Tienhovenseweg 8 HAGESTEIN

Vraagprijs € 1.350.000 v.o.n.

Omschrijving

Landgoed Autena

Tussen Vianen en Culemborg, aan de Tienhovenseweg te Hagestein, is omgeven door uitgestrekte landerijen en grasland Landgoed Authena gelegen. Op dit landgoed worden drie bouwkavels gerealiseerd ten behoeve van de bouw van drie vrijstaande landhuizen met een eigentijdse architectuur. Vanuit de tuin van uw landhuis wandelt u direct het aangrenzende natuurgebied in.

Het geheel wordt gerealiseerd op royale percelen van ca. 4.000 m², waardoor er zowel in de directe omgeving als op uw privéperceel rust en ruimte in overvloed is. De landhuizen variëren in volume en hebben uitgebreide bouwmogelijkheden. Er zullen twee villa's met een inhoud van maximaal 1.427 m³ en een villa met een inhoud van maximaal 672 m³ gerealiseerd worden. Bij elk van de drie landhuizen hoort een bijgebouw van maximaal 528 m³, in de vorm van een schuur met een zadeldak. Het bouwen van uw droomhuis vraagt om vakmensen in de meest brede zin van het woord, met passie voor het vak en oog voor detail. Voor de bouw wordt hierom uitsluitend gekozen voor hoogwaardige en luxe materialen. Er wordt onder meer gebruik gemaakt van hardhouten kozijnen, eerste keus riet, SKG** hang- en sluitwerk, HR++ isolatieglas en vloerverwarming als hoofdverwarming. De v.o.n.-prijzen zijn inclusief tegelwerk en inclusief een stelpost van € 10.000,- excl. btw ten behoeve van sanitair.

De percelen van de drie woningen worden ontsloten via een gedeelde oprijlaan die aansluit op de Tienhovenseweg. Bij de grondaankoop behoort ook een 1/4de aandeel in deze mandelige weg.

Landgoed Autena heeft een oppervlakte van circa 20 hectare met een grote variëteit aan natuur, waaronder bosgebieden, kruidenrijke graslanden en watergangen. Ondanks de omgeving van landerijen en graslanden zijn alle stadse voorzieningen als scholen, winkels en recreatiemogelijkheden van Vianen, Nieuwegein en Culemborg toch dichtbij. Er is een goede bereikbaarheid middels onder meer de snelwegen A2 en A27. Het natuurgebied ligt letterlijk om de hoek en de Lek om heerlijk te recreëren ligt op fietsafstand gelegen. Rust, ruimte, natuur en toch alle voorzieningen nabij: dit is de plek waar u zich thuis gaat voelen!

Het gebied waar het landgoed Autena gerealiseerd wordt is gesitueerd in polder Boven-Autena.
Deze polder maakt van oudsher onderdeel uit van het gebied De Vijfheerenlanden. De Vijfheerenlanden vormen een overgangsgebied van het rivierengebied van de Neder-Betuwe naar het laagveengebied
van de Alblasserwaard.

Het landgebruik in dit gebied heeft vele eeuwen grotendeels bestaan uit weide en hooiland. De weides lagen dichtbij de boerderij, de onbemeste hooilanden in de polders. Op de kades en langs slootkanten werden wilg, zwarte els en populier ingeplant om geriefhout te leveren. De omgeving van het landgoed heeft dan ook een agrarisch karakter.

Polder Boven-Autena is een aaneengesloten gebied met een grote variatie die typisch is voor de polders in de Vijfheerenlanden. Het landschappelijke beeld wordt gevormd door een landschap van langgerekte percelen met daarop bos, griend en grasland.
Uit ecologisch onderzoek is gebleken dat het terrein hoge natuurwaarden heeft. Het grasland beschikt over kruidenrijk c.q. hooiland met bloemrijke vegetaties.

Villa type C

Globale indeling van de villa

Begane grond:
Entree, hal, meterkast, toiletruimte, trapkast. Vanuit de hal heeft u toegang tot de woonkeuken, werkkamer annex tv-kamer en de kelder. Ruime woonkeuken met toegang tot de bijkeuken met deur naar buiten. Aan de achterzijde bevindt zich de woonkamer met zes dubbele openslaande deuren waarvan er twee toegang geven tot de veranda.

Eerste verdieping:
Overloop met toegang tot de badkamer en twee ruime slaapkamers. Masterbedroom met eigen badkamer en inloopkast.

Woonoppervlakte: circa 190 m²
Inhoud woning: circa 672 m³
Bijgebouw: circa 120 m²
Inhoud bijgebouw: circa 528 m³
Perceel: circa 4.000 m²

Koopsom € 1.350.000,- v.o.n. inclusief bijgebouw
Lees de volledige omschrijving
Woonoppervlakte
190 m²
Inhoud
672 m³
Perceeloppervlakte
4.000 m²
Bouwjaar
2019
Kamers
6
Slaapkamers
3

Overdracht

Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Bouwtype
Nieuwbouw
Bouwjaar
2019
Daktype
zadeldak
Dakmateriaal
pannen

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
190 m²
Bruto inhoud
672 m³
Perceeloppervlakte
4.000 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
6
Aantal slaapkamers
3
Aantal badkamers
2
Voorzieningen badkamer
ligbad, douche, dubbele wastafel
Voorzieningen badkamer
douche, dubbele wastafel
Voorzieningen
mechanische ventilatie, dakraam

Energie

Isolatie
volledig geïsoleerd
Soort verwarming
c.v.-ketel, vloerverwarming geheel
Warm water
c.v.-ketel
Eigendom ketel
eigendom

Kadastrale gegevens

Gemeente
Vianen
Sectie
G
Perceel
495
Oppervlakte
4000 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Buitenruimte

Ligging
Aan rustige weg, landelijk gelegen, open ligging, vrij uitzicht
Tuintype
tuin rondom
Bereikbaar via achterom
ja
Bekijk alle kenmerken

Kaart Tienhovenseweg 8 HAGESTEIN