Taxatierapport voor huis, bedrijfspand of agrarisch vastgoed

U wilt uw pand laten taxeren. Als u de waarde van uw woning, bedrijfspand of agrarisch vastgoed wilt bepalen, bijvoorbeeld voor de verkoop of vermogensbepaling, dan heeft u een taxatie nodig die door een gecertificeerde taxateur is uitgevoerd. Alleen met een vakkundig taxatierapport kunt u er zeker van zijn dat alle (financiële) instanties het waardeoordeel betreffende uw eigendom accepteren.

Betrouwbare taxateur

U zoekt een taxateur die grote ervaring heeft in het waarderen van woningen, bedrijfspanden en agrarisch vastgoed. Een taxateur die u kunt vertrouwen, maar ook een taxateur die een taxatierapport produceert waarin alle aspecten van de waarde zijn meegenomen. Een gedegen stuk, waar u en de financiële instanties van uit kunnen gaan zonder vraagtekens. Onderbouwd door feiten, cijfers en een jarenlange ervaring. Vertrouw dan op de taxateurs van Drieklomp Makelaars en Rentmeesters. Zij zijn gecertificeerd en worden regelmatig getoetst op hun kennis (periodieke hercertificering).

Gecertificeerd taxateur

Drieklomp Makelaars en Rentmeesters is lid van de NVM en is tevens ingeschreven bij de Stichting VastgoedCert en NRVT. Bovendien zijn wij aangesloten bij de NWWI, een onafhankelijk en landelijk taxatie-instituut. Zo bent u verzekerd van een vakkundig taxatierapport dat door iedere instantie wordt geaccepteerd.

Taxatie specialismen

Op de diverse Drieklomp vestigingen zijn NVM taxateurs werkzaam die zijn geregistreerd bij de Stichting VastgoedCert en NRVT in verschillende categorieën, te weten: wonen, landelijk vastgoed (LV) en bedrijfsmatig vastgoed (BV). Omdat ieder een specialisme heeft, werkt dat in uw voordeel. Zij kunnen u optimaal van dienst zijn!

Taxatie stappenplan

Drieklomp voert uw taxatie volgens een vast stappenplan uit, zodat het resultaat een gedegen en vakkundig opgesteld rapport is. De volgende punten worden hier in ieder geval uitvoerig in opgenomen:

 • staat van het onderhoud
 • inhoud en oppervlakte
 • functionaliteit van de indeling
 • constructie en kwaliteit van de gebruikte materialen
 • mate van isolatie en energiezuinige maatregelen
 • verplichtingen en rechten die op de grond rusten (bijvoorbeeld erfpacht of recht van overpad)
 • prijsontwikkeling op de markt van min of meer vergelijkbare woningen, landelijk vastgoed of bedrijfsmatig vastgoed
 • toekomstige ontwikkelingen, bijvoorbeeld bestemmingsplan ter plaatse
 • gegevens van het kadaster
 • onderzoek naar de bodemgesteldheid
 • inzage in het bewijs van eigendom

Gevalideerde taxatie

Wilt u een huis, bedrijfspand of agrarisch onroerend goed kopen of verkopen, dan is de exacte taxatiewaarde van het door u aan te kopen of te verkopen pand van groot belang. Bank, hypotheekverstrekkers, het NHG en ander (financiële) instanties willen een gevalideerd taxatierapport ontvangen. Zo’n taxatierapport moet voldoen aan strenge kwaliteitseisen van de betrokken partijen. Validatie betekent dat het door ons aangeleverde taxatierapport wordt gecontroleerd door bijvoorbeeld het NWWI (Nederlands Woning Waarde Instituut). Deze extra dienst/validatie uitgevoerd door dit instituut, moeten we wel doorberekenen aan onze klanten.

Makelaar èn taxateur

Bij Drieklomp Makelaars en Rentmeesters zijn we van mening dat je pas een goede taxatie uit kunt voeren als je ook makelaar bent. Juist ervaring als makelaar zorgt er voor dat we de markt goed kennen, op de hoogte zijn van de prijzen die men recent betaalde en grote kennis hebben van de omgeving(sfactoren). Een plus-plus situatie, waar u uw voordeel mee kunt doen. Weet, dat we qua opdrachten het makelen en taxeren wel strikt gescheiden houden. Onze reputatie als betrouwbare makelaar en taxateur houden we hoog!

Wilt u zeker zijn van een waardevol taxatierapport? Wilt u weten wat ons taxatietarief is? Laat hier uw gegevens achter, dan nemen wij contact met u op om uw opdracht te bespreken.

Kernwoorden: ik wil een taxatie, de beste taxateur, gecertificeerd, professionele taxatie, geen belangenverstrengeling, gevalideerd taxatierapport, specialisme