Open Huis - 30 maart van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten
Deze woning is verkocht

Dorpsstraat 108 Loenen aan de Vecht

Vraagprijs € 250.000 k.k.

Verkocht

Omschrijving

EEN HISTORISCHE, RIJKSMONUMENTALE MOLENAARSWONING

WEGENS GROTE BELANGSTELLING ZIJN ER TWEE EXTRA KIJKDAGEN GEORGANISEERD, TE WETEN:
DINSDAG 13 NOVEMBER VAN 9.00 - 10.00 UUR
VRIJDAG 23 NOVEMBER VAN 16.00 - 17.00 UUR

DE INSCHRIJFTERMIJN IS EVENEENS OPGESCHORT NAAR 16 DECEMBER 15.00 UUR.

Op deze schilderachtige plek naast Korenmolen De Hoop en aan de Vecht, vindt u deze historische molenaarswoning uit het jaar 1750. Dit Rijksmonument is gelegen aan de Dorpsstraat die parallel slingert aan de oever van de Vecht en zich laat kenmerken door de eeuwen oude woningen aan weerszijde. In de woning heeft jarenlang de molenaar gewoond en gewerkt. Nu is dit voor u een unieke mogelijkheid om uw droom te realiseren aan het water midden in het oude dorpscentrum van Loenen aan de Vecht.

Deze bijzondere woning ligt op loopafstand van diverse winkels, restaurants en scholen. U kunt in de directe omgeving naar hartenlust recreëren op het water, sporten bij hockey-, voetbal-, en tennisvereniging en een balletje slaan bij golfclub de 'Old Course Loenen'. Ten opzichte van steden als Amsterdam en Utrecht is Loenen aan de Vecht, met nog geen half uur rijden, zeer centraal gelegen.

Op dit bijzondere Rijksmonument rust een restauratieverplichting. De vraagprijs op Funda ad. € 250.000,- geldt slechts als indicatie.

Deze vraagprijs is een combinatie van de bieden vanaf prijs van € 95.000,- voor de opstal en de bieden vanaf prijs voor de gekapitaliseerde erfpachtcanon van € 6.750,- per jaar. De canon is niet afkoopbaar. De grond wordt uitgegeven op basis van een recht van erfpacht door Stichting De Utrechtse Molens voor de periode van 30 jaar. De canon zal jaarlijks worden geïndexeerd conform het CPI, vastgesteld door het CBS. De verkoop van de woning geschiedt bij inschrijving en onder voorbehoud van goedkeuring door het bestuur van Stichting De Utrechtse Molens.

KENMERKEN
BOUWJAAR ca. 1750
BOUWWIJZE Traditioneel gebouwd en voorzien van een zadeldak met pannen gedekt.
ISOLATIE Gedeeltelijk voorzien van dubbele beglazing.
WOONOPPERVLAKTE ca. 117 m²
INHOUD ca. 402 m³
PERCEELOPPERVLAKTE ca. 260 m² (het perceel dient nog te worden ingemeten)

INDELING
BEGANE GROND

Via de entree komt u in de ontvangsthal en heeft u toegang tot de (bij)keuken, de eetkamer en de woonkamer. De ruime woonkamer heeft een traditionele moederhaard en een vaste kast. De eetkamer is eveneens voorzien van een gaskachel. In de keuken is een keukenblok met spoelbak te vinden, aansluiting voor de wasmachine en een gaskachel. Ook bevindt zich hier de badkamer met een douche en wastafel. De elektrische boiler verzorgt het warme water in de douche en de keuken. In de bijkeuken treft u het toilet.
De eetkamer, woonkamer en de keuken zijn voorzien van een betonvloer en grotendeels enkele beglazing.

1E VERDIEPING

De trap in de hal brengt u naar de eerste verdieping. Via de overloop zijn drie slaapkamers bereikbaar waarvan twee slaapkamers een sfeervolle dakkapel hebben wat voor veel lichtinval zorgt. Een leuk detail is de bijzondere hoek in de grootste slaapkamer waar de muur van de molen zichtbaar is.

OVERIG

TUIN
De achtertuin is op het zuidoosten gelegen en direct grenzend aan de Vecht. De aanwezigheid van de houten steiger biedt u de mogelijkheid tot het aanleggen van uw sloep, zeiljacht of roeiboot. Verder is de tuin deels betegeld en deels voorzien van grind.

De stelling rondom de molen hangt voor een deel boven de woning en de tuin. Door openstelling van de molen en het bezoekerscentrum, het malen van de molen, het draaien van de wieken en bezoekers op de stelling kan overlast ervaren worden.

RECHT VAN OVERPAD
• Er zal een recht van overpad worden gevestigd ten laste van de molen en ten behoeve van de woning, zodat de mogelijkheid ontstaat het perceel van de woning aan de achterzijde te bereiken. Bij opening van het terras bij de molen kan er tijdelijk geen gebruik gemaakt worden van dit recht van overpad.

• Er zal een recht van overpad worden gevestigd ten laste van de woning en ten behoeve van de molen voor schoonmaak en onderhoud (o.a. van de overhangende stelling), alsmede het onderhoud en schoonmaak van de overige opstallen.

OVERIGE BIJZONDERHEDEN
• De vraagprijs op Funda ad. € 250.000, - geldt slechts als indicatie. Deze vraagprijs is een combinatie van de bieden vanaf prijs van € 95.000,- voor de opstal en de bieden vanaf prijs voor de gekapitaliseerde erfpachtcanon van € 6.750,- per jaar.
• De grond wordt uitgegeven op basis van een recht van erfpacht door Stichting De Utrechtse Molens voor de periode van 30 jaar. De canon zal jaarlijks worden geïndexeerd conform het CPI, vastgesteld door het CBS.
• De erfpachtcanon is fiscaal aftrekbaar en is niet afkoopbaar.
• Er rust een volledige restauratieverplichting op de woning waarvoor goedkeuring van Stichting De Utrechtse Molens en een vergunning vereist zijn.
• De woning maakt deel uit van een beschermd stads – en dorpsgezicht van de gemeente Loenen aan de Vecht.
• De woning is een Rijksmonument.
• Er is geen verkoopvragenlijst en lijst van zaken beschikbaar van deze woning.
• Verkoper attendeert uitdrukkelijk op het feit dat hij het verkochte niet zelf feitelijk heeft gebruikt en dat hij derhalve koper niet kan informeren over eigenschappen van/gebreken aan het verkochte waarvan hij op de hoogte zou zijn geweest als hij het verkochte zelf feitelijk had gebruikt. Dergelijke eigenschappen c.q. gebreken zullen voor risico en rekening van koper komen. Bij de vaststelling van de koopsom is hier rekening mee gehouden.
• In de koopakte zal tevens een ouderdomsclausule worden opgenomen, waarin wordt aangegeven dat gezien het bouwjaar van de woning de eisen die aan de bouwkwaliteit gesteld mogen worden aanzienlijk lager liggen dan bij nieuwe woningen.
• Voor de bezichtigingen zullen er drie kijkmomenten worden gepland waarbij Korenmolen De Hoop in bedrijf zal zijn, te weten:
o Zaterdag 27 oktober 2018 van 15:00 – 16:00
o Dinsdag 30 oktober 2018 van 09:00 – 10:00
o Vrijdag 2 november 2018 van 16:00 – 17:00

• Inschrijving met uw plan (globaal) en financiële bieding (prijs voor de opstal en de erfpachtcanon) kan tot uiterlijk vrijdag 9 november 2018 tot 15:00 uur via zeist@drieklomp.nl.
• Voorbehoud van verkoop goedkeuring door het bestuur van Stichting De Utrechtse Molens.


VRAAGPRIJS: OP BASIS VAN INSCHRIJVING
Bieden vanaf: € 95.000 K.K. voor de opstal en € 6.750,- voor de erfpachtcanon
Lees de volledige omschrijving
Woonoppervlakte
117 m²
Inhoud
402 m³
Perceeloppervlakte
260 m²
Bouwjaar
1750
Kamers
5
Slaapkamers
3

Overdracht

Status
Verkocht
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Tussenwoning
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1750
Daktype
zadeldak
Dakmateriaal
pannen

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
117 m²
Bruto inhoud
402 m³
Perceeloppervlakte
260 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
5
Aantal slaapkamers
3
Aantal badkamers
1
Voorzieningen badkamer
douche, wastafel
Voorzieningen
glasvezel kabel, tv kabel

Energie

Isolatie
gedeeltelijk dubbel glas
Soort verwarming
moederhaard, gaskachels
Warm water
elektrische boiler huur

Kadastrale gegevens

Gemeente
Loenen
Sectie
A
Perceel
1881
Oppervlakte
260 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Buitenruimte

Ligging
Aan rustige weg, aan vaarwater, aan water, in centrum
Tuintype
achtertuin
Tuin
Zuidoost, 11.30 x 11.10 m
Oppervlakte
125 m²
Bereikbaar via achterom
nee
Bekijk alle kenmerken

Kaart Dorpsstraat 108 Loenen aan de Vecht