Roeland van Dommelen

Kandidaat Register Makelaar-Taxateur – Drieklomp Zeist

“Na mijn studie rechten in Utrecht te hebben afgerond in 2016 heb ik na een omzwerving in de verzekeringsbranche gesolliciteerd bij Drieklomp. Ik had nog geen ervaring in de makelaardij maar wilde wel starten met werken en de opleiding tot makelaar. Die kans heb ik gekregen bij de vestiging in Zeist.

Sinds juni 2018 ben ik begonnen bij Drieklomp als Vastgoedadviseur. Door eerdere stages, werkervaringen en het direct starten van de beroepsopleiding tot makelaar had ik een goede start om te leren en de dagelijkse werkzaamheden snel eigen te maken. Fulltime werken en één avond per week naar school is juist versterkend en goed te combineren. Aangezien Drieklomp is aangesloten bij de NVM is er voor mij ontheffing toegekend om bepaalde werkzaamheden uit te voeren. Dagelijks werken tussen ervaren collega’s is daarbij van groot belang voor je eigen (kennis)ontwikkeling!

Hoe mijn dag er uit ziet?

Ik voer bezichtigingen uit, bespreek verkoopstrategieën met collega’s, schrijf verkoopteksten en onderhoud het contact tussen verkoper en potentiele kopers en geef ondersteuning aan de makelaar en de binnendienst.

Het werkgebied van de vestiging in Zeist omvat de gehele Utrechtse Heuvelrug. Een prachtig natuurgebied waar we met grote regelmaat bijzondere objecten mogen verkopen zoals een NSW-landgoed, een woning op erfpacht, een kasteel of een monumentaal pand. En als je daar dan vroeg in de ochtend rondloopt met potentiele kopers maakt dat je werk heel bijzonder.

Het team in Zeist bestaat uit hardwerkende professionals die een hecht team vormen en goed op elkaar zijn ingewerkt. Ik ben met mijn 28 jaar wel de jongste, maar we klikken onderling erg goed met elkaar en gelukkig heb ik mijn plek in dit team kunnen vinden. “