Verkocht

Rijndijk 225 Hazerswoude-Rijndijk

Verkocht

Omschrijving

Aan de voorzijde heeft u een prachtig uitzicht over de Oude Rijn. In de zomer genieten van de voorbijvarende plezierjachten en in de winter van de serene rust van het water. Aan de achterzijde is een fraai natuurgebied rondom het Oostvaartpad gelegen. Het perceel ligt aan de Rijndijk, vlakbij de dorpskern van Hazerswoude-Rijndijk, een gezellig dorp waar u winkels voor de dagelijkse levensbehoeften en enkele basisscholen aantreft. Of een kwartiertje fietsen en u bent in het centrum van Alphen aan den Rijn. De bushalte bevindt zich bijna voor de deur. Bovendien bent u binnen 5 minuten met de auto op de uitvalswegen richting steden als Zoetermeer, Leiden en Gouda.

Op deze droomlocatie kunt ú wonen en werken! Wij mogen u deze WONING met een ROYALE BEDRIJFSRUIMTE aanbieden. Ideaal voor kleine bedrijven of zzp’ers. Middels een brede oprit met grind, grenzend aan een diepe voortuin, komt u bij een nette woning uit 1977. Deze is in 1996 en 2011 volledig gemoderniseerd. Achter de woning staat een ruim vrijstaand bedrijfspand, met op de eerste verdieping enkele kantoorruimtes. Het terrein rondom het pand is voorzien van asfalt. Er is voldoende parkeergelegenheid aanwezig. Het elektrische toegangshek op de erfafscheiding met de openbare weg biedt de mogelijkheid voor toegangscontrole. Aan de achterzijde van het terrein bevinden zich een vrijstaande schuur, een paardenstal en een rijbak.

BOUWKENMERKEN

Bouwjaar: 1977;
Bouwwijze: traditioneel gebouwd, gemetselde gevels in spouw en pannengedekt;
Bedrijfspand: gemetselde plint in spouw, afgewerkt met stalen beplating, pannengedekt;
Isolatie: de woning is geheel geïsoleerd en voorzien van dubbele beglazing;
Verwarming: CV-installatie (nieuwe HR-ketel in 2017);
Woonoppervlakte: circa 124 m²;
Bruto inhoud woning: circa 432 m³;
BVO bedrijfsruimte: circa 347 m²;
VVO bedrijfsruimte: circa 274 m²
Perceeloppervlakte: 2.815 m²;
Energielabel: C

INDELING

Parterre
Aan de zijkant van de woning bevindt zich de voordeur, waardoor u de entree binnen stapt. Via de entree komt u in een royale woonkamer, welke is voorzien van een fraaie houten vloer en een gestukt plafond. Het is er heerlijk licht door de aanwezigheid van de vele raampartijen. Door de ligging aan de voorzijde van de woning kunt u vanuit uw luie stoel genieten van het fantastische uitzicht op de Oude Rijn!

Aan de woonkamer grenst een halfopen keuken met voldoende ruimte voor een mooie ronde eettafel. De moderne keuken is voorzien van een inductiekookplaat, afzuigkap, vaatwasser, combi-oven en een grote koelkast. Aan de achterzijde van de woning bevindt zich een bijkeuken met een toiletruimte, welke is voorzien van een hangend toilet en een fonteintje. In de bijkeuken zijn een aantal vaste kasten gecreëerd, waardoor de CV-ketel, de wasmachine en droger en de jassen, schoenen en voorraad uit het zicht verdwenen zijn. Vanuit de keuken komt U in een klein halletje met een deur naar de ruime slaapkamer op de begane grond incl. kastenwand met schuifdeuren, aangrenzend vindt U hier de mooi afgewerkte badkamer met dubbele wastafel, inloopdouche en tweede toilet. Tegenover de slaapkamer is er de trap naar de eerste verdieping.

1e Verdieping
Via de houten trap in de hal komt u op de eerste verdieping. Naast een ruime overloop, met een wastafel en een ruime afgetimmerde berging onder de kap, bevinden zich hier drie nette slaapkamers. De slaapkamer aan de voorzijde heeft een oppervlakte van circa 20 m²; de slaapkamer aan de achterzijde is circa 15 m². De derde slaapkamer is ongeveer 10 m² groot en is voorzien van een Velux dakvenster. De slaapkamers zijn voorzien van knieschotten, met daarachter de nodige bergruimte.

BEDRIJFSPAND
Op het perceel staat een ruim vrijstaand bedrijfspand met een bruto vloeroppervlakte van bijna 350 m². Het bouwwerk is in 1996 nieuw gebouwd en is opgetrokken middels een gemetselde bakstenen plint en stalen gevelbekleding. De bedrijfsruimte heeft een afzonderlijke meterkast en een CV-ruimte met een Nefit HR-ketel.

De begane grond van het bedrijfspand bestaat uit een grote ruimte, geschikt voor opslag of bijvoorbeeld gebruik als werkplaats. Aan de achterzijde is het pand voorzien van een vier meter hoge elektrische overheaddeur en aan de zijkant van een drie meter hoge handbedienbare overheaddeur en twee separate loopdeuren. Tevens zijn er op de begane grond twee extra opslagruimtes gecreëerd, waarbij één ruimte rechtstreeks van buitenaf te bereiken is. Er is een separate keuken met een pantry en een toiletruimte aanwezig.

Op de verdieping van het pand zijn twee kantoorruimtes gerealiseerd, bereikbaar via een royale entree met een vide en een fraaie houten trap. De kantoren hebben een gezamenlijke oppervlakte van circa 85 m² en worden verwarmd middels radiatoren. De wanden zijn voorzien van sierpleister en het plafond van stucwerk. Het geheel is netjes afgewerkt. Door de ramen aan de voorzijde en twee grote dakkapellen zijn het hele lichte ruimtes geworden, waar u fijne werkplekken kunt creëren. Ook hier bevinden zich een pantry en een toiletruimte. Boven is naast de kantoorruimtes een archiefzolder aanwezig met een nokhoogte van circa 1,80 meter. Via een stalen trap en een deur vanuit één van de kantoorruimtes is de opslagvide bereikbaar. Deze heeft een oppervlakte van circa 70 m².

OVERIGE BOUWWERKEN
Achter het bedrijfspand staat een vrijstaande schuur van circa 80 m², opgetrokken middels gemetselde bakstenen muren en voorzien van een pannendak. De schuur is voorzien van een betonvloer en een grote, hoge zolder. In 1996 zijn de voorgevel, de vloeren en het dak vernieuwd. De voorgevel is voorzien van houten openslaande deuren.

De schuur kan voor diverse doeleinden gebruikt worden. Thans is het in gebruik als opslagruimte en werkplaats. Aan de achterzijde is een overkapte poetsplaats voor de paarden gerealiseerd. Er is een warm water boiler van 80 liter aanwezig, waardoor u uw paard ook met warm water kunt wassen. Aansluitend aan de poetsplaats bevindt zich een verwarmde zadelkamer van circa 10 m². Deze ruimte is voorzien van enkele stellingen, een dekenrek, zadelsteunen en opbergplanken. Ook is er een aansluiting voor een wasmachine aanwezig.

Verder bevindt zich op het erf een ruime en goed geventileerde paardenstal, met een oppervlakte van circa 32 m². Hier kunnen vier paarden gehouden worden. De stallen zijn voorzien van automatische drinkbakken en grenzen direct aan de paddock, waardoor de paarden vrij naar buiten kunnen lopen. De paardenstal is voorzien van een houten zolder voor de opslag van stro. Door middel van luiken kan het stro in de onderliggende stallen vallen.

Aan de westzijde van de paardenstal is door een gespecialiseerd bedrijf een gedraineerde en verlichte rijbak aangelegd. Deze heeft een oppervlakte van circa 20 x 40 m². De rijbak is voorzien van een professionele Agterbergbodem met een degelijke omheining en is uitgerust met 4 lichtmasten en een dressuurspiegel. De bak is goed gedraineerd, waardoor er altijd gereden kan worden.

VOORZIENINGEN
Er is veel eigen parkeerruimte. Het geheel is aangesloten op alle nutsvoorzieningen en de meterkast in de woning is voorzien van krachtstroom.

BESTEMMINGSPLAN
Vigerend is het bestemmingsplan “Van Rijksweg 11 tot Rijn”, vastgesteld op 28 januari 2016. Conform dit bestemmingsplan is het perceel voorzien van de enkelbestemmingen ‘Bedrijf’ en ‘Tuin’. De voor ‘Bedrijf’ aangewezen gronden zijn bestemd voor bedrijven – behorende in de categorieën 1 en 2 van de Staat van Bedrijfsactiviteiten – en voor wonen, uitsluitend als ondergeschikte functie bij een bedrijf.
Het bouwvlak heeft een oppervlakte van circa 1.250 m². Gebouwen mogen uitsluitend binnen dit bouwvlak worden opgericht. Het maximale bebouwingspercentage mag niet meer bedragen dan 35%. Voor bedrijfsgebouwen geldt een maximale goothoogte van 4 meter en een maximale bouwhoogte van 7 meter.

AANVULLENDE INFORMATIE
– Herinrichtingsrente bedraagt € 47,32 per jaar ( eindjaar 2021).
– Eventuele btw: nadere informatie.

Lees de volledige omschrijving

Contact

Neem contact op met onderstaande vestiging voor meer informatie of maak een afspraak voor een bezichtiging.

Drieklomp Makelaars en Rentmeesters - Voorthuizen

Kenmerken

Algemeen

Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Verkocht
Hoofdfunctie
Bedrijfsruimte
Soort bouw
Bestaande bouw

Oppervlakten en inhoud

Wonen
124 m²
Perceel
2.815 m²

Kadastrale gegevens

Perceelnaam
Hazerswoude I 418
Oppervlakte
2815 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Perceel
HZW00-I-418
Bekijk alle kenmerken
Rijndijk 225
Hazerswoude-Rijndijk