Open Huis - 28 maart van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Leeweg 19 B Noordwijkerhout

Vraagprijs € 475.000 k.k.

Omschrijving

BOUW UW DROOMHUIS OP LANDGOED "OUD LEEUWENHORST"

De beschreven historie van deze unieke gronden gaat zeker terug naar de 12e eeuw, waar in 1261 op deze prachtige locatie de Cisterciënzer vrouwenabdij werd gesticht, ook wel genoemd klooster Ter Lee. In de 17e en 18e eeuw heeft op Oud Leeuwenhorst de buitenplaats van de Ridderschap van Holland gestaan en de tuin, die Gaspar Fagel tussen 1676 en 1688 liet aanleggen, kreeg vermaardheid vanwege zijn collectie van exotische planten.

Landgoed Oud Leeuwenhorst biedt nu de unieke mogelijkheid om uw droomhuis te realiseren op een perceel van maar liefst 3.194 m² (kavel 2). De kavel wordt uitgegeven op basis van een "recht van opstal", de jaarlijkse vergoeding voor dit recht, de zogenaamde "retributie", bedraagt € 14.250,- per jaar. Dit bedrag zal jaarlijks worden geïndexeerd conform het CPI, vastgesteld door het CBS. De duur van het opstalrecht bedraagt 30 jaar. Voor nadere toelichting omtrent de exacte voorwaarden en algemene bepalingen kunt u contact opnemen met ons kantoor. De betrokken makelaar kan u dan voorzien van een toelichting en verdere informatie verstrekken, zoals het model notariële akte.

Vanaf de Leeweg rijdt u over de lommerrijke Voorlaan naar de prachtige kavel, mooi gesitueerd tussen het groen van de landerijen. Qua ontwerp gaat de voorkeur uit naar een meer klassieke stijl passend in het landelijke gebied, nader omschreven in het bestemmingsplan. Het ontwerp dient te passen bij het karakter van het landgoed en mag geen inbreuk maken op het natuurschoon Indien het geheel bestaat uit meerdere volumes is er duidelijk hiërarchie aanwezig tussen de gebouwen. De entree dient vormgegeven te worden als een exclusief element en gekenmerkt als een licht statig doch uitnodigend accent. De zijden naar het landelijke gebied hebben een open uitstraling. En de erfgrenzen met het landelijke gebied dienen vormgegeven te worden als zachte, natuurlijke grenzen. De erfgrenzen grenzend aan de weg dienen vormgegeven te worden als harde, kunstmatige grenzen. De totaalcompositie dient evenwichtig te zijn met bij de architectuurstijl passende detaillering. De kavel gaat visueel over in het landschap, er worden dus geen opgaande elementen boven ooghoogte op de erfgrenzen naar het omliggende geplaatst. Hierdoor gaat de tuin over in het landschap en hoort het landschap visueel bij de tuin en vice versa. Voor alle kwaliteitsaspecten is er op aanvraag het beeldkwaliteitsplan beschikbaar.

DE AANGEGEVEN VRAAGPRIJS IS INDICATIEF, ER HOEFT DUS GEEN KOOPSOM TE WORDEN VOLDAAN, TEVENS DIENT TE WORDEN OPGEMERKT DAT DE RETRIBUTIE NIET AFKOOPBAAR IS.

ONTWERP

Inspiratie opdoen? Er is reeds een prachtige impressie van een woning van Allure Bouw beschikbaar. Het ontwerp zou kunnen passen in het bestemmingsplan echter de bouw en vergunningsprocedure dient door de koper nog doorlopen te worden.

UITGANGSPUNTEN KAVELINRICHTING

• de oppervlakte van de woonkavel (woonbestemming) bedraagt maximaal 1.200m²;
• parkeren op het voorerf, waarbij ten minste 2 parkeerplaatsen worden aangelegd;
• de ontsluiting van het perceel geschiedt via een zelfstandige inrit;

BEBOUWING

• de inhoud bedraagt maximaal 750m³, inclusief aan- en uitbouwen en bijgebouwen;
• de goothoogte bedraagt maximaal 4,5m;
• de nokhoogte bedraagt maximaal 11m;
• het materiaalgebruik is hoogwaardig en passend bij de bebouwing op een landgoed.

DUURZAAMHEID

• conform algemene regels van het bestemmingsplan.
Lees de volledige omschrijving
Perceeloppervlakte
3.194 m²

Overdracht

Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Bouwtype
Nieuwbouw

Oppervlakten en inhoud

Perceeloppervlakte
3194 m²

Indeling

Energie

Kadastrale gegevens

Gemeente
Noordwijkerhout
Sectie
C
Perceel
2944
Oppervlakte
3194 m²
Eigendomssituatie
Opstal
Ligging
Buiten bebouwde kom, landelijk gelegen, vrij uitzicht
Bekijk alle kenmerken

Kaart Leeweg 19 B Noordwijkerhout