Bouwhuispad 1 -2 Olst

Vraagprijs € 3.250.000 k.k.

Omschrijving

Havezate Boxbergen, schilderachtig gelegen in het Sallandse land

Unieke plekken zijn bijna onvindbaar maar deze locatie met een rijke historie is er één met hoofdletters! We nemen u dan ook graag mee naar Olst, in de gemeente Olst-Wijhe, gelegen aan de IJssel. Olst is een charmant dorpje tussen de Hanzesteden Zwolle en Deventer en beschikt over een groene bosrijke omgeving maar er zijn ook volop recreatiemogelijkheden op en om het water. We bevelen u dan ook zeker aan om de omgeving te voet, te fiets of te paard te ontdekken!

Hier pronkt de landelijk gelegen Havezate Boxbergen in al haar glorie. Wat een rust, veiligheid en idylle ligt in deze woorden besloten. Met een gracieuze glimlach begroet dit Rijksmonument degenen die haar betreden via de karakteristieke oprijlaan met stijlvolle entree. Veel originele elementen zijn bewaard gebleven en fluisteren de verhalen van vervlogen tijden. Statig, elegant en met een vleugje koninklijke allure staat dit KASTEEL met HOEVE en buitenplaats te wachten op het volgende avontuur.

In het jaar 1344 wordt Boxbergen voor het eerst vermeld. De geschiedenis noemt dat aan het einde van de 16e eeuw het kasteel na een verwoestende brand wordt herbouwd en in 1653 wordt de laatste verbouwing afgerond. Dit jaartal siert tot vandaag de dag boven de entree. Ridders, graven, drosten, heren en zelfs een vorst hebben hier geresideerd.
Optioneel is dit kasteel ook te kopen zonder het landhuis, informeer hiervoor naar de mogelijkheden.

Op het sprookjesachtige terrein bevindt zich ook de voormalige HOEVE, waar vroeger de dieren hun plek hadden in de grote stallen. Inmiddels is hier een eigentijds LANDHUIS gerealiseerd met inpandige verbinding met zowel de paardenstal als met de verbouwde hallen.

Tezamen mogen wij u deze twee bijzondere panden aanbieden op een royaal perceel van ca. 10.000 m².

Eventueel is er de mogelijkheid om bij te kopen:

circa 67.000 m² omliggende grond waardoor er mogelijkheden zijn voor een zelfstandige rangschikking onder de NSW 1928. De rangschikking onder de Natuur Schoon Wet 1928 brengt diverse fiscale voordelen met zich mee waaronder vrijstelling van overdrachtsbelasting (https:wetten.overheid.nl>BWBR0001939). Tevens geeft dit de mogelijkheid om paarden te weiden en uit te kijken op uw eigen landerijen.

Het achtergelegen private manegegebouw op circa 15.000 m² met een bouwvergunning voor een luxe inpandige woning, dit alles op de begane grond en levensbestendig, met een schitterend weids uitzicht over het coulisselandschap met weides en houtwallen.

Deze wonderschone locatie is sinds 1969 in bezit van de huidige bewoners. Zij hebben besloten de panden over te willen dragen en zo een mooie periode af te sluiten, voor hen is het tijd geworden voor een nieuw hoofdstuk.

Wij nodigen u van harte uit om deze unieke ambiance zelf te komen ervaren!

Voor verdere info/tekeningen, kunt u contact opnemen met kantoor Drieklomp Nunspeet.

Bouwhuispad 2:

BOUWKENMERKEN
Bouwjaar: 1653.
Bouwwijze: Traditioneel gebouwd.
Isolatie: gedeeltelijke isolerende beglazing.
Woonoppervlakte: ca. 950 m²
Overige inpandige ruimte: ca. 54 m²
Gebouw gebonden buitenruimte: ca. 6 m²
Inhoud: ca. 3.724 m³
Energielabel: voor monumenten is een energielabel niet verplicht.

Bouwhuispad 2 is een Rijksmonument: Een rijksmonument is een bouwwerk dat van algemeen belang is vanwege schoonheid, betekenis voor de wetenschap of de cultuurhistorische waarde. Anders gezegd: een beschermd monument als bedoeld in de Erfgoedwet. Vanwege de bescherming heeft u voor wijzigingen een vergunning van B&W nodig. Voor het onderhoud van rijksmonumenten bestaan fiscale faciliteiten zoals subsidies voor onderhoud en instandhouding, zie o.a. website Nationaal Restauratiefonds.
Het perceel is gerangschikt als Aanleunend NSW-Landgoed.

Perceeloppervlakte: ca. 10.000 m².

Parterre
Via de karakteristieke en royale bordestrap betreedt u het kasteel. De prachtige dubbele deuren geven u toegang tot de stijlvolle entree. Kenmerkende elementen zoals de hoge plafonds, grote raampartijen met roedeverdeling, plafond ornamenten en binnen luiken zetten direct de toon van deze exclusieve sfeer van een eeuwenoud interieur gecombineerd met een touch van eigentijds comfort. Aan de linkerzijde is de prachtige leef-woonruimte. Voorheen was deze kamer in gebruik als kantoor maar nu is het een woonkamer met luxe keuken. De marmeren schouw met gashaard maakt het plaatje compleet. Grote openslaande tuindeuren geven direct toegang tot het terras. Vanaf het terras is er trap naar de omliggende tuin. De keuken heeft een granieten aanrechtblad, een inductie kookplaat, een dubbele koelkast en een dubbele vriezer, een warmwaterboiler, een magnetron en oven. De gehele keuken heeft een elektrisch afsluitbare wand zodat u het keukenblok kunt afschermen bij bezoek of na de maaltijd.

Aan de rechterzijde van de entree bevindt zich de eeuwenoude jachtkamer met ingebouwd kabinet en gemarmerde houten schouw met open haard. Graag wijzen wij u hier op het authentieke balkenplafond en de prachtige wandschildering op doek. De vloer is voorzien van een houten parketvloer.

Vanuit de entree zijn er twee toegangsdeuren naar de achterzijde van het kasteel. Via een royale gang is er rechts toegang tot de slaapkamer. Deze voormalige woonkamer heeft een prachtige schouw met originele tegels en een ingebouwde kast. De vloer is voorzien van een houten parketvloer.
Aansluitend is de badkamer met een schouw van zandsteen die nu is dichtgezet t.b.v. het wasmeubel, maar dit is eenvoudig weer te verwijderen. In de badkamer is een wandschildering op doek, een bad, een dubbele wastafel en een douchecabine. In de gang is de toegang tot de lift. Vanuit deze gang is er aan de linkerzijde het toilet met fonteintje.

Eerste verdieping
De royale trap brengt u naar de eerste verdieping. Hier treft u drie (slaap)kamers (waarvan 2 zeer ruim bemeten dus voor vele doeleinden geschikt), twee badkamers, een wasruimte met aansluiting voor de wasmachine en droger, een keuken en woonkamer. Als eerste is een toilet met fonteintje. De wasruimte bevindt zich naast de eerste slaapkamer met eigen wastafel. De tweede slaapkamer en de derde slaapkamer hebben beide toegang tot de badkamer en suite. In de badkamer is een wastafel en een douchecabine. De badkamer heeft een bad en een badmeubel met dubbele wastafel. Via de gang komt u in de keuken met keramische kookplaat, oven, koelkast en vaatwasser. Aansluitend is de sfeervolle woonkamer met open haard.

Tweede verdieping
Met een bordestrap komt u op de zolderverdieping. Een enorme open ruimte met meerdere ramen. Tevens staat hier de CV opgesteld.

Souterrain
Het souterrain is een volwaardige verdieping met o.a. meerdere gewelvenkelders, garage, woonruimte en voormalige keuken. Met een vaste trap is het souterrain bereikbaar. Als eerste is er rechts de wijnkelder. De eerste gewelvenkelder wordt gebruikt voor opslag. In de tweede gewelvenkelder is de houtopslag. Tevens is hier de CV voor verwarming en de gasmeter. Aan de voorzijde is een buitendeur. Via de gang komt u bij een ruime berging met erachter een aparte ruimte. De voormalige personeelskamer bevindt zich rechts achterin. In de gang is een extra trap naar de parterre. U herkent direct de keuken in de grote – deels betegelde – gewelvenkelder zoals het vroeger werd gebruikt. De originele koperen pomp maakt het plaatje hier compleet. Inmiddels is er een garage gecreëerd met elektrische kanteldeur. Als ook een extra buitendeur met overkapping en liftdeur.

TUIN
De kasteeltuin is een prachtige omlijsting van de Havezate Boxbergen. Aan de voorzijde hagen, hortensia’s en een royale oprijlaan met rotonde. Aan de achterzijde een recent aangelegde rustgevende groene parktuin met prachtige vijver en wandelpaden.

VOORZIENINGEN
– Elektrisch toegangshek;
– eigen waterbron;
– irrigatiesysteem in zones;
– voorzieningen om tuinverlichting aan te sluiten is voorbereid.

Bouwhuispad 1:

BOUWKENMERKEN
Bouwjaar: 1766.
Bouwwijze: Traditioneel gebouwd.
Isolatie: ged. vloerisolatie, begane grond isolerende beglazing HR++.
Woonoppervlakte: ca. 350 m²
Overige inpandige ruimte: ca. 989 m²
Gebouw gebonden buitenruimte: ca. 38 m²
Inhoud: ca. 4.969 m³
Energielabel: E

Parterre
De overdekte entree met dubbele openslaande deuren geeft toegang tot de ruime hal. Aan de linkerzijde bevindt zich het ruime en lichte kantoor met pvc-vloer en schouw met open haard. Door de vele raampartijen met roedeverdeling is dit een heerlijke plek om te werken met uitzicht op het kasteel. De oorspronkelijke voordeur met entree bevindt zich ook hier maar wordt als zodanig niet gebruikt.

Vanuit de lichte entree is aan de rechterzijde het woon-leefgedeelte met als eerste aan de rechterzijde de chique landelijke keuken met een granieten aanrechtblad. De volgende inbouwapparatuur is aanwezig: vaatwasser, inductieplaat met vier zones, een oven en een magnetron/grill. De openslaande deuren geven direct toegang tot het terras.

De grote living is een heerlijke ruimte om als gezin en familie bij elkaar te zijn. De marmeren schouw met Flam haard past bij de landelijke sfeer. Met maar liefst drie openslaande deuren wordt de veranda als het ware met de living verbonden. Dit is het buitenleven zoals het is bedoeld!
Ook zijn er openslaande deuren in de erker die uitzicht geven op de naastgelegen weide.

Vanuit de living is de toegang tot de slaapkamers en badkamer. De eerste slaapkamer is de master bedroom en heeft openslaande deuren met uitzicht op de weide. De tweede slaapkamer heeft een buitendeur en kan worden afgesloten door middel van een schuifwand. De derde slaapkamer is (als enige slaapkamer) voorzien van vloerverwarming. In de doorloop staat een sauna. De ruime badkamer met kleedkamer is voorzien van een toilet, badmeubel met dubbele wastafel, hoekbad met whirlpool en een douche-stoom cabine.
Vanuit de entree is de toegang tot de gang met garderobe, inbouwkast, wasruimte met de aansluiting voor de wasmachine en droger als ook het toilet met fonteintje.

Eerste verdieping
De eerste verdieping is met een vaste trap bereikbaar. Op deze verdieping zijn maar liefst drie ruime slaapkamers, een badkamer voorzien van een ligbad, douchecabine, toilet en wastafel. Op de overloop is een ruime inbouwkast.

Tweede verdieping zolder
De bergzolder is bereikbaar met een vlizotrap.

Bijgebouw
Door de inpandige verbinding is er vanuit het woonhuis direct toegang tot de voormalige deel waar nu een verdeling is gemaakt van drie grote hallen naast elkaar, die ook met elkaar zijn verbonden door middel van een tussendeur. In de eerste hal met grote houten schuifdeur bevindt zich als eerste de bijkeuken met ruim keukenblok en de aansluiting voor de wasmachine. De tweede hal wordt afgesloten door middel van een elektrische kanteldeur en tevens is hier de laadpaal voor de elektrische auto. In de derde hal kunnen de paardenliefhebbers hun hart ophalen. Met maar liefst vier luxe Corton paardenboxen, een zadelkamer, twee spuitplaatsen, een toilet, een solarium en een voerstal kunt u hier volwaardig uw paarden aan huis houden!

Zolder
Boven de eerste hal is – via het luik – een grote zolder bereikbaar met een losse trap. De zolder boven de paardenstal en hal 2 is bereikbaar via het luik boven zadelkamer.

TUIN
Rondom de hoeve is een brede omlijsting van grind met een eigen toegang aan de ene zijde en aan de andere zijde liggen een zand paddock en een weide tegen de hoge en volwassen bomenrij van het naastgelegen landgoed. De veranda is voorzien van keurige bestrating met aansluitend een mooie gazonpartij met een border van struiken en vaste planten. Aansluitend loopt het perceel door met een 20-40 buitenbaan omringd door de tuin

VOORZIENINGEN
– Vloerverwarming in hal-keuken-kamer;
– elektrische laadpaal;
– 4 Luxe Corton paardenboxen, zadelkamer, 2 spuitplaatsen en solarium;
– stalen hekwerk;
– glasvezel.

FAVORIETE ADRESSEN IN DE OMGEVING
Restaurant: Brasserie Pa & Ma, Brasserie Zonnig, The Lemon Tree
Favoriete speciaalzaak: Brood en banketbakker van Rijssen, Slagerij Harmsen, Bökkers Mölle
Leuk hoteladres: Hotel Gaia, The Lemon Suites, Grand Boutique Hotel-Restaurant Huis Vermeer
Favoriete B&B: Bed and Breakfast Diepenveen
Dat heerlijke terras: (Klooster) Nieuw Sion, IJsselhotel
Indrukwekkende natuur: Duursche Waarden Den Nul/Olst

WAAROM HEEFT VERKOPER HIER MET ZOVEEL PLEZIER GEWOOND?
Sinds iets meer dan een halve eeuw is Boxbergen ons thuis.
Rust, natuur, vrijheid, ruimte en toch de bewoonde wereld, goede scholen, kinderopvang en winkels op korte afstand.
De jachtkamer is altijd een bijzondere ruimte voor ontvangsten en vieringen geweest waaronder trouwen en kerst.
De hoeve met zijn grote hallen en stallen hebben alle mogelijkheden voor veel hobby’s gegeven.

Onder voorbehoud gunning eigenaren.

Lees de volledige omschrijving

Contact

Drieklomp Makelaars en Rentmeesters - Nunspeet
Wonen 1.300 m²
Inhoud 8.693 m³
Perceel 11.000 m²
Kamers 9
Slaapkamers 4
Energielabel E

Kenmerken

Algemeen

vraagprijs
€ 3.250.000 kosten koper
Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg
Soort woonhuis
Landgoed, vrijstaande woning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1653
Soort dak
Pannen
Ligging
Aan rustige weg, buiten bebouwde kom, landelijk gelegen, open ligging, vrij uitzicht

Oppervlakten en inhoud

Wonen
1.300 m²
Overige inpandige ruimte
1.043 m²
Gebouwgebonden Buitenruimte
44 m²
Perceel
11.000 m²
Inhoud
8.693 m³

Indeling

Aantal kamers
9 kamers (4 slaapkamers)
Aantal badkamers
3 badkamers
Badkamervoorzieningen
Douche, dubbele wastafel, ligbad, wastafel
Aantal woonlagen
4
Voorzieningen
Lift, mechanische ventilatie, natuurlijke ventilatie, rookkanaal, tv kabel

Energie

Energielabel
E
Isolatie
Dubbel glas
Verwarming
Cv ketel, gashaard, open haard
Warm water
Cv ketel
Cv-ketel
Remeha Calenta (gas gestookt combiketel uit 2013, eigendom)

Kadastrale gegevens

Perceelnaam
Olst E 4007
Oppervlakte
130 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Perceel
OLS00-E-4007
Omvang
Geheel perceel
Perceelnaam
Olst E 4008
Oppervlakte
4077 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Perceel
OLS00-E-4008
Omvang
Deelperceel
Perceelnaam
Olst E 4009
Oppervlakte
5828 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Perceel
OLS00-E-4009
Omvang
Deelperceel
Perceelnaam
Olst E 4010
Oppervlakte
965 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Perceel
OLS00-E-4010
Omvang
Deelperceel

Buitenruimte

Tuin
Tuin rondom

Garage

Capaciteit
1 auto
Voorzieningen
Elektra, water

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
Op eigen terrein
Bekijk alle kenmerken

Overige media

Bouwhuispad 1 -2
Olst
Vraagprijs € 3.250.000 k.k.

Niet gevonden wat u zocht? Schrijf u in als zoeker