Westerikweg 12 7597NB SAASVELD

€ 995.000 k.k.

Omschrijving

Erve Lenferink

Mooiere en betere plekken voor een nieuw te bouwen paardenhouderijbedrijf bestaan niet… Een stevige bewering maar we durven het niet zonder reden aan! Met een duizelingwekkende oppervlakte van ruim 73.000 m², die onder de Natuurschoonwet 1928 gerangschikt is, hebben we het hier namelijk niet over een dertien-in-een dozijn paardenobject in het schitterende, glooiende Twentse coulisselandschap. U verkeert hier in goed gezelschap van Olympische springruiters Gerco Schröder (BWG Stables), Jeroen Dubbeldam (Stal de Sjiem) en Gert-Jan Bruggink (Stal het Oosterbrook). Het bestemmingsplan en de verleende bouwvergunning maken het mogelijk om op deze tot de verbeelding sprekende locatie een riante woonboerderij, een rijhal van 1.000 m² en meerdere, ruim bemeten bijgebouwen te realiseren! Dankzij deze royale bouwmogelijkheden is Erve Lenferink daarmee uitermate geschikt voor (op)fok van veulens, jaarlingen en/of trainings-/handelsstal voor zowel dressuur- als springpaarden. Statige eikenbomen, fraaie meidoornhagen en bossingels vormen het sprookjesachtige decor van het geaccidenteerde landschap in de buurtschap Noordijkermorsch en bieden een geweldige basis voor een heerlijk leven voor zowel u, uw familie als uw edele viervoeters. De locatie kenmerkt zich voorts door de unieke, vrij ligging en grenst deels aan natuurgronden van Staatsbosbeheer waar u vrijwel dagelijks reeën zult zien laveien.

Bestemming
De vigerende bestemming aan de Westerikweg 12 in Saasveld is onder andere ‘enkelbestemming – agrarisch 2’ waarmee een productiegericht paardenhouderijbedrijf mogelijk wordt gemaakt. De definitie van deze term luidt als volgt: een grondgebonden agrarische bedrijfsvoering die is gericht op het voortbrengen van producten door middel van het houden van paarden, waarbij al dan niet in ondergeschikte mate het africhten en de handel van paarden plaatsvindt. Het bestemmingsplan biedt echter ook wijzigingsmogelijkheden naar een gebruiksgerichte paardenhouderij (een agrarisch aanverwant bedrijf dat in hoofdzaak is gericht op het africhten, het opleiden en het trainen, alsmede het opvan¬gen en stallen van paarden en/of pony’s in de vorm van een paardenpension, al dan niet in combinatie met elkaar). Voor meer informatie verwijzen wij u graag door naar de afdeling Ruimtelijke Ordening/Fysieke Leefomgeving van de Gemeente Dinkelland. Daarnaast biedt het bestemmingsplan de mogelijkheid om de agrarische bestemming om te vormen naar een woonbestemming. Een schitterende kans voor de rust- en groenliefhebber die ervan droomt eigen woonwensen te realiseren mét de fiscale voordelen van een landgoedstatus!

Bereikbaarheid
Saasveld ligt in Gemeente Dinkelland en is gesitueerd op slechts 10 autominuten van Almelo, Hengelo, Oldenzaal, Borne en de op- en afritten van de A35 en A1. Deze snelwegen maken Amsterdam en Düsseldorf binnen slechts 2 uur bereikbaar.

Natuurschoonwet 1928
Dankzij de eerder genoemde rangschikking onder de Natuurschoonwet 1928 als niet-opengesteld landgoed zijn er voorwaardelijk diverse fiscale voordelen (vrijstelling overdrachtsbelasting, verlaging onroerende zaak belasting, gedeeltelijke vrijstelling erfbelasting) voor de eigenaar als natuurlijk persoon of BV.

Aan de impressies zijn geen rechten te ontlenen.

Erve Lenferink

We’d like to wager that there isn’t a better or more beautiful place to establish a new equestrian centre than ‘Erve Lenferink’. The site, in the East of Holland, spreads over a magnificent 73.000 m2 of beautiful, gently rolling countryside. It’s patchwork of woodlands, hedges and statuesque oaks makes it a charming and homely basis for family and four-footed friends alike.
The site offers huge potential to realise your property dreams as the planning regulations allow the development of a generous amount of buildings. First and foremost a spacious farmhouse, but also an indoor riding hall measuring 1000m2 and multiple large outbuildings.
In a nutshell ‘Erve Lenferink’ ticks all the boxes and would be very suitable either as a breeding, training or trading centre, for show jumping or dressage horses. And you would be in very good company! The region is home to a number of international equestrian names such as the Olympic jumpers Gerco Schröder (BWG Stables), Jeroen Dubbeldam (Stal de Sjiem) and Gert Jan Bruggink (Stal het Oosterbrook). Erve Lenferink, in short, offers maximum development potential set in peaceful countryside, you’ll be spotting deer from the neighbouring nature reserve probably daily!

Lees de volledige omschrijving

Contact

Neem contact op met onderstaande vestiging voor meer informatie of maak een afspraak voor een bezichtiging.

Drieklomp Makelaars en Rentmeesters

Kenmerken

Overdracht

Status
beschikbaar
Aangeboden sinds
9 juli 2021

Bouw

Kadastrale gegevens

Perceel type
Geheel perceel
Gemeente
Weerselo
Sectie
T
Perceel
1.420
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Perceel type
Geheel perceel
Gemeente
Weerselo
Sectie
T
Perceel
1.424
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Perceel type
Geheel perceel
Gemeente
Weerselo
Sectie
T
Perceel
1.566
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Perceel type
Geheel perceel
Gemeente
Weerselo
Sectie
T
Perceel
1.417
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Bekijk alle kenmerken
Westerikweg 12 7597NB SAASVELD
€ 995.000 k.k.