt voor het monument én voor het park! De Hooge Riet wordt een plek om te wonen en te genieten. Stelt u zich eens voor: vanaf uw terras kijkt u uit over glooiende grasvelden met historische bomen. Hoor de vogeltjes, volg een eekhoorn van tak naar tak. Woon je op De Hooge Riet, dan is het park het verlengde van eigen
terras.

HISTORIE EN TOEKOMST

De Hooge Riet maakt deel uit van Landgoed Veldwijk. Veldwijk en De Hooge Riet kennen een boeiende historie. Het hoofdgebouw is in 1939 ontworpen als sanatorium voor welgestelden. Licht, lucht, ruimte en rust waren de ingrediënten. Vanwege de cultuurhistorische waarde is het gebouw aangemerkt als rijksmonument. Na jaren leegstand is het nu toe aan een nieuwe toekomst. De bestaande panden in het park krijgen een nieuwe bestemming. Wonen en/of werken in een van deze unieke gebouwen wordt realiteit! Verspreid in het historische park komen sfeervolle tweelaagse terraswoningen. De woningen zijn levensloopbestendig. Aan de lommerrijke lanen langs het park worden royale twee-onder-een-kapvilla’s gebouwd en in het monument worden karakteristieke appartementen gerealiseerd.

UNIEKE LIGGING

Park De Hooge Riet grenst aan het gezellige centrum van Ermelo met volop keuze uit restaurants, cafés en een theater. Het NS station ligt pal voor het park: 20 minuten naar hartje Amersfoort, in 30 minuten in Utrecht of Zwolle. De A28 ligt op een paar minuten autorijden.

MONUMENTEN

Een aantal bijzondere panden is een rijksmonument of een gemeentelijk monument. Wat is het verschil? Een rijksmonument is een gebouw dat door cultuurhistorische waarde en schoonheid van nationaal belang is. Rijksmonumenten vallen onder de Erfgoedwet. Dit betekent dat de eigenaar zich moet houden aan de instandhoudingsplicht en zorgt dat het monument zodanig onderhouden wordt dat instandhouding van het object en de monumentale bouwkundige elementen gewaarborgd is. Meer informatie staat op de website: www.cultureelerfgoed.nl
Een gemeentelijk monument is door de gemeente als zodanig aangemerkt omdat het van plaatselijk of regionaal belang is. De gevel en de constructie zijn beschermd. Alle wijzigingen die aan deze onderdelen worden uitgevoerd, moeten eerst getoetst worden door de gemeentelijke monumentencommissie. Meer informatie staat op: www.monumenten.nl.

PLANNING NIEUWBOUW EN MONUMENTEN

Op De Hooge Riet komen in het monument 32 unieke appartementen. Aan de achterzijde van het monument komen 28 tweelaagse terraswoningen. Langs de Horsterweg en de Hortensialaan komen tien twee-onder-een-kapvilla’s. De onherroepelijke vergunning is in juli 2021 afgegeven. De verwachting is dat de bouwwerkzaamheden starten rond het najaar van 2021, en in ieder geval na het broedseizoen (half juli). Alle woningen – zowel de nieuwbouw, als de appartementen in het
monument – zijn verkocht.

WONEN/WERKEN OP EEN LANDGOED

Met de andere bewoners bent u mede-eigenaar van deze bijzondere woonomgeving. U bent mandelig eigenaar. Mandelig is een woord dat niet vaak voorbijkomt in de Nederlandse taal en staat voor een bijzondere vorm van mede-eigendom. Iedereen die een aandeel heeft in een mandelige terrein is samen met de andere eigenaren, verantwoordelijk voor het beheer van het mandelige terrein. Op de Hooge Riet zijn de binnentuinen en het landgoed mandelig. Voor het beheer hiervan worden twee stichtingen gevormd: stichting Binnentuinen en stichting Landgoed. Besluit u met andere bewoners een groencommissie te vormen en onder supervisie van een professionele hovenier zelf ook werkzaamheden uit te voeren, dan kunnen de genoemde bijdragen wijzigen.
De voormalige patientwoningen vallen enkel onder Stichting Landgoed. De maandelijkse bijdrage bedraagt circa € 55,-

VOORWAARDEN

De woning wordt in de huidige staat verkocht, inclusief de verplichting om het pand aan te passen in lijn met het ontwerp dat in opdracht van Heijmans is gemaakt door Visser en Bouwman Architecten. De verplichtingen zijn op beide woningen en alle gevels van toepassing, ook als deze bij één woning of op één gevel staan aangegeven. De aanpassingen en bijbehorende impressies staan achterin deze brochure.

De woningen behoren tot het historisch park De Hooge Riet. Met de andere bewoners bent u mede-eigenaar van deze bijzondere woonomgeving. U bent mandelig eigenaar. De stichting ‘Landgoed De Hooge Riet’ doet het beheer van het mandelige gebied waartoe Hortensialaan 10 en 12 behoren. De maandelijkse kosten voor het beheer en onderhoud van de stichting Landgoed zijn ongeveer € 55,- per maand/per woning.
Besluit u met andere bewoners een groencommissie te vormen en onder supervisie van een professionele hovenier zelf ook werkzaamheden uit te voeren, dan kunnen de hierboven genoemde bijdragen wijzigen.

KIJKDAGEN
U bent van harte welkom op één van de kijkdagen op woensdag 24 of donderdag 25 november tussen 14.00-16.00 uur. Op die dag kunt u de woningen van binnen en buiten goed bekijken.

De makelaar zal u ontvangen en u informeren over de mogelijkheden en voorwaarden.
Gezien de coronamaatregelen is aanmelding voor een afspraak verplicht.

Het reserveren van een afspraak op één van de kijkdagen op woensdag 24 november of donderdag 25 november kan via ons kantoor.

De woningen worden op inschrijving verkocht.
De inschrijftermijn sluit op 3 december a.s. om 17:00 uur

Prijsindicatie nummer 10 € 470.000,- K.K.
Prijsindicatie nummer 12 € 450.000,- K.K.

Lees de volledige omschrijving

Contact

Neem contact op met onderstaande vestiging voor meer informatie of maak een afspraak voor een bezichtiging.

Drieklomp Makelaars en Rentmeesters - Voorthuizen

Kenmerken

Algemeen

Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg
Soort woonhuis
Villa, geschakelde woning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1998
Soort dak
Pannen
Ligging
In bosrijke omgeving, in centrum, landelijk gelegen

Oppervlakten en inhoud

Wonen
205 m²
Externe bergruimte
25 m²
Perceel
723 m²
Inhoud
723 m³

Indeling

Aantal kamers
8 kamers (6 slaapkamers)
Aantal badkamers
2 badkamers
Badkamersvoorzieningen
Douche, toilet, wastafel
Aantal woonlagen
3

Energie

Warm water
Cv ketel

Kadastrale gegevens

Perceelnaam
Ermelo F 11492
Oppervlakte
723 m²
Eigendomssituatie
Mandelig
Perceel
EML00-F-11492

Buitenruimte

Tuin
Tuin rondom

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
Op eigen terrein
Bekijk alle kenmerken
Hortensialaan 10
Ermelo