Beerseweg 50 Mill

Vraagprijs € 1.595.000 k.k.

Omschrijving

Gelegen in een schitterende landelijke setting met weids uitzicht over de landerijen die her en der doorbroken worden door bosschages wordt u aangeboden een woonboerderij met vrijstaand bedrijfsgebouw op een perceel van 40.524 m2. De woonboerderij is enkele jaren geleden grotendeels in stijl aangepast aan het huidige gebruik en voor het overige grondig gerenoveerd zodat er als het ware een nieuwbouwhuis in ‘een oud jasje’ is gerealiseerd. De authentieke sfeer is goed behouden gebleven. Er is ingezet op duurzaamheid qua isolatie en comfort in combinatie met het gebruik van oude en passende materialen. U zult het gevoel ervaren van een gerestaureerde boerderij door bedsteekasten, bibliotheek en tuinkamer. De oude eiken gebinten, boogkelder en opkamer de estriken vloertegels verwarmd door vloerverwarming en de schouw met de grote houtkachel maken van deze woonboerderij een uniek thuis. De bestemming die op het perceel rust is “agrarische doeleinden’, maar de eigenaren hebben een schriftelijk akkoord van de gemeente gekregen op het principeverzoek om deze om te zetten naar ‘wonen’. Het vrijstaande bedrijfsgebouw met een afmeting van circa 20 x 35 meter met kantoorruimten en een grote open ruimte is perfect te gebruiken voor bedrijfsmatige werkzaamheden of het stallen van caravans of paarden. Het vrijstaande gebouw is modern functioneel met een gelijke authentieke uitstraling als de woonboerderij. Ook kan privé perfect gescheiden worden van zakelijke doeleinden middels een gescheiden oprit met eigen parkeergelegenheid. Met een perceel van ruim 3 hectare een ideale plek om de paardensport te beoefenen. De loods is nu in gebruik voor het stallen van bedrijfsmiddelen maar u kunt natuurlijk ook denken aan het stallen van uw oldtimers of het gebruiken voor zakelijke aangelegenheden. Ook zou u een rijhal kunnen realiseren. Mill is omringd door natuurontwikkeling en bevind zich vlakbij waterrecreatiegebied Kraaijenbergse plassen, de Maas en het door Unesco erkend, Nederlands oudste cultuurlandschap De Maasheggen. Mill is op korte afstand gelegen van de A73 en steden met voorzieningen zoals Nijmegen, Eindhoven en ‘s Hertogenbosch. U bent met een uur autorijden in de regio Utrecht.

BOUWKENMERKEN

Bouwjaar: 1872. Complete restauratie en gehele renovatie 2022
Bouwwijze: traditioneel opgetrokken in veldformaat steen/ spouwmuren.
Dakbedekking door middel van een rieten dak met pannen
Isolatie: de boerderij is volledig geïsoleerd.
Oppervlakte: ca. 460 m².
Perceeloppervlakte: 40.254 m².

INDELING

Parterre
Entree in de woonkamer met eiken vloerdelen en ossenbloed rode balkenplafond. Doorloop naar een bibliotheek en studeerkamer met gashaard in Belgisch hardstenen schouw en voorzien van eiken boekenkasten en een vloer van eiken vloerdelen. Aangrenzend de living met zit- TV gedeelte op de opkamer. Vaste beuken boekenkasten in de sfeer van de oude bedsteden getimmerd zorgen voor de landelijke sfeer. Evenals de oude eiken gebinten en de schouw met de aansluiting voor een houtkachel. Trapopgang naar de verdieping.

Aangrenzend de gezellige woonkeuken met estriken plavuizenvloer voorzien van vloerverwarming. De keuken is in massief eikenhout en Belgisch hardsteen op maat gemaakt en voorzien van inbouwapparatuur in combinatie met het grote fornuis met schouw en tegeltableaus. De muren zijn grotendeels voorzien van witjes, het balkenplafond is in ossenbloedrood geschilderd en onderstreept het boerenkarakter. Provisiekelder met boogplafond en plavuizen bevind zich onder opkamer. Achterentree met hal voorzien van waalformaat klinkers, vaste kasten en een aanrecht met een granito uitstortgootsteen met historische waterpomp. Doorloop naar een grote tuin-/zomerkamer op de voormalige deel met hardstenen plavuizenvloer voorzien van vloerverwarming. Grote schuifdeuren naar het terras. Aan de andere kant de oude deel met zicht tot in de rietgedekte nok. De grote deeldeuren zijn karakteristiek voor de boerderij. U zou hier nog meer woonruimte kunnen realiseren of deze ruimte gebruiken voor hobbyruimte, opslag of eventueel parkeren van uw auto.

Verdieping
Overloop met kastenwand in stijl gemaakt en grenen vloerdelen. De masterbedroom is imposant met zicht tot in de nok van de dakconstructie. Een 2e en 3e slaapkamer met vaste kasten.
De badkamer is in landelijke stijl uitgevoerd en voorzien van een inloopdouche, een ligbad en een hardstenen badmeubel met dubbele waskom. Separaat een toilet en aansluitingen voor wasmachine en droger met wasplank.

BIJGEBOUWEN

Tuinschuur
Opgetrokken in Amerikaans eikenhout.
Dakbedekking door middel van dakpannen.
In gebruik als berging/ dierenverblijf.

Carport
Opgetrokken in douglas constructie en gepotdekseld.
Dakbedekking door middel bitumen.
In gebruik als houtopslag en camperstalling.

Bedrijfsgebouw, loods bouwjaar 2003
Monumentale entree via beukenlaan, voorterrein voorzien van unieke etagelinde.
Opgetrokken in steen, voorzien van spouwmuren en lariks gepotdekseld.
Dakbedekking middels dakpannen en riet.
Indeling: opslag, hal, receptie, enkele kantoren, woonkeuken en toiletten en kleedkamers.
Voorzien van grote openslaande deuren en overheaddeur. Inpandige veldschuur/ carport.

Bij het inmeten van het object is de meetinstructie voor woningen gehanteerd. Voor de juiste bedrijfsoppervlakte dient het bedrijfsgebouw opnieuw ingemeten te worden.

VOORZIENINGEN

• Verwarming en warmwatervoorziening door middel van een CV-HR combiketel.
• Het perceel is aangesloten op alle nutsvoorzieningen en riolering.
• Voorzien van een eigen waterbron en beregeningsinstallatie.

TUIN

Rondom de boerderij een boerenerf met een besloten binnenplaats met bloemenborders, weiden, gazon en hoogstamfruitbomen. Unieke collectie tegen kloostermuur met leifruitbomen in Verrier palmet, leilinden in Joodse kandelaarvorm, perenprieel en bijzondere bomencollectie. Verder akker- en grasland en wat bosschages.

Deze woonboerderij bied zoveel ruimte en sfeer met intieme zitruimtes dat je nooit uitgekeken raakt. De massief houten detailleringen en vele ruimtes met ieder hun eigen karakter maken dat elk seizoen zijn eigen favoriete gebruiksruimte creëert. Zo begeven we ons in de winter rondom de haarden en vangen we de eerste zomerzon in de tuinkamer. De tuin met zijn weelderige bomencollectie bied een oase aan rust. Een wandeling door de omgeving is nooit hetzelfde en kasteel Tongelaar op 20 minuten wandel afstand bied een heerlijke rustplek.

Lees de volledige omschrijving

Contact

Drieklomp Makelaars en Rentmeesters - Voorthuizen
Perceel 40524 m²

Kenmerken

Algemeen

vraagprijs
€ 1.595.000 kosten koper
Aangeboden sinds
6 maart 2024
Status
Beschikbaar
Hoofdfunctie
Bedrijfsruimte
Mogelijke functie(s)
Bedrijfsruimte
Soort bouw
Bestaande bouw

Oppervlakten en inhoud

Perceel
40.524 m²
Oppervlakte
460 m²
Bedrijfshal oppervlakte
460 m²

Kadastrale gegevens

Perceelnaam
Mill R 1018
Oppervlakte
12272 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Perceel
MIL00-R-1018
Omvang
Geheel perceel
Perceelnaam
Mill R 1153
Oppervlakte
2487 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Perceel
MIL00-R-1153
Omvang
Geheel perceel
Perceelnaam
Mill R 1154
Oppervlakte
1223 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Perceel
MIL00-R-1154
Omvang
Geheel perceel
Perceelnaam
Mill R 1170
Oppervlakte
11960 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Perceel
MIL00-R-1170
Omvang
Geheel perceel
Perceelnaam
Mill R 1171
Oppervlakte
307 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Perceel
MIL00-R-1171
Omvang
Geheel perceel
Perceelnaam
Mill R 1172
Oppervlakte
1649 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Perceel
MIL00-R-1172
Omvang
Geheel perceel
Perceelnaam
Mill R 1175
Oppervlakte
10626 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Perceel
MIL00-R-1175
Omvang
Geheel perceel
Bekijk alle kenmerken

Overige media

Beerseweg 50
Mill
Vraagprijs € 1.595.000 k.k.

Niet gevonden wat u zocht? Schrijf u in als zoeker