Dorpsstraat 2 Loenen aan de Vecht

Vraagprijs € 999.500 k.k.

Omschrijving

Unieke kans,...
Aan de oever van de Vecht is het goed toeven. De rijke historie van de Vecht en de bewoners, die met genoegen aan haar oevers hebben gewoond gaat ver terug tot in de middeleeuwen.

Dit is uw unieke kans om aan deze prachtige rivier te bouwen, te wonen en vooral heerlijk te genieten. Aan de voorzijde de klinkertjes van één van de oudste straten, aan de rand van de pittoreske dorpskern.
Aan de kant van de Cronenburgherlaan geniet u van uitzicht over een weiland waar ooit kasteel Cronenburgh stond en waar om die reden op dat weiland niet gebouwd mag worden.
En aan de tuinzijde het verkoelende water, een langs zwemmende zwaan, voorbijgaande bootjes, het zicht op de karakteristieke brug en aan de overzijde de historische Buitenplaats Vegtlust.

Het te koop gekomen gedeelte van een perceel heeft een eigen kade direct aan de Vecht van ruim 12 meter waar u de mogelijkheid heeft uw boot aan te leggen. De Mijndense sluis, op 500 meter afstand geeft u toegang tot de Loosdrechtse plassen.De karakteristieke Dorpsstraat bevindt zich op loopafstand van diverse gezellige restaurants, cafés, en winkels zoals de supermarkt, bakker, bloemist, apotheek etc. Daarnaast drie basisscholen, kinderopvang, BSO en vlakbij de hockey-, tennis-, voetbal- en golfclub. Loenen aan de Vecht is zeer gunstig gelegen ten opzichte van Hilversum, Utrecht, Amsterdam en Schiphol.

Wij hebben het genoegen u aan te mogen bieden een mooi perceel van circa 650m² gelegen op de hoek Dorpsstraat / Cronenburgherlaan met tuin direct aan de Vecht.

Het vigerende bestemmingsplan biedt de mogelijkheid om een prachtig vrijstaand huis met bijgebouw te realiseren, met goede parkeermogelijkheden op eigen terrein. Het maximaal te bouwen oppervlak bedraagt 138m² met een goothoogte van 4 meter en een nokhoogte van 8 meter.
Er is aan de hand van het vigerende bestemmingsplan een idee ontworpen door een architectenbureau zodat wij vanuit Drieklomp Makelaars en Rentmeesters u een indruk kunnen geven wat een mogelijkheid zou kunnen zijn. Uiteraard staat het u vrij om zelf een vrijstaande villa te ontwerpen. De uitkomst is een comfortabel woonhuis met kelder van ruim 300 m² woonoppervlakte met eigen parkeerplaatsen.

Bijzonderheden
- maximaal bouwoppervlak circa 138m²;
- goothoogte 4 / nokhoogte 8;
- beschermd dorpsgezicht;
- bestemming wonen-2 / archeologie-1
- kapvorm, zadeldak (45-55 graden);
- kelder of souterrain mogelijk;
- bijgebouw max 36m²
- perceel van circa 650m²
Lees de volledige omschrijving
Perceeloppervlakte
650 m²

Overdracht

Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Bouwkavel
Bouwtype
N.v.t.

Oppervlakten en inhoud

Perceeloppervlakte
650 m²

Indeling

Energie

Kadastrale gegevens

Gemeente
Loenen aan de Vecht
Sectie
A
Perceel
3038
Oppervlakte
650 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Ligging
Aan vaarwater, in centrum, landelijk gelegen, vrij uitzicht
Bekijk alle kenmerken

Kaart Dorpsstraat 2 Loenen aan de Vecht