Open Huis - 28 maart van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Bloemendaalseweg 17 Nijkerk

Vraagprijs € 1.475.000 k.k.

Omschrijving

VRIJSTAANDE WOONBOERDERIJ NIEUW BLOEMENDAAL MET PAARDENHOUDERIJ IN EEN PRACHTIGE LANDELIJKE OMGEVING

Vrij en schitterend gelegen in het buitengebied van Nijkerk VRIJSTAANDE RIETGEDEKTE WOONBOERDERIJ met paardenstallen op een royaal perceel grond van 8.330 m². De boerderij is fraai gelegen nabij het centrum van Nijkerk en Hoevelaken op 5 minuten afstand van de A1 en de A28. De aanwezigheid van 15 paardenstallen, buitenbak(ken) en stapmolen is alles gericht op het bedrijven van de paardensport. Maar bovenal een heerlijk vrije locatie om landelijk en vrij te wonen, en toch in de nabijheid van allerlei voorzieningen.
Kenmerken

Bouwjaar: oorspronkelijk 1919, door de loop der jaren heen geheel gerenoveerd.
Bouwwijze: de woning is traditioneel gebouwd en voorzien van een zadeldak met riet gedekt.
Isolatie: de woning voorzien van dakisolatie, vloerisolatie en gedeeltelijk dubbel glas.
Woonoppervlakte: ca. 254 m²
Inhoud woning: ca. 1.007 m³
Perceel: 8.330 m²

INDELING

Begane grond
Entree met toiletruimte, vaste kast en toegang tot de woonkamer. Royale woonkamer met een heerlijke zithoek met openslaande deuren naar buiten. De woonkamer is voorzien van een speksteenhoutkachel waar u rondom heerlijk kunt zitten. Ruime open keuken met schiereiland voorzien van een spoelbak en vaatwasser. Onder de oude schouw staat een Smeg kooktoestel met 3 ovens. De koelkast staat los. Vanuit de keuken is de stookruimte te bereiken met een 300 ltr boiler + 1.500 ltr buffervat welke wordt verwarmt door de warmtepomp. Tevens heeft u vanuit de keuken toegang tot het kantoorruimte met wasruimte, vaste kast en toegang tot de slaapkamer. De slaapkamer is voorzien van een vaste kast en biedt toegang tot de badkamer met ligbad, douche, toilet en wastafel. De gehele begane grond is voorzien van vloerverwarming.

Eerste verdieping:
Via de trap in de woonkamer bereikt u de eerste verdieping. Aan de voorzijde van de boerderij is een ruime slaapkamer gelegen met vaste kasten en dakramen. Aan er achterzijde is tevens een slaapkamer gelegen met vaste kasten en dakramen. Badkamer met douche, wastafel en vloerverwarming. Separaat toilet.

BIJGEBOUWEN

Stallencomplex:
Opgetrokken uit baksteen, stalen spanten en bedekt met sandwichpanelen en voorzien van twee overhead deuren. De afmeting ca. 12,5 x 24 = ca. 300 m². In het geheel bevinden zich 11 boxen en 3 merrie met veulenboxen en een opfokstal. Vanaf buiten te bereiken toiletruimte. Op de eerste verdieping is een berging gerealiseerd.

Garage met werkplaats en open loods, opgetrokken uit hout/damwand en bedekt met sandwichpanelen. De afmetingen ca. 12 x 16,5 = ca. 196 m².

Monumentale hooiberg
Riet gedekte, afmeting ca. 6,5 x 5,75 = 37 m². De hooiberg is nu in gebruik als veranda waar u heerlijk kunt zitten.

Berging met veranda:
De berging is opgetrokken uit hout op een stenen voet en pannen gedekt. Afmetingen ca. 4.70 x 9.80 = ca. 46 m²

Verder zijn er op het perceel aanwezig:
- rijbak met Agterberg bodem;
- BMX Paddocks;
- trainingsmolen voor 4 paarden;
- het weiland is voorzie van een goede houten omheining;
- verharding middels klinkers en asfalt;
- elektrische toegangspoort uitgevoerd met sierhekwerk en verlichting.

BESTEMMING

Het geheel is, conform het "Bestemmingsplan Buitengebied Nijkerk 2017, veegplan 1", voorzien van de enkelbestemming 'Agrarisch met waarden – Landschappelijke waarden', met de functieaanduiding 'specifieke vorm van waarde – gemeentelijk monument'. Tevens is sprake van de dubbelbestemming 'Waarde – Archeologie', met de functieaanduiding 'specifieke vorm van waarde – 1', en de gebiedsaanduiding 'overige zone – kampenlandschap'. Het bouwvlak heeft een oppervlakte van circa 4.000 m².

VERGUNNING

Het bedrijf is voorzien van een omgevingsvergunning milieu (d.d. 13-09-2011) voor het huisvesten van 14 volwassen paarden (3 jaar en ouder) en 6 volwassen pony's (3 jaar en ouder).

BIJZONDERHEDEN

- gemeentelijk monument;
- 50 zonnepanelen op de stallen;
- warmte pomp;
- aangesloten op glasvezel;
- eigen waterbron;
- aanvaarding in overleg.

Ideaal object voor zowel professionele als hobbymatige paarden houden alsmede andere bestemmingen.Lees de volledige omschrijving

Overdracht

Status
Beschikbaar

Bouw

Type
Paardenhouderij
Nevenbestemming
Wonen
Bouwtype
Bestaande bouw
Soort eigendom
volle eigendom

Oppervlakten en inhoud

Totaal hectare
0 ha 83 a 30 ca
Omvang
geheel perceel
Sectie
C
Perceel
1891
Are
83
Centiare
30

Kadastrale gegevens

Gemeente
Nijkerk
Sectie
C
Perceel
1891
Eigendomssituatie
volle eigendom
Bekijk alle kenmerken

Kaart Bloemendaalseweg 17 Nijkerk