Verkocht

Kouwenhovenselaan 1 -1 3704JD ZEIST

Omschrijving

INSCHRIJVING IS REEDS GESLOTEN

Unieke herontwikkeling van boerderij Kouwenhoven op landgoed Niënhof

Let op ERFPACHT van toepassing, tevens zijn gemelde bedragen, bieden vanaf prijzen. Daarnaast is er nog een significante investering benodigd om de opstallen bewoonbaar te maken.

Ten noorden van Bunnik liggen in de Kromme Rijn over een afstand van ruim één kilometer enkele lange riviereilanden. Hier bevindt zich een prachtig stukje natuur. In deze omgeving ligt ook landgoed Niënhof. Halverwege de Grotelaan in Bunnik slaan we af naar de Kouwenhovenselaan, via een slingerende laan door bos en natuur bereiken we een hele bijzondere plek midden in de rust en natuur van landgoed Niënhof.

De boerderij is prachtig gelegen in het buitengebied tussen Bunnik en Zeist. Een buitengewoon centraal gelegen locatie waarbij een unieke combinatie van landelijk wonen, voorzieningen en bereikbaarheid samengaan, langs de meanderende Kromme Rijn fietsen we nota bene in 10 minuten naar de Uithof.

Na zorgvuldige voorbereiding door Het Utrechts Landschap, wordt u de mogelijkheid geboden om te wonen op deze bijzondere ontwikkellocatie. Op boerderij Kouwenhoven is toestemming voor het realiseren van twee zelfstandige woningen, binnen de bestaande drie agrarische opstallen. Het omliggende gebied zal opnieuw worden ingericht, ter illustratie is een globaal inrichtingsplan bijgevoegd.

De grond zal worden uitgeven op basis van een recht van erfpacht door Stichting Het Utrechts Landschap voor een periode van 30 jaar. Beide woningen zullen middels inschrijving worden aangeboden in combinatie van een bieden vanaf prijs voor zowel de opstallen als de erfpachtcanon. In het digitale biedboek is alle relevante informatie zoals het inspiratiedocument, tekeningen, formulieren en de erfpachtcondities opgenomen.

Landgoed Niënhof en omgeving

Landgoed Niënhof is een natuurgebied, grenzend aan de Kromme Rijn en bestaat voornamelijk uit parkbos en agrarische gronden in eigendom en beheer bij Het Utrechts Landschap. Werkelijk een schitterend natuurgebied. In de Middeleeuwen bezat het nabijgelegen klooster Oostbroek hier een ‘uithof’, een boerderij. Daarnaast bouwden de kloosterlingen een nieuwe boerderij: een ‘nien hof’, in het Utrechtse dialect van die dagen. Het klooster ging ten onder door de Hervorming en de boerderij wisselde door overerving en verkoop vele malen van eigenaar, maar zijn naam heeft het gebied altijd behouden.

Het landgoed kenmerkt zich door weidegebieden en loofbos. Dit essen- en eikenbos behoort uit plantkundig oogpunt tot één van de meest interessante bossen van de provincie Utrecht. Het zijn vooral essen die het beeld bepalen. Deze boomsoort laat veel licht door, waardoor er een rijke ondergroei is. Voorbeelden hiervan zijn de grote keverorchis en boszegge. Het gevarieerde bos is rijk aan vogels, zoals de ransuil, boomvalk en veel spechten- en mezensoorten.

De Kromme Rijn is een rivier in de provincie Utrecht, lopende vanaf de Nederrijn bij Wijk bij Duurstede tot de Stadsbuitengracht in Utrecht. Aan het begin van de jaartelling vormde de Kromme Rijn op huidig Nederlands grondgebied een deel van de natuurlijke grens van het Romeinse Rijk. Ook het nabij gelegen Fort bij Rijnauwen is een bezienswaardigheid met een historische rol in de verdedigingslinie van Nederland. Daarmee kunnen we met recht spreken van een fenomenale cultuur – en natuurrijke omgeving en dit alles op steenworpafstand van Utrecht en Zeist.

WONINGEN
Woning 1 (opstal A)

De meest noordelijke stal zal worden uitgegeven op een perceel van ca. 1.500 m² groot. Hiervoor geldt een bieden vanaf prijs voor de erfpachtcanon van € 14.000,- per jaar. Voor de opstal geldt een bieden vanaf prijs van € 100.000,- k.k. Na ontwikkeling realiseert u hier ca. 235 m² aan gebruiksoppervlakte.

Woning 2 (opstal B + C)

De voormalige boerderij met voorhuis en de zuidelijk gelegen stal, worden uitgegeven op een perceel van ca. 2.350 groot. Hiervoor geldt een bieden vanaf prijs voor de erfpachtcanon van € 17.500,- per jaar. Voor de opstal geldt een bieden vanaf prijs van € 100.000,- k.k. Na verbouwing of volledige nieuwbouw realiseert u hier een ongekend grote woning met ca. 340 m² aan gebruiksoppervlakte in opstal B en ca. 170 m² gebruiksoppervlakte in bijgebouw opstal C.

Met het aanmeldingsformulier in het biedboek kunt u zich aanmelden voor een bezichtiging op locatie.

BIJZONDERHEDEN
– De grond wordt uitgegeven op basis van een recht van erfpacht door Stichting Het Utrechts Landschap voor de periode van 30 jaar. De canon zal jaarlijks worden geïndexeerd conform het CPI, vastgesteld door het CBS.
– De erfpachtcanon is fiscaal aftrekbaar en is niet afkoopbaar.
– De herontwikkeling van de boerderij is gebaseerd op een boerenerf waarbij de bestaande opzet zoveel als mogelijk gerespecteerd en versterkt wordt en hierbij blijft de bestaande waardevolle bebouwingscontouren behouden.
– In de erfpachtovereenkomst zal een ouderdomsclausule en een niet-zelfbewoningsclausule worden opgenomen ten aanzien van de opstallen.
– De asbestinventarisatierapport(en) zijn onderdeel van het biedboek. Het geïnventariseerde asbest is door Stichting Het Utrechts Landschap verwijderd.
– Er kunnen geen rechten worden ontleend door erfpachter(s) aan de bij deze verkoop toebehorende projectinformatie, beeldmateriaal, landschappelijke inrichtingsplannen en tijdsplanning.
– Op woning 1 bedraagt het tarief van de overdrachtsbelasting 8%.
– Op woning 2 bedraagt het tarief van de overdrachtsbelasting 2%.
– Notaris Veldjesgraaf & Korlaar zal dit project begeleiden.
– Voorbehoud van gunning door Stichting Het Utrechts Landschap.
– Verkoop geschiedt onder de opschortende voorwaarden dat het bestemmingsplan onherroepelijk is vastgesteld.
– Ten aanzien van de toekomstige bouwplannen wenst verkoper inzicht te verkrijgen in het definitieve bouwplan, alvorens de omgevingsvergunning wordt aangevraagd met in achtneming van hetgeen bepaald in de erfpachtvoorwaarden.
– Voor beide objecten zijn er mogelijkheden tot rangschikking in de zin van de NSW 1928, dit is echter wel afhankelijk van de bouwplannen van koper. Na de aankoop zal er overleg plaatsvinden tussen koper en verkoper, of en zo ja hoe, de NSW kan worden toegepast.
– Inschrijving met uw plan (globaal) en financiële bieding (prijs voor de opstal en de erfpachtcanon) kan tot uiterlijk 22 maart 2021 tot 12:00 via ons kantoor in Zeist.

Lees de volledige omschrijving

Contact

Neem contact op met onderstaande vestiging voor meer informatie of maak een afspraak voor een bezichtiging.

Drieklomp Makelaars en Rentmeesters

Kenmerken

Overdracht

Status
verkocht
Aangeboden sinds
6+ maanden
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort
Vrijstaande woning
Bouwjaar
-1906

Oppervlakten en inhoud

Oppervlakte
235 m²
Inhoud
1.100 m³
Perceel
1.500 m²

Indeling

Aantal kamers
1 kamer

Buitenruimte

Tuin
vrij uitzicht
Tuin
tuin rondom

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
op eigen terrein
Bekijk alle kenmerken

Foto's

Kouwenhovenselaan 1 -1 3704JD ZEIST