Kreugerlaan 2 1381HN WEESP

vraagprijs € 2.375.000 k.k.

Omschrijving

Midden in het natuurgebied op een kwartiertje rijden van het Amsterdamse centrum, dé toplocatie voor spectaculair wonen op de Barns.

Wie dit huis voor het eerst binnenstapt en kennismaakt met de zee aan ruimte achter de gevels en onder de majestueuze houten kap, krijgt de verrassing van zijn leven. Elke ruimte is op zijn eigen manier indrukwekkend.

Op een aantal wezenlijke en authentieke elementen van een 250 jaar oude boerderij is een volledig nieuw woon-werkhuis onder architectuur gerealiseerd. Duurzaamheid heeft een grote rol gespeeld; driedubbel glas, optimale isolatie en verwarming en koeling middels aardwarmte hebben geleid tot het predicaat energielabel A (!).

De Barns is geen optelsom van kamers maar is gebaseerd op een uniek nieuw woonconcept wat zich kenmerkt door intimiteit in de grote ruimte. Iedere activiteit is naar specifieke behoefte gefaciliteerd en op een logisch plek in de grote beschikbare ruimte gerangschikt.

De enorme ruimtelijkheid van de oude schuur met zijn pracht houten kapconstructie is gehandhaafd waardoor er aanzienlijk meer m³’s per m² zijn gerealiseerd dan in ieder ander woonhuis. Het volledige nieuwe voorhuis heeft dezelfde ruimtelijkheid meegekregen van de architect. Middels zeer grote ramen is een directe verbinding met het omliggende natuurgebied Naardermeer gecreëerd.

Naast een perfecte en unieke woonfunctie biedt het object ook werkruimten voor bijvoorbeeld een kunstenaar, een denker, een muzikant en ontmoetingen. Het complex is opgebouwd uit een aantal functionele zones die enerzijds in open verbinding met elkaar staan en anderzijds middels grote deuren gesepareerd kunnen worden. Dit Activity-Based concept is voor woningbouw uniek. De Barns is in zijn woonconcept, architectuur en duurzaamheid zijn tijd vooruit en meer dan klaar voor de toekomst.

In de exploitatie moet rekening worden gehouden met de fiscaal aftrekbare erfpacht van Natuurmonumenten. Echter kan gesteld worden dat de hoogte van de erfpacht grotendeels wordt gecompenseerd door de lage energierekening als gevolg van de bijzondere duurzaamheid.

Over een pand als dit moet je eigenlijk niet lezen, dat moet je ervaren. Serieuze gegadigden nodigen wij dan ook van harte uit voor een vrijblijvende bezichtiging van het maar liefst 600 m² totaal vloeroppervlak van dit unieke object.

’n Impressie:

ENTREEZONE op de begane grond met een nokhoogte van 8,75 m:
een werk-vergaderruimte van 60 m²
een historisch wijnkelder van 45 m²
en op de verdieping:
twee logeerverblijven met badkamer en toilet van samen 40 m².

LIVINGZONE
Op de begane grond een riante ruimte van ca. 205 m², met een nokhoogte van ca. 6,50 m waarin gefaciliteerd zijn:
een grote openhaard met zithoek
een TV hoek
een eettafel voor 24 personen
een open keuken met AGA fornuis
een rust/praat hoek
en afgescheiden:
een bijkeuken
een was- en strijkkeuken

PRIVÉZONE 1
Op de begane grond een ruimte van ca. 110 m², met een nokhoogte van ca. 6,50 m waarin gefaciliteerd zijn:
een designbadkamer
een dressing
een bibliotheek met studie/muziekplek
en op de openverdieping:
de masterslaapplaats

PRIVÉZONE 2
Op de eerste verdieping een ruimte van ca. 55 m² waarin gefaciliteerd zijn:
een woon/werkkamer
een badkamer
en op de open tweede verdieping:
een slaapplaats

BIJGEBOUW
Een separaat gebouw van ca. 85 m² gesloten ruimte en ca. 60 m² overdekte buitenruimte waarin gefaciliteerd zijn:
de techniekruimte
een atelier
een werkplaats
een ruimte voor een logeerverblijf of sauna

TUIN
Het terrein groot 5.715 m² ligt midden in het natuurgebied Naardermeer. De tuin heeft tussen het woonhuis en het bijgebouw een gesloten binnentuin karakter.

Rondom het huis is een buiten tuin met een boomgaard met 25 klassieke fruitbomen en loopt het perceel naadloos over in het natuurgebied waarin Galloway koeien, schapen, reeën en klein wild grazen en wonen. Het is een eldorado voor een grote diversiteit aan vogels.

FLEXIBILITEIT
Het complex is thans zeer ruimtelijk van opzet. Met speels gemak en relatief lage kosten kan er in het hoofdgebouw vloeroppervlak bij gemaakt worden. Er kunnen bijvoorbeeld 3 extra slaapkamers en een extra werkkamer extra worden gerealiseerd.

In het bijgebouw kunnen naast de bestaande functies ook nog ondergebracht worden een garage met hefbrug en een welness met sauna en jacuzzi.

Uiteraard gaan deze ingrepen ten koste van de ruimtelijke beleving, maar wat er dan ontstaat is nog altijd spectaculair.

DE LOCATIE
Ligging De Barns ligt in het Naardermeer, het oudste natuurgebied van Nederland. De grond is eigendom van de Vereniging Natuurmonumenten en wordt onder gunstige condities in erfpacht uitgegeven; € 4.841,50 per kwartaal (fiscaal aftrekbaar). Over 2 jaar is herziening van de erfpachtcanon aan de orde.

De Barns ligt thans in de gemeente Weesp. Echter, in 2019 is een herindeling voorzien waardoor de gemeente Weesp onderdeel wordt van de gemeente Amsterdam.

Bereikbaarheid Het centrum van Amsterdam en ook luchthaven Schiphol zijn per auto uitstekend bereikbaar. De infrastructuur van en naar Amsterdam en Schiphol via de A1, A9 of N236 is de afgelopen jaren volledig vernieuwd waardoor een nagenoeg file-loze bereikbaar van het stadcentrum Amsterdam in ca. 20 minuten mogelijk is geworden.

Het treinstation ligt op ca. 4 km afstand van de Barns en kent 8 maal per uur een verbinding met Amsterdam (reistijd van ca. 14 minuten) en 4 maal per uur een verbinding met luchthaven Schiphol (reistijd ca. 22 minuten).

Onderwijs In Bussum en Hilversum zijn uitstekende middelbare scholen. De schoolkeuze is vrij. De scholen zijn middels een verkeersveilige route per fiets te bereiken; 6 km in ca. 23 minuten te fietsen op een niet elektrische fiets.

Ruimtelijke ordening in de toekomst

De ligging in het natuurgebied en de daarbij behorende erfpacht van de vereniging Natuurmonumenten is een soort waarborg dat er de bestemming niet zomaar gewijzigd zal worden. Ook als de gemeente Amsterdam het bevoegd gezag gaat uitvoeren. Het erfpachtcanon kan dan ook, met een knipoog, gezien worden als een soort verzekeringspremie daarvoor.

Lees de volledige omschrijving

Contact

Neem contact op met onderstaande vestiging voor meer informatie of maak een afspraak voor een bezichtiging.

Drieklomp Makelaars en Rentmeesters

Kenmerken

Overdracht

Status
beschikbaar
Aangeboden sinds
6+ maanden
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort
Vrijstaande woning
Bouwjaar
1784

Oppervlakten en inhoud

Oppervlakte
515 m²
Externe bergruimte
84 m²
Inhoud
2.216 m³
Perceel
5.715 m²

Indeling

Aantal kamers
7 kamers
Aantal slaapkamers
5 slaapkamers
Aantal badkamers
2 badkamers

Energie

Energielabel
A
Isolatie
HR-glas, volledig geïsoleerd, vloerisolatie, muurisolatie, dakisolatie
Soort verwarming
warmtepomp, vloerverwarming gedeeltelijk, open haard
Warm water
aardwarmte, zonneboiler

Buitenruimte

Tuin
vrij uitzicht
Tuin
tuin rondom
Bekijk alle kenmerken
Kreugerlaan 2 1381HN WEESP
vraagprijs € 2.375.000 k.k.