Weterschoten 27 7381AC KLARENBEEK

vraagprijs € 2.700.000 k.k.

Omschrijving

LANDGOED BEEKWOLD IN KLARENBEEK (GLD), STIJLVOLLE INGETOGENHEID GECOMBINEERD MET SCHITTERENDE NATUUR

Gesitueerd in het buitengebied van het Gelderse Klarenbeek, dit prachtige NSW-landgoed met een perceeloppervlakte van ruim 6,5 hectare. Een landgoed dat vanaf 1991 in fases is ontwikkeld en is uitgegroeid tot een unieke woon- en werklocatie. Naast het prachtige hoofdhuis beschikt het terrein over een fraai bijgebouw, een royale paardenstal met aangrenzend een eb en vloed rijbak en stapmolen en een buitenzwembad met badhuis. Omgeven door diverse weilanden en een enorme variëteit aan bijzondere bomen en struiken. De grote waterpoel, gelegen aan de linkerzijde van de oprijlaan, is zonder meer oogstrelend te noemen en is in de loop der tijd het leefgebied van talloze diersoorten geworden. Klarenbeek is een klein dorp omgeven door grootse natuur en ligt onder de rook van Apeldoorn. Een ideale locatie voor Randstedelingen, het Gooi en Amsterdam is allemaal binnen een uur te bereiken!

Het hoofdhuis van Landgoed Beekwold kenmerkt zich door een charmante soberheid. In het oog springend is de gevel van het huis die op grove wijze met beton is gestuukt en daardoor een uniek aangezicht biedt. De huidige eigenaren hebben zich hierbij laten inspireren door huizen in Ierland, waar deze geveltechniek regelmatig wordt gebruikt. De oneffen structuur en de donkergrijze kleur steken fraai af bij de kozijnen en zwarte luiken en geven het huis een uitzonderlijke uitstraling.

Het huis heeft volgens de huidige eigenaren een kenmerkende Hollandse bouwstijl en is gebaseerd op de voorhuizen van klassieke boerderijen die van oudsher in het gebied te vinden zijn. “Toen wij het eerste deel van perceel in 1991 kochten, stond hier een oude boerderij. Aanvankelijk wilden wij deze renoveren, maar bij nader inzien was dat echt niet meer mogelijk. Wij hebben toen een nieuw huis laten bouwen, passend in het Hollandse landschap maar qua exterieur en interieur overduidelijk met Ierse en Engelse accenten.”

Het interieur van het huis valt te beschrijven als ‘country chic’. “Sober, charmant, maar boven alles: leefbaar.” Typerend zijn de ruime entree (‘onze uitgesproken wens was een royale hal’), het stijlvolle kleurgebruik en de toepassing van hoogwaardige, natuurlijke materialen. “In mijn werk als interior decorator heb ik mij jarenlang beziggehouden met het creëren van interieurs. Kalkverf in sobere tinten, stoffen die vanwege hun kleur en materiaalsoort op een subtiele manier doorleefd ogen en bijzondere objecten die door de jaren heen zijn verzameld typeren mijn stijl,” aldus de huidige eigenaresse.

BOUWKENMERKEN

Bouwjaar: 1992-1995;
Bouwwijze: traditionele bouw in stenen spouwmuren, pannengedekt;
Isolatie: volledig voorzien van dak-, spouw en vloerisolatie;
Woonoppervlakte: ca. 265 m² (woning)
Inhoud: ca. 999 m³ (woning)
Gastenverblijf: ca. 174 m²
Perceeloppervlakte: 65.305 m²
Energielabel: A

INDELING

Parterre
Een royale entree, een werkkamer, een elegante eetkamer in de prachtige kleur ‘Pruisisch blauw’ (waarvan de functie in de afgelopen jaren is veranderd in een werkkamer en welke nu in gebruik is als atelier), een behaaglijke woonkamer met een unieke 17e-eeuwse Franse schouw en een stijlvolle woonkeuken met houten wandbekleding, Belgisch hardstenen aanrechtblad en groot gietijzeren fornuis. Grenzend aan de keuken: een fraaie, ruime veranda.

1e Verdieping
Een overloop met vaste kasten (die toegang biedt aan het balkon aan de voorzijde van het huis), drie fraai ingerichte slaapkamers en twee badkamers.

2e Verdieping
Een overloop, een vierde slaapkamer en een zolder-/bergruimte.

HET BIJGEBOUW, DE PAARDENSTAL EN HET BUITENZWEMBAD

Het bijgebouw is in dezelfde sfeer en stijl als het hoofdhuis gebouwd en heeft jarenlang dienstgedaan als kantoorruimte. Heden ten dage wordt het met name gebruikt voor het geven van uitgebreide lunches of diners. De verdieping biedt ruimte aan een appartement. Buiten biedt het royale terras grenzend aan het bijgebouw de gelegenheid voor fijne etentjes in een prachtige en door groen omgeven setting.

Naast het huis en bijgebouw beschikt het landgoed over een royale paardenstal met aangrenzend een eb en vloed rijbak en een (separate) stapmolen, wat de mogelijkheid biedt om meerdere paarden aan huis te houden. De schitterende omgeving nodigt uit tot vele, mooie ritten.

Het buitenzwembad is volledig omheind door hoge beukenhagen, beschikt over twee (pal tegenover elkaar liggende) toegangspoorten en een badhuis en is aan één zijde te bereiken via een fraaie berceau, in concreto een loofgang van hazelaars.

DE BUITENRUIMTE

De buitenruimte van Landgoed Beekwold is in fases ontwikkeld. De huidige eigenaren kochten in 1991 de oude boerderij met 1 hectare grond en in de loop der jaren zijn daar aan de voor- en achterzijde van het terrein meerdere hectares bijgekomen, met als eindresultaat een uniek landgoed dat voldoet aan de criteria van de Natuurschoonwet en derhalve een NSW-status heeft.

“De ontwikkeling van het landgoed is aan mijn echtgenoot toe te schrijven. Hij heeft zich intensief ingespannen om een bijzonder en gevarieerd natuurgebied te creëren. Naast een prachtige beuken- en eikenlaan en de benodigde bosopstand beschikt het landgoed over verschillende weilanden en een grote waterpoel, waar een enorme diversiteit aan flora en fauna te vinden is. Net als op de rest van het landgoed overigens, want je treft hier van alles: van bijzonder wild tot unieke vogelsoorten en insecten.”

Opvallend zijn de talloze boomsoorten en struiken op het landgoed. “In de afgelopen jaren zijn hier ruim 5000 nieuwe bomen geplant. De verscheidenheid aan bomen op het terrein is dan ook enorm. Denk aan beuken, eiken, berken, krentenbomen, tamme kastanjes, sparren en sequoia’s.”

De fraaie tuin rondom het huis wordt met uitzondering van een aantal zichtassen volledig omzoomd door groen. Hierbij is gekozen voor grote groepen zwaar groen, zoals rododendrons, hulst en taxussen. Met name de snoeivorm van de taxussen is opvallend. “Het zijn zogeheten topiaries die je veel ziet in oude Engelse tuinen en die de tuin een bijzondere uitstraling geven.”

NOEMENSWAARDIGHEDEN

• Landgoed Beekwold is gerangschikt onder de Natuurschoonwet (stammend uit 1928) wat vele fiscale voordelen biedt, zoals onder meer vrijstelling van overdrachtsbelasting.
• De vele mogelijkheden van het landgoed en de opstallen:
• Het bijgebouw zou bijvoorbeeld kunnen worden ingericht als kantoor, praktijkruimte aan huis of gastenverblijf.
• De royale paardenstal, eb en vloed rijbak en (separate) stapmolen bieden de gelegenheid om meerdere paarden aan huis te hebben.
• De aanwezigheid van meerdere weilanden maakt het mogelijk om schapen of ander kleinvee te houden.
• De naam Beekwold is geïnspireerd op de twee beken die aan het landgoed grenzen, te weten de onderbeek (de Verloren Beek) en de bovenbeek (de Beekbergsche Beek). Het woord ‘wold’ staat voor zompig bos. In vroegere tijden bevonden zich op het terrein van het landgoed namelijk elzenbossen, die deel uitmaakten van het Beekbergerwoud, een voormalig broekbos tussen Apeldoorn en Klarenbeek dat bekend staat als het laatste oerbos van Nederland.
• Het landgoed maakt deel uit van een ecologische verbindingszone tussen de diverse natuurgebieden in de omgeving.

Lees de volledige omschrijving

Contact

Neem contact op met onderstaande vestiging voor meer informatie of maak een afspraak voor een bezichtiging.

Drieklomp Makelaars en Rentmeesters

Kenmerken

Overdracht

Status
beschikbaar
Aangeboden sinds
6+ maanden
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort
Vrijstaande woning
Bouwjaar
1991-2000

Oppervlakten en inhoud

Oppervlakte
265 m²
Gebouwgebonden buitenruimte
42 m²
Externe bergruimte
143 m²
Inhoud
999 m³
Perceel
65.305 m²

Indeling

Aantal kamers
8 kamers
Aantal slaapkamers
4 slaapkamers
Aantal badkamers
1 badkamer

Energie

Energielabel
A
Isolatie
volledig geïsoleerd

Kadastrale gegevens

Perceel type
Geheel perceel
Gemeente
Beekbergen
Sectie
O
Perceel
692
Oppervlakte
17.630 m²
Eigendomssituatie
Zie akte
Perceel type
Geheel perceel
Gemeente
Beekbergen
Sectie
O
Perceel
147
Oppervlakte
18.955 m²
Eigendomssituatie
Zie akte
Perceel type
Geheel perceel
Gemeente
Beekbergen
Sectie
O
Perceel
148
Oppervlakte
2.165 m²
Eigendomssituatie
Zie akte
Perceel type
Geheel perceel
Gemeente
Beekbergen
Sectie
O
Perceel
150
Oppervlakte
17.475 m²
Eigendomssituatie
Zie akte
Perceel type
Geheel perceel
Gemeente
Beekbergen
Sectie
O
Perceel
149
Oppervlakte
9.080 m²
Eigendomssituatie
Zie akte

Buitenruimte

Tuin
vrij uitzicht, in bosrijke omgeving, beschutte ligging
Tuin
tuin rondom

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
op eigen terrein
Bekijk alle kenmerken
Weterschoten 27 7381AC KLARENBEEK
vraagprijs € 2.700.000 k.k.