De Hooge Riet

De Hooge Riet is de trots van Ermelo. En u kunt er wonen!

Stelt u zich eens voor: vanaf uw terras kijkt u uit over glooiende grasvelden met historische bomen. Hoor de vogeltjes, volg een eekhoorn van tak naar tak, zie kinderen spelen in het gras en bewonder het lichtspel van de glas-in-loodramen boven de entree van het markante rijksmonument. Licht, lucht, ruimte. Kiest u voor een karakteristiek appartement in het monument? Of wilt u liever het comfort van nieuwbouw? Genieten en ontspannen, dat gaat hier vanzelf.

Voorverkoop gesloten

Eerste informatie beschikbaar

Tijdens de Online Preview, op 18 juni, hebben we de eerste informatie gedeeld en is de voorverkoop gestart. De voorverkoop is inmiddels gesloten. U kunt de eerste informatie rustig doornemen op deze website www.dehoogeriet.nl. In september rond de Start Verkoop is alle informatie gereed en zullen we deze met u delen.

Over De Hooge Riet

Het monumentale hoofdgebouw van De Hooge Riet straalt allure uit. Schitterende glas-in-lood-ramen, een statig bordes, pergola’s, theekoepels en een grote vijver met een bruggetje. Niet voor niets is De Hooge Riet volgens velen het mooiste gebouw van Ermelo. Het werd in 1939 ontworpen als sanatorium volgens de letterlijke betekenis een gebouw-dat-gezond-maakt. Na jaren van leegstand krijgt De Hooge Riet een nieuwe toekomst. Dat geldt voor het monument én voor het park! De Hooge Riet wordt een plek om te wonen en te genieten.

Park De Hooge Riet

Het park is in 1939 ontworpen door tuinarchitect Jan Vroon. Hij was specialist in het aanleggen van sanatoriumtuinen. Foto’s van toen tonen een prachtig aangelegd en onderhouden geheel met mooie zichtlijnen, groepen bomen, kronkelende paadjes, en natuurlijk de beeldbepalende vijver aan de voorzijde. De uitstraling van destijds wordt in ere hersteld. De Hooge Riet krijgt weer een park waar het fijn is om te zijn. Waar je naar toe gaat voor een wandeling of om op een bankje te genieten van de voorjaarszon. Woon je op De Hooge Riet, dan is het park het verlengde van eigen terras.