Verkocht

Amersfoortseweg 311 A Uddel

Verkocht

Omschrijving

KARAKTERISTIEKE WOONBOERDERIJ OMGEVEN DOOR DE VELUWSE BOSSEN

Wij mogen u deze mooi gelegen VRIJSTAANDE WOONBOERDERIJ met rieten kap aanbieden, gelegen op een perceel van 3,25 hectare, aan de rand van het natuurgebied Caitwickerzand, in de bosrijke buurtschap Nieuw-Milligen. Een echte buitenkans voor degene die wil genieten van rust, ruimte en privacy! Gezien de agrarische bestemming kunt u hier uw eigen paarden, schapen of andere dieren aan huis houden en in uw eigen weide laten grazen. Met zoveel verschillende ruiterroutes is het geweldig om vrijwel vanaf uw eigen terrein de bossen vanaf de paardenrug te verkennen, maar op de fiets of wandelend erop uit trekken kan natuurlijk ook.

Dichtbij de natuur, omgeven door landerijen en de Veluwse bossen, en toch zeer centraal gelegen in het noordwestelijke deel van de gemeente Apeldoorn. Dichtbij de snelweg A1, gelegen aan een provinciale weg, is de bereikbaarheid uitstekend te noemen. Maar wanneer u de lange oprit op rijdt, glijdt de hectiek van de buitenwereld meteen van u af.

De woning is gesitueerd op een ruim erf, met een houten carport van circa 60 m². Rondom de woning ligt een grote tuin/dierenweide. Hier zijn voldoende mogelijkheden voor het creëren van een heerlijk terras, waar u kunt genieten van lange zomeravonden en een fraai uitzicht over de bosranden. Hoe fijn is het om vanaf je eigen terras wild te spotten! De overige grond rondom het erf is op dit moment in gebruik voor de teelt van maïs.

Het gebied ten zuiden van de Amersfoortseweg bestond lange tijd uit uitgestrekte heidevelden met hier en daar zandverstuivingen. In de tweede helft van de 19e en de eerste helft van de 20e eeuw werd de heide geleidelijk ontgonnen ten behoeve van bosbouw op de hogere gronden en landbouw in de lagere delen. De woonboerderij is gebouwd in de jaren ‘30, direct na de ontginning. Het is altijd met veel liefde en zorg bewoond en dat is ook zeker te zien. Het geheel is goed onderhouden, maar dient wel gemoderniseerd te worden. Gaat u hier uw plek van thuis creëren?

BOUWKENMERKEN

Bouwjaar: 1936
Bouwwijze: traditioneel, opgetrokken middels gemetselde bakstenen spouwmuren, voorzien van een rietgedekt zadeldak met wolfseind (in 2019 deels vernieuwd en deels opgeknapt)
Isolatie: grotendeels thermopane beglazing
Woonoppervlakte: circa 153 m²
Bruto inhoud: circa 1.573 m³
Perceeloppervlakte: 3 hectare en 25 are

INDELING

Parterre
De woonboerderij bestond oorspronkelijk uit een voorhuis en de deel (het achterhuis), waar in vroeger tijden de koeien werden gehouden. In het voorhuis bevinden zich een eenvoudige keuken, voorzien van een gedateerd keukenblok, een toiletruimte en de hal met een trap naar de eerste verdieping. Vanuit de hal en de keuken heeft u toegang tot de woonkamer, welke is gesitueerd aan de voorzijde van de woning. De woonkamer is voorzien van een gashaard. Het is een heerlijk lichte ruimte door de aanwezigheid van de vele raampartijen. Aangrenzend aan de woonkamer is een slaapkamer gelegen.

In de loop der jaren is de deel verbouwd en is hier een tweede woongedeelte gerealiseerd, bestaande uit een entree, woonkamer, keuken en een ruime slaapkamer. Het resterende gedeelte van de begane grond is in gebruik als bergruimte. Verwarming vindt plaats middels gaskachels.

Eerste verdieping

Naast een ruime overloop zijn er op de eerste verdieping twee slaapkamers aan de voorzijde van de woning gerealiseerd. Op de overloop is tevens een vaste kast aanwezig. Aan de achterzijde van de woning bevindt zich een grote onafgewerkte ruimte, welke bereikbaar is via een trap in het achterhuis. Hier is nog voldoende ruimte voor het realiseren van enkele slaapkamers. De verdieping is niet voorzien van verwarming.

AANVULLENDE INFORMATIE

Conform het vigerende bestemmingsplan “Agrarische Enclave” (onherroepelijk, vastgesteld op 25-06-2014) is het geheel voorzien van de enkelbestemming ‘Agrarisch’. Ter plaatse van de bebouwing is een bouwvlak aanwezig met een oppervlakte van circa 8.850 m². De woonboerderij is gelegen in een extensiveringsgebied. Tevens geldt de dubbelbestemming ‘Waarde – Archeologie hoog’. In overleg met de gemeente zijn er wellicht mogelijkheden voor functiewijziging.

Het landschap ter plaatse kenmerkt zich door een zogenaamde ‘kamerstructuur’. Door de jonge, planmatige ontginning van het gebied en de omliggende bossen ontstaan als vanzelf ‘kamers’. Dit wordt nog versterkt door de aanwezigheid van rechtlijnige houtwallen. De combinatie van openheid en opgaande beplanting zorgt voor een aantrekkelijk en karakteristiek landschap.

CAITWICKERZAND

In de 19e eeuw maakte dit oude stuifzandgebied nog deel uit van de grootste zandverstuiving op de Midden-Veluwe. Door de aanleg van bos in de omgeving, kwam het stuivende zand in de luwte te liggen en raakte het zand gebroeid met korstmossen, pollen heide, buntgras en vliegdennen. Heel karakteristiek voor het Caitwickerzand zijn de statige jeneverbesstruiken en de stuifheuvels met de fraai gevormde vliegdennen. En dat zo’n gebied een paradijs kan zijn voor enkele vogelsoorten laten de boomleeuweriken graag horen. In het vroege voorjaar is hun gejubel hier niet van de lucht.

BIJZONDERHEDEN

• In de koopovereenkomst worden de ouderdoms- en asbestclausule opgenomen.
• De woning is aangesloten op alle gangbare nutsaansluitingen. Er is geen glasvezelaansluiting aanwezig.
• Nabij de woning is een ondergrondse septictank gelegen.
• Een gedeelte van de oprit is voorzien van een erfdienstbaarheid (recht van overpad) ten behoeve van het naastgelegen perceel grond.
• Op het aangrenzende perceel wordt door de provincie Gelderland een natuurgebied ontwikkeld.
• Aanvaarding op korte termijn mogelijk.

Lees de volledige omschrijving

Contact

Neem contact op met onderstaande vestiging voor meer informatie of maak een afspraak voor een bezichtiging.

Drieklomp Makelaars en Rentmeesters - Voorthuizen

Kenmerken

Algemeen

Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg
Soort woonhuis
Woonboerderij, vrijstaande woning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1936
Soort dak
Riet
Ligging
Buiten bebouwde kom, in bosrijke omgeving, landelijk gelegen, open ligging, vrij uitzicht

Oppervlakten en inhoud

Wonen
153 m²
Overige inpandige ruimte
208 m²
Perceel
32.500 m²
Inhoud
1.573 m³

Indeling

Aantal kamers
8 kamers (4 slaapkamers)
Aantal badkamers
1 badkamer
Badkamersvoorzieningen
Douche, toilet, wastafel
Aantal woonlagen
2

Energie

Isolatie
Gedeeltelijk dubbel glas

Kadastrale gegevens

Perceelnaam
Apeldoorn B 1089
Oppervlakte
32500 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Perceel
APD01-B-1089

Buitenruimte

Tuin
Voortuin, zijtuin, zonneterras
Voortuin
980 m²
Ligging tuin
Gelegen op het west

Garage

Capaciteit
1 auto

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
Op eigen terrein
Bekijk alle kenmerken
Amersfoortseweg 311 A
Uddel