Aankoopbegeleiding

Aankoopbegeleiding door een opmerkzaam makelaar zorgt voor een afweging gestoeld op feiten en een weloverwogen keuze. Meestal betaalt dat zich ruimschoots terug, zeker als het gaat om bijzondere objecten waarbij specialistische kennis een verschil kan maken. Samen doorlopen we vier fases.

1. Informeren en oriënteren

We verdiepen ons in uw woonwensen en behoeften. Na de inventarisatie oriënteren we ons op het aanbod en stellen we een lijst van woningen samen om te bezichtigen. We coördineren de afspraken, vragen akten en kadastrale gegevens op en rechercheren bij gemeentelijke instellingen. Tijdens de bezichtigingen kunt u ons gebruiken als vraagbaak. Wij geven u alle ruimte om te bezichtigen en zullen alert met u meekijken en de zaken die ons opvallen bespreken.

2. Adviseren

U kunt van ons een alerte houding tijdens en na de bezichtiging verwachten. Wij zijn waakzaam en dragen zorg voor inzicht in en advisering over de volgende zaken: het grote geheel en de details; de bouwkundige en onderhoudsstaat; de courantheid en geschiktheid; ontwikkeling van de buurt en vergelijking met andere woningen; juridische en fiscale aspecten. 

3. Onderhandelen

Is uw interesse gewekt, dan adviseren we inzake de onderhandelingsstrategie. Een bedachtzame strategie bij onderhandeling staat vaak garant voor een gunstige uitkomst. Als het tot een bieding komt, formuleren we de bijbehorende condities. 

4. Afronden

Is er een overeenkomst bereikt dan hebben we aandacht voor een goede afwikkeling. We bevestigen de wilsovereenkomst, assisteren bij de formulering van de koopovereenkomst en de ondertekening, controleren de voortgang, sturen derden aan en staan u terzijde bij de eindinspectie en de juridische overdracht bij de notaris.

Heeft u nog vragen? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Neem contact op

Deze werkzaamheden nemen wij u graag uit handen

  • Bemiddeling bij aan- en verkoop
  • Taxaties voor financiering, aankoopbeslissing, boedelscheiding, successie, belastingdienst, rechtbank
  • Bemiddeling bij huur- en verhuur
  • Advisering over grond- en (erf)pachtzaken, specialistische zaken zoals Natuurschoonwet 1928 en landgoederen
  • Advisering over een stille verkoop traject

Wat klanten van ons vinden

We zijn erg tevreden over de bemiddeling bij de verkoop van ons voormalig melkvee- en vleeskalverenbedrijf met landbouwgrond. De agrarisch makelaar van Drieklomp vond voor ons een koper voor de gebouwen met erf en wist later ook de landbouwgrond apart te verkopen. Beide transacties zijn zowel ervaren als kundig uitgevoerd en naar onze volle tevredenheid.

Bekijk alle beoordelingen

In 3 stappen naar VERKOCHT

Stap 1 Verkoopadvies

Kennis van uw huidige woning. Wij brengen geheel vrijblijvend een verkoopadvies uit en geven u advies over een eventueel vervolgtraject. Wij ontzorgen u in het complete verkooptraject!

Stap 2 Te Koop

Nadat u de opdracht tot dienstverlening heeft ondertekend gaan we aan de slag. Er wordt een brochure gemaakt, teksten geschreven, de fotograaf wordt ingepland. Bezichtigingen worden afgestemd en we koppelen altijd iedere afspraak bij u terug.

Stap 3 Verkocht

Uw woning verkocht? Wij stellen de koopakte op en begeleiden u tot aan de sleuteloverdracht bij de notaris. Indien gewenst plaatsen we een VERKOCHT bord in de tuin. Nog geen nieuwe woning gevonden? Ook daarin adviseren we graag en begeleiden we u als aankoopmakelaar.