Vreeweg 89 Nunspeet

Prijs op aanvraag

Omschrijving

For the English translation, see below.

“Van Veulen tot Olympiadepaard “

Welkom bij Stoeterij Sterrehof, een betoverende plek waar alles draait om passie, toewijding en excellentie. Gelegen in het buitengebied van Nunspeet wordt hier dagelijks geïnvesteerd in het fokken, aankopen en opleiden van talentvolle springpaarden. In 2006 hebben de huidige eigenaars deze stoeterij ontwikkeld en gerealiseerd vanuit een doorleefde visie waarin kwaliteit voorop staat. Er wordt gewerkt met genetisch interessante paarden met potentie voor de (top-) sport. Alle faciliteiten zijn speciaal ontworpen om het welzijn van de paarden te waarborgen wat betreft lucht, licht, afwisseling en beweging. Tevens biedt de vrijstaande woning op het perceel de mogelijkheid om op het terrein te gaan wonen.
Stoeterij Sterrehof wordt gekenmerkt door een karakteristieke architectuur waarbij duurzaam, robuust en sfeervol de kernwoorden zijn. Opvallend is hier het gebruik van het (inmiddels vergrijsde) eikenhout uit Poolse productiebossen.
Met Stoeterij Sterrehof bent u verzekerd van de hoogste normen van kwaliteit en prestaties.
Neem contact met ons op voor een exclusieve kennismaking!

In Nunspeet vindt u nog steeds de privacy en rust in het groen met volop mogelijkheden om te fietsen, te wandelen en te recreëren in de afwisselende natuur van bos en heide. Daarnaast is er een enorme verscheidenheid aan winkels en horeca. Ook treft u diverse voorzieningen zoals o.a. kinderopvang en BSO, basisonderwijs, middelbaar onderwijs, zorgcentrum de Enk, sporthal, zwembad en golfbaan Het Rijk van Nunspeet.
Nunspeet heeft maar liefst twee afritten bij de A28, ook is er een centraal gelegen treinstation. Vanaf dit station staat u binnen vijf minuten in het centrum, in het museum of in het bos! Ook rijden er bussen naar o.a. Hulshorst, Vierhouten, Elspeet en Elburg.
Goed om te melden dat Amsterdam/Schiphol met een uur te bereiken is!

Perceeloppervlakte: 173.890 m²
Bestemming: zie ruimtelijke plannen.

Faciliteiten

Binnenhal
De binnenhal – met dakpannen gedekt – is een ideale plek om te werken met de paarden als de omstandigheden dit buiten niet toe staan. Alleen de kwalitatief beste materialen zijn gebruikt, volledig geïsoleerd en voorzien van ledverlichting. Tevens bevindt het hart van het bedrijf zich in dit prachtige gebouw. De entree waar het perfecte straatwerk doorloopt straalt kwaliteit en stijl uit. Via de robuuste trap komt u vervolgens bij de foyer met verwarmde garderobe. Door de enorme hoogte, de visgraat houten vloer en rondom zicht op de rijbaan is dit een ideale plek om uw gasten te ontvangen. Hoe bijzonder dat deze foyer met airconditioning op 2/3 van de hal boven de rijbaan hangt en waar de paarden dus onderdoor kunnen lopen. Afmeting binnenbaan ca. 21 x 66m.

Naast het ruime kantoor is er een inloopdouche met wastafel als ook een toiletruimte met twee toiletten en wastafel. De keuken is voorzien van een vaatwasser, koelkast en magnetron.
Aan de achterzijde is het trappenhuis met de vluchtroute naar buiten.
Aan deze zijde is ook de grote opslag met ruimte voor 6 extra boxen. Er is een onderzoekskamer/laboratorium aanwezig met veterinaire ruimte voorzien van een rubberen mat.

Trainingsfaciliteiten buiten
De trainingsfaciliteiten buiten zijn uitgebreid en goed. De overdekte longeercirkel is voorzien van winddoek, een Agterbergbodem met rondom rubber, sproei installatie en verlichting. Vervolgens is er een overdekte trainmolen geschikt voor zes paarden. Hier is de ondergrond van stenen met zand. De couloir is een vastomlijnde trainingsfaciliteit en biedt de mogelijkheid om jonge paarden te laten springen. Voordat u bij de springtuin komt, is er een heerlijk zitje gecreëerd met blauwe regen als natuurlijke zonwering. Een plek met een weids uitzicht over uw perceel! De springtuin heeft een afmeting van 30 x 60 m, voorzien van een Agterbergbodem met drainage. Tevens zijn hier maar liefst vier paddocks met zandbodem aanwezig. Aan de achterzijde van het bedrijf is er een weids uitzicht over de landerijen van veertien hectaren weidegrond voor de paarden. De weides (momenteel vijf graspaddocks) zijn voorzien van een hardhouten omheining met schrikdraad en hier is ook de galoppeerbaan met een lengte van 800 meter. Tevens is er nog een buitenmanege aanwezig van 20 x 60m.

Stallen
In de stallen is veel aandacht besteed aan de sociale mogelijkheden voor paarden. De tussenmuren in de boxen hebben een dubbel getraliede opening waardoor de paarden elkaar altijd kunnen zien en ruiken.
De stallen met een royale en zelfs chique uitstraling door o.a. de brede overkapping met pilaren zijn verdeeld in, als eerste, een afgesloten deel van zes boxen, voorzien van houten schuifdeuren. Vervolgens is er de poetsruimte, wasruimte, het solarium, het technisch bedienpaneel en de zadelkamer. Ook is hier een extra toilet.
In het volgende gedeelte zijn dertien boxen (3,5m x 3,5m), afgewerkt met rubber matten.
In de voeropslag is ook de technische ruimte met gasmeter, CV en werkkast.
Tot slot noemen wij u de opfokstallen (10m x 10m) met aan de voorkant een coatingvloer. Deze stallen (volgens potstalsysteem) zijn geschikt voor groepen tot max 10 veulens. Bij harde wind is er een winddoek dat aan de voorkant naar beneden kan.

Tussen de stallen en de binnenhal is een dressuurbaan van circa 20 x 60 meter, uiteraard ook weer voorzien van een Agterbergbodem.
Prominent ziet u hier het imposante kunstwerk “Eindelijk vrij” wat een bijzondere eyecatcher is!
Tevens staat er een ‘authentieke’ hooiberg voor opslag.

Bedrijfswoning
Parterre
Volledige privacy is geborgd door de ligging van de vrijstaande woning met royaal terras en gazonpartij met fruitbomen, afgeschermd door hagen en het aangrenzende bijgebouw.
Hoewel het voor de hand ligt om ‘achterom’ te gaan, is de officiële entree aan de voorzijde van de woning.
De entree geeft toegang tot de hal. Hier bevindt zich het toilet met fonteintje. De ruime en lichte living met vele raampartijen heeft rondom uitzicht op het groen. Maar liefst twee openslaande deuren geven direct toegang tot het terras en de tuin.
De woonkeuken heeft een open nok en hierdoor voelt deze ruimte bijzonder royaal en prettig. De open haard en de dubbele openslaande deuren dragen zeker bij aan de landelijke sfeer. De keuken is voorzien van vloerverwarming en heeft de volgende inbouwapparatuur: vaatwasser, 5 pits gasfornuis koelkast en vriezer. In de ruime bijkeuken is de aansluiting voor wasmachine en droger.

1e etage
Via de houten trap komt u op de eerste verdieping. Hier zijn drie slaapkamers en twee badkamers en een separaat toilet met fonteintje. De badkamer is voorzien van een inloopdouche en wastafel. De master bedroom met badkamer en suite heeft een luxe uitstraling met ligbad, badmeubel en douchecabine.

2e etage
De tweede verdieping is bereikbaar met een vlizotrap.

BOUWKENMERKEN
Bouwjaar: 2006
Bouwwijze: Traditioneel gebouwd
Woonoppervlakte bedrijfswoning: ca. 156 m²
Overige inpandige ruimte bedrijfswoning: ca. 15 m²
Inhoud bedrijfswoning: ca. 729 m³

VOORZIENINGEN
– Twee mestputten met automatisch deksel
– Technische ruimte (naast mestputten)
– Twee voersilo’s
– Flybusters-systeem
– Glasvezel
– Alarminstallatie (alarm in woonhuis en kantoor, vloerdetectie en camerabewaking)
– Automatische toegangspoorten met intercom

VERGUNNING:
In 2023 is er een natuurbeschermingsvergunning verleend voor het houden van 35 paarden (3 jaar en ouder) en 45 paarden in opfok (jonger dan 3 jaar).

“from foal to Olympian horse”

Welcome to Studfarm Sterrehof, a magical place nearby Nunspeet, where it’s all about passion, dedication and excellence. Sterrehof exclusively focuses on breeding, buying and educating talented jumping horses. The current owners developed the studfarm in 2006 based on the fundamental vision that quality comes first. They work with horses with A-quality genetics and that show potential for the top sport. All the facilities are specially designed to guarantee the welfare of the horses; attention is paid to every detail whether that be concerning air quality, light, enough stimulation or exercise. The detached house on the property offers the possibility to live at the yard. Studfarm Sterrehof is noted for its architecture where sustainability and authenticity play key parts. Striking is the use of oak (now greyed) from Polish production forests.
At Studfarm Sterrehof you are ensured of the highest standards of quality and performance.
Contact us for an exclusive introduction.

The beautiful woodlands and heathland surrounding Nunspeet offer plenty of walking and cycling opportunities. Nunspeet itself has a friendly center where there is a variety of shops and restaurants. Not to mention various facilities such as childcare, after school care, primary schools, a secondary school, and care center “The Enk”. Nunspeet also boasts a sports hall, a swimming pool and golf course “The Rijk of Nunspeet”.
Nunspeet has good and easy access to the motorway the A28, and has a centrally situated train station. From this station you are within 5 walking minutes of the center, a museum or the forest! There is also a busline to Hulshorst, Vierhouten, Elspeet and Elburg.
Good to know that Amsterdam and airport Schiphol are reachable within an hour!

Plot size: 173.890 m²
Council planning details: please check : www.ruimtelijkeplannen.nl

Facilities

Indoor arena
The indoor arena – covered with roof tiles – is the ideal place to work with horses when the circumstances outside aren’t optimal. Only the best of quality materials have been used; it is fully insulated and has led lighting. The heart of the company is also located in this beautiful building. The entrance, perfectly designed and executed, radiates quality. The foyer with heated wardrobe and air conditioning is entered via an authentic wooden staircase. It’s unique design, that is partially suspended over the arena, makes for an exceptional vantage point. That, together with the stunning height of the ceilings and the herringbone wooden floor, makes it the perfect place to entertain your guests. Next to the spacious office there is a walk-in-shower with sink, and a toilet-room with two toilets and a sink. The kitchen is equipped with a dishwasher, refrigerator and a microwave.
At the rear of the arena is a staircase with an escape exit. Here we also find a big storage space with room for another 6 boxes. There is an examination room/ laboratory with veterinary space provided with a rubber floor.

Training facilities outside
The training facilities outside are extensive and good. The covered lunging circle features a wind cloth, an Agterberg footing with rubber all around, sprinkler installation, and lighting. There is also a covered walker suitable for six horses, with a footing of stones and sand. The couloir is a fixed outlined training facility and offers the opportunity to free jump young horses. Before entering the jumping arena, there is a lovely seating spot covered with Wisteria and with a wide view over the plot the perfect place from which to enjoy your stables! The jumping arena measures 30 x 60m and is equipped with a footing by Agterberg with drainage. There are also four paddocks with sand footing. Towards the back of the yard is a splendid view over the 14 acres of farmland, used as pastures for the horses. The pastures (at the moment five grass paddocks) are equipped with hardwood fencing with wire. Adjacent is the galloping track with a length of 800m. There is also another outdoor exercise facility measuring 60 x 20m.

Stables
Due to the deep overhanging roof supported with pillars, the stables can be said to have a grand and stylish appearance. In the stables a lot of attention has been paid to social interaction between the horses. The dividing walls have a double-barred opening so that the horses can always see and smell each other. The stables are divided into different sections; the first section is closed and houses six stables all equipped with a wooden sliding door. The next section has a grooming area, washing area, solarium, and is where the technical control panel and the tackroom are located. The toilets are also found here. In the following section are thirteen boxes (3,5m x 3,5m) with rubber mats and also the feed storage. The feed storage doubles as the technical room; the gas meter, the heating system and ‘handyman’ cupboard are also situated here. The final section houses the rearing stables (10m x 10m) suitable for a group of up to 10 foals. The rearing stable operates on a deep litter system, features a coated floor at the front and has a wind cloth to provide more shelter when necessary.
In between the stables and the indoor arena lies the dressage arena (60m x 20m), of course also equipped with an Achterberg footing. An impressive sculpture “Finally Free” takes prominent place and is a real eye-catcher! An authentic haystack is used for storage.

The main house

Ground floor
The detached property enjoys a large terrace, lawn with fruit trees and ample privacy thanks to hedging and an adjacent outbuilding. The formal entrance is located at the front of the building and gives access to the hall. Off the hall is a toilet with sink. The light and spacious living room has many windows, giving a broad view over the surrounding garden. The terrace and garden are easily accessed through two patio doors.
The kitchen with seating area is gracious and pleasantly spacious due to its high ceiling. The hearth and double patio doors give it a rural atmosphere. The kitchen is equipped with underfloor heating and has the following built-in equipment; dishwasher, five burner stove, refrigerator and freezer. The spacious scullery offers the necessary plumbing for a washing machine and dryer.

First floor
A wooden staircase gives access to the first floor, where there are three bedrooms, two bathrooms, and a separate toilet with sink. The master bedroom with luxurious adjoining en suite has both a bath and shower. The second bathroom has a walk-in shower and sink.

Second floor
The second floor – the attic – can be reached by a loft ladder.

Facilities
– Two manure pits with automatic
– Technical space (next to the manure pits)
– Two silage silos
– Flybuster system
– High speed internet
– Alarm installation (alarm in home and office, floor detection and camera surveillance)
– Automatic entrance gate with intercom

The selling process and auctioning is done through Move.nl. When you have made a viewing appointment you will receive login details for a Move-account. All information and documents can be accessed through the Move-account. A bid is made through the Move-account.

Lees de volledige omschrijving

Contact

Drieklomp Makelaars en Rentmeesters - Nunspeet
Wonen 156 m²
Inhoud 728 m³
Perceel 173.890 m²
Kamers 4
Slaapkamers 3
Energielabel B

Kenmerken

Algemeen

Koopprijs
Prijs op aanvraag
Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg
Soort woonhuis
Villa, vrijstaande woning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
2006
Soort dak
Pannen
Ligging
Aan rustige weg, buiten bebouwde kom, landelijk gelegen, open ligging, vrij uitzicht

Oppervlakten en inhoud

Wonen
156 m²
Overige inpandige ruimte
14 m²
Externe bergruimte
2.994 m²
Perceel
173.890 m²
Inhoud
728 m³

Indeling

Aantal kamers
4 kamers (3 slaapkamers)
Aantal badkamers
2 badkamers
Badkamervoorzieningen
Douche, inloopdouche, ligbad, wastafel, wastafelmeubel
Aantal woonlagen
3
Voorzieningen
Alarminstallatie, dakraam, glasvezel kabel, mechanische ventilatie, natuurlijke ventilatie, rookkanaal

Energie

Energielabel
B
Isolatie
Dakisolatie, dubbel glas, muurisolatie, vloerisolatie
Verwarming
Cv ketel, open haard, vloerverwarming gedeeltelijk
Warm water
Cv ketel
Cv-ketel
HR-107 (gas gestookt combiketel uit , eigendom)

Kadastrale gegevens

Perceelnaam
Nunspeet I 2081
Oppervlakte
15920 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Perceel
NST01-I-2081
Omvang
Geheel perceel
Perceelnaam
Nunspeet I 2082
Oppervlakte
14050 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Perceel
NST01-I-2082
Omvang
Geheel perceel
Perceelnaam
Nunspeet I 2083
Oppervlakte
20380 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Perceel
NST01-I-2083
Omvang
Geheel perceel
Perceelnaam
Nunspeet I 2084
Oppervlakte
21220 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Perceel
NST01-I-2084
Omvang
Geheel perceel
Perceelnaam
Nunspeet I 2085
Oppervlakte
24545 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Perceel
NST01-I-2085
Omvang
Geheel perceel
Perceelnaam
Nunspeet I 2812
Oppervlakte
20910 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Perceel
NST01-I-2812
Omvang
Geheel perceel
Perceelnaam
Nunspeet I 3555
Oppervlakte
65 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Perceel
NST01-I-3555
Omvang
Geheel perceel
Perceelnaam
Nunspeet I 4520
Oppervlakte
32070 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Perceel
NST01-I-4520
Omvang
Geheel perceel
Perceelnaam
Nunspeet I 2936
Oppervlakte
19460 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Perceel
NST01-I-2936
Omvang
Geheel perceel
Perceelnaam
Nunspeet I 2862
Oppervlakte
2370 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Perceel
NST01-I-2862
Omvang
Geheel perceel
Perceelnaam
Nunspeet I 1505
Oppervlakte
2900 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Perceel
NST01-I-1505
Omvang
Geheel perceel

Buitenruimte

Tuin
Tuin rondom

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
Op eigen terrein
Bekijk alle kenmerken

Plattegronden

Vreeweg 89
Nunspeet
Prijs op aanvraag

Niet gevonden wat u zocht? Schrijf u in als zoeker