Twentseweg 10 nabij Heino

Vraagprijs € 699.000 k.k.

Omschrijving

LANDGOEDBOUWKAVEL van circa 71.000 m² (!) met unieke bouwmogelijkheden op 10 minuten van Zwolle

Heeft u er altijd al van gedroomd om uw eigen riante woning te bouwen op een groot zonnig perceel gelegen in het groen? Dan is dit uw kans!

Schitterend gelegen in het buitengebied van Heino bieden wij u met trots deze bouwkavel aan. Op deze kavel kunt u zowel een klassieke, moderne, eigentijdse of andersoortig landhuis realiseren. Een strakke schuurwoning is bijvoorbeeld ook toegestaan. Het unieke van dit object is de ultieme rust en ruimte die u hier ervaart en de zeer goede bereikbaarheid ten opzichte van Zwolle. Binnen 10 autominuten bereikt u Zwolle en het kost 5 autominuten om het centrum van Heino te bereiken waar u de lokale bakker, slager, supermarkt(en) en een treinstation kunt vinden.

Als kers op de taart mag er op dit perceel een buitengewoon groot hoofdgebouw gebouwd worden met een inhoud van minimaal 1.000 m³ en maximaal 2.500 m³, afhankelijk van het type woning. Aan bijgebouwen en overkappingen mag 250 m² gebouwd worden. Het uitgebreide ontwikkelingsplan kunt u vinden bij het kopje ‘brochure’ op onze eigen website.

Het landgoed dient volgens het bestemmingsplan van de gemeente aan de rand opengesteld te worden (aan te leggen wandelpad), waardoor optimale privacy gegarandeerd is voor de nieuwe landgoedeigenaar. Gezien de oppervlakte van het landgoed zijn er mogelijkheden om het geschikt te maken als gerangschikt landgoed onder de Natuur Schoon Wet 1928 (NSW). Rangschikken als NSW landgoed biedt verschillende fiscale voordelen waaronder vrijstelling van overdrachtsbelasting, een verlaagde WOZ aanslag en verlaging van waterschapslasten. Daarnaast zijn er fiscale voordelen ten aanzien van erf- en schenkbelasting. Meer informatie daarover is op aanvraag verkrijgbaar.

Op de naastgelegen kavel van circa 130.000 m² wordt ook een landhuis gebouwd.

BESTEMMING:
De gronden hebben de enkelbestemmingen Wonen – landhuis met Functieaanduiding specifieke vorm van wonen – klassiek landhuis en Agrarisch met waarden – Natuur en landschapswaarden.

ONTSLUITING:
Het landgoed heeft een eigen ontsluiting op de Twentseweg.

DIVERSEN:
– Bodemonderzoek aanwezig;
– Nutsvoorzieningen moeten worden aangelegd door koper;
– Er is reeds een inrichtingsplan.

Let op: De verkoper is een Besloten Vennootschap. Dit heeft als consequentie dat de bouwkavel belast is met 21% BTW. Bij de aankoop is in overleg met de fiscus uitgegaan van een bouwblok van circa 1 ha, die dus belast is met BTW en de resterende grond die belast is met 10,4% overdrachtsbelasting. De verdeling van de koopsom is bij aankoop destijds ook bepaald op fifty-fifty basis.

Lees de volledige omschrijving

Contact

Drieklomp Makelaars en Rentmeesters - Nunspeet
Perceel 71.000 m²

Kenmerken

Algemeen

vraagprijs
€ 699.000 kosten koper
Aangeboden sinds
9 mei 2024
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg
Soort woonhuis
Bouwgrond, bouwgrond
Soort bouw
Niet van toepassing
Ligging
Aan rustige weg, buiten bebouwde kom, landelijk gelegen, open ligging, vrij uitzicht

Oppervlakten en inhoud

Perceel
71.000 m²
Bouwgrond oppervlakte
71.000 m²

Kadastrale gegevens

Perceelnaam
Heino I 486
Oppervlakte
16975 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Perceel
392-I-486
Omvang
Geheel perceel
Perceelnaam
Heino I 487
Oppervlakte
54025 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Perceel
392-I-487
Omvang
Geheel perceel
Bekijk alle kenmerken

Media

Twentseweg 10 nabij
Heino
Vraagprijs € 699.000 k.k.

Niet gevonden wat u zocht? Schrijf u in als zoeker