Verkocht

Chevallierlaan 8 3851PZ ERMELO

Omschrijving

VILLA DE RIETHORST
De beelden zeggen genoeg. Wonen in Villa Riethorst is wonen en/of werken in uw eigen kasteeltje! De Riethorst dateert van 1885. Toen lag dit bijzondere gebouw nog middenin het bos, nu wandelt u via de oprijlaan van De Hooge Riet zo naar het centrum en het NS-station.

WONEN OP DE HOOGE RIET
Na jaren van leegstand krijgt De Hooge Riet een nieuwe toekomst. Dat geldt voor het monument én voor het park! De Hooge Riet wordt een plek om te wonen en te genieten. Stelt u zich eens voor: vanaf uw terras kijkt u uit over glooiende grasvelden met historische bomen. Hoor de vogeltjes, volg een eekhoorn van tak naar tak. Woon je op De Hooge Riet, dan is het park het verlengde van eigen terras.

HISTORIE EN TOEKOMST
De Hooge Riet maakt deel uit van Landgoed Veldwijk. Veldwijk en De Hooge Riet kennen een boeiende historie. Het hoofdgebouw is in 1939 ontworpen als sanatorium voor welgestelden. Licht, lucht, ruimte en rust waren de ingrediënten. Vanwege de cultuurhistorische waarde is het gebouw aangemerkt als rijksmonument. Na jaren leegstand is het nu toe aan een nieuwe toekomst. De bestaande panden in het park krijgen een nieuwe bestemming. Wonen en/of werken in een van deze unieke gebouwen wordt realiteit! Verspreid in het historische park komen sfeervolle tweelaagse terraswoningen. De woningen zijn levensloopbestendig. Aan de lommerrijke lanen langs het park worden royale twee-onder-een-kapvilla’s gebouwd en in het monument worden karakteristieke appartementen gerealiseerd.

UNIEKE LIGGING
Park De Hooge Riet grenst aan het gezellige centrum van Ermelo met volop keuze uit restaurants, café’s en een theater. Het NS station ligt pal voor het park: 20 minuten naar hartje Amersfoort, in 30 minuten in Utrecht of Zwolle. De A28 ligt op een paar minuten autorijden.

PLANNING NIEUWBOUW EN MONUMENTEN
Op De Hooge Riet komen in het monument 32 unieke appartementen. Aan de achterzijde van het monument komen 28 tweelaagse terraswoningen. Langs de Horsterweg en de Hortensialaan komen tien twee-onder-een-kapvilla’s. De onherroepelijke vergunning wordt eind juni 2021 verwacht. De bouwwerkzaamheden starten rond de zomer van 2021, en in ieder geval na het broedseizoen (half juli). De verkoop van zowel de nieuwbouw als de appartementen is in volle gang en er zijn al veel koopcontracten getekend. De volgende fase in project De Hooge Riet is de start verkoop van de bestaande panden. Een aantal unieke gebouwen met elk een eigen historie.

MONUMENTEN
Een aantal bijzondere panden is een rijksmonument of een gemeentelijk monument. Wat is het verschil?
Een rijksmonument is een gebouw dat door cultuurhistorische waarde en schoonheid van nationaal belang is. Rijksmonumenten vallen onder de Erfgoedwet. Dit betekent dat de eigenaar zich moet houden aan de instandhoudingsplicht en zorgt dat het monument zodanig onderhouden wordt dat instandhouding van het object en de monumentale bouwkundige elementen gewaarborgd is. Meer informatie staat op de website van cultureelerfgoed.nl.
Een gemeentelijk monument is door de gemeente als zodanig aangemerkt omdat het van plaatselijk of regionaal belang is. De gevel en de constructie zijn beschermd. Alle wijzigingen die aan deze onderdelen worden uitgevoerd, moeten eerst getoetst worden door de gemeentelijke monumentencommissie. Meer informatie staat op: www.monumenten.nl.

WONEN EN WERKEN OP EEN LANDGOED
Met de andere bewoners bent u mede-eigenaar van deze bijzondere woonomgeving. U bent mandelig eigenaar. Mandelig is een woord dat niet vaak voorbijkomt in de Nederlandse taal en staat voor een bijzondere vorm van mede-eigendom. Iedereen die een aandeel heeft in een mandelig terrein is samen met de andere eigenaren, verantwoordelijk voor het beheer van het mandelige terrein. Op de Hooge Riet zijn de binnentuinen en het landgoed mandelig. Voor het beheer hiervan worden twee stichtingen gevormd: stichting Binnentuinen en stichting Landgoed. Besluit u met andere bewoners een groencommissie te vormen en onder supervisie van een professionele hovenier zelf ook werkzaamheden uit te voeren, dan kunnen de genoemde bijdragen wijzigen.

Villa Riethorst valt enkel onder Stichting Landgoed de maandelijkse bijdrage bedraagt circa € 55,-

KENMERKEN
Adres: Chevallierlaan 8, 3851 PZ Ermelo
Bouwjaar: 1885.
Monument: Het pand is een gemeentelijk monument.
Inhoud en gebruiksoppervlakte: Het pand heeft een bruto inhoud van 1.284 m³ en ca. 303 m² gebruiksoppervlakte wonen verdeeld over de begane grond (ca. 118 m²), eerste verdieping (ca. 105 m²) en tweede verdieping (ca. 80 m²). Daarnaast is er nog een kelder (ca. 38 m²).
Bestemming: De huidige bestemming is een kantoorfunctie. Het bestemmingsplan biedt ruimte voor een woonfunctie.
Kavel: De kavel maakt deel uit van De Hooge Riet. De totale oppervlakte van de eigen kavel bedraagt: ca. 968 m².
Parkeren: Op eigen terrein is een parkeerplaats met ruimte voor 6 auto’s.
Installatie(s): Het pand is voorzien van gas, water en elektra. Ook is er een aansluiting op de riolering.

Levering: ‘as is where is’.

Bieden vanaf: € 900.000,- K.K.

Lees de volledige omschrijving

Contact

Neem contact op met onderstaande vestiging voor meer informatie of maak een afspraak voor een bezichtiging.

Drieklomp Makelaars en Rentmeesters

Kenmerken

Overdracht

Status
verkocht
Aangeboden sinds
6+ maanden
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort
Vrijstaande woning
Bouwjaar
1885

Oppervlakten en inhoud

Oppervlakte
303 m²
Overige inpandige ruimte
38 m²
Inhoud
1.284 m³
Perceel
968 m²

Indeling

Aantal kamers
15 kamers
Aantal slaapkamers
9 slaapkamers

Buitenruimte

Tuin
aan park
Tuin
tuin rondom
Bekijk alle kenmerken

Foto's

Chevallierlaan 8 3851PZ ERMELO