Open Huis - 7 april van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten
Deze woning is onlangs verkocht

Kasteelweg 4 DOORWERTH

Prijs € 935.000 k.k.

Verkocht

Omschrijving

'HET KASTEELTJE'

Als u niet bekend bent in de regio, rijdt u deze verscholen locatie maar zo voorbij. Verscholen in het groen op een besloten domein van ruim 3.000m² met imposante hoge bomen wordt u aangeboden een STATIG LANDHUIS met aangebouwde garage. Heel bijzonder, omdat het huis middenin een villawijk is gesitueerd maar niet te zien is vanaf de doorgaande weg. Een rustige natuurplek met optimale privacy. Degenen die het kennen noemen het imposante landhuis romantisch "het kasteeltje" ondanks het feit dat de Kasteelweg verwijst naar het historische kasteel Doorwerth. Maar dit huis heeft vanwege haar fraaie architectuur inderdaad een statige uitstraling. Het huis is "rijk" gebouwd en dateert uit 1931 en heeft een imposante oppervlakte van 680m² en een inhoud van ruim 1.800m³. Een prachtig huis met stijlkenmerken dat een modernisatie verdient om wederom als gezinshuis, al dan niet gecombineerd met zakelijke aangelegenheden, gebruikt te worden. U bent van harte welkom de woning te bezichtigen.

BOUWKENMERKEN

Bouwjaar
Het gebouw is gerealiseerd in 1931.

Bouwwijze
Het huis is "op staal" gebouwd, d.w.z. is op zandgrond gefundeerd, niet op palen maar op een in metselwerk verbrede aanleg.

De buitengevels bestaan uit schoon metselwerk in baksteen, Hilversums formaat. Type spouwmuur geïsoleerd. Het metselwerk verkeert in goede conditie. Een enkele scheur bevindt zich in de NO en ZO gevel. De scheuren zijn oud en gevolg van zetting van de grond a.g.v. trillingen van buitenaf. Er is wel beweerd dat deze door oorlogshandelingen zijn ontstaan, er is nogal zwaar gevochten in dit Airborne gebied, zichtbaar aan loopgraven, die nog werden aangetroffen in de tuin.

Het dak is bedekt met gebakken antracietkleurige leipannen. Een dubbele dakbedekking die een fraai ogend dak tot stand heeft gebracht. Deze dakbedekking is 15 jaar geleden nog pas geheel vernieuwd.

De kozijnen zijn van zwaar gedimensioneerd Amerikaans grenen. De draaiende delen (ramen en deuren) veelal van het zogenaamde stalen stoeltjesprofiel, bezet met enkel glas. De twee serres zijn grotendeels voorzien van voorzetramen ter thermische isolering. Ook de luiken en rakken zijn ca. 15 jaren geleden grotendeels vervangen.

De vloeren zijn opgebouwd uit houten balklagen met vloerhout en verkeren allen in redelijke conditie. Veelal zijn eiken vloerdelen toegepast waar hier en daar tapijt op is aangebracht.

Kengetallen
- Gebouwvolume: 1.719 m³;
- Kelder bouwvolume: 126 m³;
- Totaal bouwvolume: 1.845 m³.

Bruto oppervlak gemeten tot buitenkant gevels:

- Kelder: 50 m²;
- Begane grond: 223 m²;
- 1e Verdieping: 204 m²;
- 2e Verdieping: 129 m²;
- Zolder: 73 m²;
- Totaal BVO m2: ca. 680 m²;

- Perceeloppervlak: 3.045 m².


INDELING

Parterre
Vanaf de hoofdentree is de woning bereikbaar maar ook een afzonderlijk liggende praktijkruimte met wachtkamer en eigen toiletruimte. De centrale hal is ruim van opzet en heeft een prettig lopende luie trap naar de verdieping toe. Onder het tapijt bevindt zich nog de oorspronkelijke eiken strokenvloer. Vanuit de woonkamer, eetkamer en tussenkamer heeft men direct toegang tot de terrassen. Zowel de woonkamer als de eetkamer hebben een serre met schitterend uitzicht over de tuin. De woonkamer is voorzien van een grote open haard met een fraai ontworpen schouw opgebouwd uit ruw gehakte Franse kalksteen. De keuken wordt geflankeerd door twee bijkeukens. Vanuit de hoekbijkeuken waarin ook een toilet en de meterkast aanwezig is, bereikt men de trap naar de kelder, deze bijkeuken bevat ook de achterdeur van het huis.

Kelder
De kelder bestaat uit twee afsluitbare grotere ruimtes. Onderaan de keldertrap is een luik welk toegang verschaft tot de kruipruimte die onder het gehele woongedeelte doorloopt. Zowel de kruipruimte als de kelder zijn droog. Een kelderdeel is uitsluitend bedoeld voor de CV installatie. De CV installatie is compleet en wordt gestookt op gas (vroeger op olie). Het gehele huis is voorzien van radiatoren verwarming. In de woonkamer is een thermostaatregeling. Het andere kelderdeel is bedoeld voor opslag van voedsel, drank etc. Er is een houten wijnkast en er staat een oude kluis. De voorraadkelder heeft twee koekkoeken (buitenramen in maaiveldputten).

1e Verdieping
De verdieping wordt bereikt via de centrale hal en de eerder omschreven luie trap. De centrale hal zet zich op de verdieping voort via een vide. De trap loopt middels een tussenbordes langs de entreegevel en hier zijn twee fraaie verticaal gerichte hoge ramen volledig voorzien van glas in lood. Op deze verdieping zijn 3 slaapkamers en 1 badkamer. 1 slaapkamer is bijzonder groot en heeft een eigen balkon boven de serre van de woonkamer. Dit was de hoofdslaapkamer, van hieruit kan me de schrik- verlichting bedienen. Een van de andere slaapkamers heeft ook een eigen balkon boven de serre van de eetkamer.

Via een deur naar het trappenhuis, kan je verder vanuit deze centrale hal naar de 2e verdieping. In deze trapkamer kan je ook nog veel bergruimte vinden.

2e Verdieping
De tweede verdieping telt 4 slaapkamers, een badkamer en een grotere speelkamer, liggend rondom een centrale hal, die bereikt wordt via de eerder omschreven trap vanaf de 1e verdieping. De grote speelkamer is vooral als algemene hobby- en speelkamer in gebruik geweest. De kinderen speelden er met elektrische treinen, poppenkasten en later met een band. Deze ruimte zou wel als extra kamer kunnen worden ingezet.

Elke slaapkamer heeft een groot dakraam en een eigen wastafel. De badkamer heeft een granieten vloer, een douche, toilet, wastafel en uitloopgootsteen.

Zolder
Vanuit de hal is via een vlizotrap de zolder bereikbaar, de zolder is weinig gebruikt en heeft niet over het hele oppervlak een beloopbare vloer. Zij is wel ruim van opzet en zou nog geschikt gemaakt kunnen worden voor ander gebruik.


LIGGING

Doorwerth ligt tussen Renkum en Oosterbeek. Nabij de oude Utrechtseweg, de doorgaande route die Arnhem met Wageningen en Utrecht verbindt.

De fraai in het bos liggende plaats telt ca. 5.000 inwoners en ligt op een zandstuwwal uit de laatste ijstijd, genaamd de Duno in de Gemeente Renkum en kijkt uit over de rivier de Rijn. Aan de andere zijde van de Utrechtse straat is een uniek heidegebied met o.a. de oude Wodanseiken uit de tijd van Karel de Grote. Verder heeft Doorwerth een winkelcentrum met supermarkt en is o.a. bekend vanwege enkele bekende accommodaties zoals, Landgoed De westerbouwing en het Kasteel Doorwerth waarin o.a. het Airborne museum en een bekend restaurant zijn gevestigd. De kasteelweg loopt (liep) vanaf de Utrechtse weg naar de Rijn waar Kasteel Doorwerth ligt.

Het perceel waarop het landhuis zich bevindt meet 3.045 m2. Aan de Kasteelweg, bij de entreepoort meet het perceel een breedte van ca. 25 m. en achterin op ca. 80 m. diepte is het terrein ca. 55 m. breed. Het perceel heeft een bosachtig karakter. Direct achter de entreepoort leidt een oprijlaan van ca. 45 m. lengte naar de entree van de woning.

Het landhuis ligt met haar hoofdterras op het zuidwesten gericht waardoor optimaal van de zon kan worden genoten. De tuin is een juweeltje. Enkele karakteristieke nog oorspronkelijke hoge dennenbomen type Douglas spar etc. domineren het perceel. Daarnaast staan er diverse boomsoorten zoals o.a. de hazelnoot, de lijsterbes, de eik, de berk en diverse naaldsoorten. De inrichting en beplanting van de tuin is met zorg tot stand gebracht, waarbij zowel het boskarakter als de kleurenwereld van een tuin evenwichtig zijn samengesmolten. Het bosgedeelte bestaande uit enkele naaldbomen, eiken, berken met daaronder bosvarens en de tuin met rood/witte en paarse Rododendrons, Azalea's, glansnispel, kastanje en coniferensoorten gaan geruisloos in elkaar over, bijna monumentaal. Veel verschillend gekleurde azalea heesters in afwisseling met fijn bladige Japanse acers geven de tuin een eigen aanzien. Onder de bomen vind je her en der velden van Lelietjes van Dalen. Een groter grasveld gedeelte biedt ruimte voor een balspel. Een kleine vijver vult nog een ander biotoop toe.

Twee betegelde terrassen grenzend aan het landhuis bieden het comfort om vanuit het huis van de zon te genieten. Het ene terras ligt aan de ZO zijde het andere aan de ZW zijde, beiden zijn direct bereikbaar vanuit de woonkamer

Lees de volledige omschrijving
Woonoppervlakte
680 m²
Inhoud
1.845 m³
Perceeloppervlakte
3.045 m²
Bouwjaar
1931
Kamers
14
Slaapkamers
7

Overdracht

Status
Verkocht
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Landhuis / Villa
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1931
Dakmateriaal
pannen

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
680 m²
Bruto inhoud
1.845 m³
Perceeloppervlakte
3.045 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
14
Aantal slaapkamers
7
Aantal badkamers
2
Voorzieningen badkamer
toilet, douche, dubbele wastafel
Voorzieningen badkamer
toilet, douche, wastafel

Energie

Soort verwarming
c.v.-ketel, open haard
Warm water
c.v.-ketel, gasboiler eigendom

Kadastrale gegevens

Gemeente
DOORWERTH
Sectie
C
Perceel
3982
Oppervlakte
3045 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Buitenruimte

Ligging
Aan bosrand, beschutte ligging, in bosrijke omgeving
Tuintype
tuin rondom

Garage

Soort garage
parkeerplaats
Bekijk alle kenmerken

Kaart Kasteelweg 4 DOORWERTH

naar Kasteelweg 4 DOORWERTH
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand