Deze woning is verkocht

Munnikeweg 10 Ederveen

Vraagprijs € 549.000 k.k.

Verkocht

Omschrijving

UNIEK! MONUMENTALE BOERDERIJ 'DE NAP'.

Dat is de naam van deze markante driebeukige Gelderse hallehuisboerderij. Blijkens de inmiddels verdwenen jaartalankers in de voorgevel is de boerderij in 1697 gebouwd, opgetrokken in een ambachtelijk traditionele bouwstijl. Omstreeks 1925 zijn de zijgevels bij een ingrijpende verbouwing verhoogd. In de gevels zijn stalramen, opgeklampte deuren en vensters met luiken opgenomen. Boerderij De Nap was gelegen aan de voet van de Slaperdijk, die bij doorbraak van de Grebbedijk als reservedijk diende. De dijk is onderdeel van de historische Grebbelinie, met haar vele wandelpaden. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Op een mooie locatie in het buitengebied van Ede, tussen Ederveen en Renswoude, mogen wij u deze authentieke boerderij aanbieden op een ruim erf van 3.000 m². Samen met diverse bijgebouwen, waaronder een houten wagenschuur, bijenkast, zomerverblijf annex bakhuis, twee vierroedige hooibergen, koestert deze boerderij erfgoed en stelt zich open voor de toekomst. Een unieke gelegenheid om hier uw droom te verwezenlijken op een locatie waar al eeuwen over gepraat wordt.

Mogen wij u begroeten op dit geweldige plekje?

BOUWKENMERKEN

- Bouwjaar : 1697
- Bouwwijze : traditioneel gebouwd, bakstenen, een rieten dak met aan de voor- en
achterzijde een wolfseind.
- Isolatie : de woning is niet geïsoleerd.
- Woonoppervlak : circa 97 m² (overige inpandige ruimte: circa 141 m²).
- Inhoud : circa 879 m³ (inclusief de deel)
- Perceeloppervlakte : circa 3.000 m²

INDELING BOERDERIJ

Binnen zijn diverse historische interieurelementen bewaard gebleven. De paardenstal met de zogenaamde poepdoos, de grupstal onder hilden en de gebinten bevestigen dit. Ook de oorspronkelijke indeling van de woning is nog zichtbaar. De voorzijde van de boerderij betreft het woongedeelte met twee kleine slaapkamers, een woonkamer en de eetkamer met een knusse opkamer. Onder de opkamer is een kelder aanwezig, met een oppervlakte van circa 5 m², voorzien van een houten balklaag. De woonkamer is voorzien van een schouw met een betegelde achterwand. Op de verdieping van het woongedeelte is een eenvoudige slaapkamer gerealiseerd.

Door de hele woning zijn binnendeuren met triplex panelen en glasopeningen met roedeverdeling toegepast.

De achterzijde van de boerderij betreft het stalgedeelte, de zogenaamde deel. Hier is omstreeks 1925 een keuken en een badkamer gerealiseerd. De achtergevel heeft een traditionele opzet met in het midden dubbele deuren, links en rechts twee kleine stalramen en twee mestdeuren. Boven de grote deuren is een hooiluik aangebracht, naar de hooizolder, met in de top twee kleine halfronde vensters. Het metselwerk aan de linker zijde van de rechter mestdeur heeft een hoekoplossing met klezoren. Een dergelijke beëindiging van het metselwerk wordt in deze streek na 1730 niet meer toegepast. Een bijzonder detail!

BIJGEBOUWEN

Op het erf staan een groot aantal bijgebouwen, waarvan de houten wagenschuur, een bijenkast, een zomerverblijf annex bakhuis en twee vierroedige hooibergen beschermenswaardig zijn.

De wagenschuur (van circa 5,8 x 9,3 meter) is in hout opgetrokken en heeft een met keramische dakpannen gedekt zadeldak. De open bijenkast staat hier aan de achterzijde tegenaan gebouwd.

De vierroedige hooibergen (van circa 16 m² en 18 m²) zijn met riet gedekt.

Het zomerverblijf/bakhuis is van baksteen en heeft een met rode keramische pannen gedekt zadeldak met een schoorsteen op de nok. Het gebouwtje heeft een oppervlakte van circa 25 m². In het bakhuis zijn twee sopketels bewaard gebleven.

Naast deze bouwwerken is op het perceel een houten kippenstal gebouwd, met een breedte van circa 5,3 meter en een lengte van circa 11,5 meter.

Het erf achter de boerderij is bestraat met baksteenklinkers. Aan de voorzijde van de woning is een zeer omvangrijke moestuin met een boomgaard gelegen. Voor de woonboerderij staan twee leibomen.

AANVULLENDE INFORMATIE

Op fietsafstand liggen de kernen Ederveen en Renswoude, waar zich enkele winkels, horecagelegenheden, basisscholen, kerken en sportvoorzieningen bevinden. Om de hoek ligt het fraaie Kasteelbos Renswoude, een fraai afwisselend park met een grote cultuurhistorische en natuurlijke rijkdom. Het bos is rijk aan reeën en vogels.

De woonboerderij staat op een perceel van circa 3.000 m². In overleg zijn meerdere hectares extra grond bij te kopen, aan de achterzijde van de boerderij. Door de vrije ligging is er sprake van prachtige uitzichten en zijn rust en vrijheid gewaarborgd.

BIJZONDERHEDEN

• Het sfeervolle pand is geplaatst op de gemeentelijke monumentenlijst.
• Alle nutsvoorzieningen zijn aanwezig.
• Aan de oostzijde van het perceel wordt een bouwkavel voor een woning ontwikkeld.
• De bestemming is 'Wonen'.
• In de koopovereenkomst wordt de ouderdoms- en asbestclausule opgenomen.
Lees de volledige omschrijving
Woonoppervlakte
97 m²
Inhoud
879 m³
Perceeloppervlakte
3.000 m²
Bouwjaar
1697
Kamers
6
Slaapkamers
3

Overdracht

Status
Verkocht
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Vrijstaande woning
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1697
Daktype
zadeldak
Dakmateriaal
riet

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
97 m²
Overige inpandige ruimte
141 m²
Externe bergruimte
163 m²
Bruto inhoud
879 m³
Perceeloppervlakte
3.000 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
6
Aantal slaapkamers
3
Aantal badkamers
1
Voorzieningen badkamer
toilet, douche

Energie

Kadastrale gegevens

Gemeente
Ede
Sectie
G
Perceel
1617
Oppervlakte
3000 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Buitenruimte

Ligging
Buiten bebouwde kom, landelijk gelegen, open ligging, vrij uitzicht
Tuintype
tuin rondom

Garage

Soort garage
garage mogelijk, parkeerplaats
Bekijk alle kenmerken

Kaart Munnikeweg 10 Ederveen