HEERLIJK GENIETEN VAN DE RUST EN EEN FANTASTISCHE OMGEVING, DE LANEN OOST – BARNEVELD

32 KOOPSTART WONINGEN, INSCHRIJVINGSPERIODE SLUIT VRIJDAG 15 DECEMBER 12.00 UUR.

Koopstart is een unieke koopregeling voor starters op de woningmarkt. Kopen met KoopStart betekent dat je een woning koopt voor een lagere prijs dan de marktwaarde. De verlaagde koopprijs heeft als voordeel dat je nu misschien net wel een hypotheek kunt afsluiten en je tegelijkertijd profiteert van een langere maandlast. Om in aanmerking te komen voor deze woningen dient u te voldoen aan de Doelgroepenverordening Gemeente Barneveld 2023.

Barneveld groeit. En ondanks die groei is het Barneveld gelukt het gezellige dorpse karakter te behouden. En toch is het karakteristieke dorpsgevoel met zijn agrarische tradities en levendige verenigingsleven intact gebleven. En nu, verwelkomen we je graag in de nieuwbouwwijk De Lanen Oost, gelegen aan de rand van Barneveld. De kracht van diversiteit is prominent in De Lanen Oost, zowel in woningtypes als architecturale stijlen. Van charmante rijwoningen tot ruime vrijstaande villa’s, voor ieder wat wils. Deze veelzijdige aanpak smeedt een dynamische en bruisende gemeenschap waarin verschillende levensstijlen en gezinsbehoeften met respect worden behandeld.

De woningen zijn ontworpen in de architectuurstijl ‘Delftse School’, een sobere architectuurstijl uit de vorige eeuw. Hij dankt zijn naam aan een aantal architecten uit Delft waarvan Granpré Molière de bekendste was. De Delftse School komt overal in Nederland voor. Naast woningen werden stadhuizen, provinciehuizen, scholen en kerken in die stijl gebouwd. De stijl is vooral traditioneel. Het zijn herkenbare huizen waarbij vooral het ambacht van de metselaar charme en detail toevoegen. De woningen samen vormen gezellige straten met duidelijk onderscheid tussen openbaar gebied en privédomein. Hierbij wordt het openbaar groen in samenhang aangelegd.

Kortom, De Lanen Oost is een harmonieuze nieuwbouwwijk waar rustiek leven in de natuur naadloos samengaat met moderne gemakken en een florerende gemeenschap.
Voor iedereen die streeft naar een goede balans tussen sereniteit en verbondenheid, tussen natuur en bereikbaarheid, is De Lanen Oost de ultieme bestemming.

Duurzaamheid krijgt een steeds grotere rol in onze samenleving. Veel mensen beseffen dat we zuinig moeten zijn met onze aarde en dat we op verschillende manieren invloed hebben op de directe leefomgeving. Dat kan niet alleen door ons consumptiegedrag en onze leefstijl aan te passen, het kan ook door een duurzame visie te ontwikkelen op de gebouwde omgeving zoals de woningen waarin we wonen. Ook Van de Mheen Planontwikkeling BV beseft dat we zuinig om moeten gaan met de natuur en wil de zogenaamde CO-footprint, die we nu eenmaal maken als we een woning bouwen, beperken.

Daarom worden de woningen van het project ‘De Lanen Oost’ standaard energiezuinig uitgevoerd. De woningen voldoen aan de nieuwste BENG-eisen. Energiezuinig bouwen kan onder andere door een woning goed te isoleren en de luchtdoorlatendheid te beperken. Dat levert niet alleen een goede en duurzame woning op maar er ontstaat hierdoor een comfortabel binnenklimaat. Door het gebruik van vloerverwarming in combinatie met het toepassen van een ventilatiesysteem dat alleen op basis van de aanwezigheid van de bewoners functioneert, ontstaat er een hoge mate van comfort én is er sprake van een zeer slim en gunstig energieconcept.

DE WONINGEN

6 Hoekwoningen
– perceeloppervlakte variërend van ca. 140 m² tot 179 m²
– woonoppervlakte variërend van ca. 113 m² tot 122 m²
– koopsommen € 320.000,- v.o.n.

10 Middenwoningen
– perceeloppervlakte variërend van ca. 104 m² tot 171 m²
– woonoppervlakte variërend van ca. 113 m² tot 122 m²
– koopsommen vanaf € 260.000,- v.o.n. tot € 320.000,- v.o.n.

De woningen worden standaard voorzien van een houten berging.

16 Rug-aan-rug-woningen (4 hoekwoningen en 12 middenwoningen)
– perceeloppervlakte variërend van ca. 91 m² tot 196 m²
– woonoppervlakte van ca. 77 m²
– koopsommen vanaf € 260.000,- v.o.n. tot € 320.000,- v.o.n.

De rug-aan-rug-woningen worden standaard voorzien van een aangebouwde stenen berging.

De woningen worden gebouwd volgens de voorschriften en garantieregeling conform de Woningborg Garantie- en waarborgregeling 2021.

Om in aanmerking te komen voor deze KoopStart woningen dient u te voldoen aan de Doelgroepenverordening Gemeente Barneveld 2023. Het (gezamenlijk) belastbaar inkomen mag voor de woning met een uitgifteprijs van € 260.000,- V.O.N. niet hoger zijn dan € 60.000,-. Voor een woning met een uitgifteprijs van € 320.000,- V.O.N. mag het (gezamenlijk) belastbaar inkomen niet hoger zijn dan € 70.000,-. De vermelde bruto jaarinkomens zijn bepalend voor het voldoen aan de toewijzingscriteria.

Binnen 14 dagen na het eerste gesprek met de makelaar dient u de volgende documenten bij de makelaar aan te leveren:
– Actuele werkgeversverklaring(en);
– Jaaropgave 2022;
– Inkomensverklaring 2022 van de Belastingdienst;
– 3 meest recente salarisstroken van 2023;
– Recent uittreksel bevolkingsregister BRP.

Alle gegevens worden verstrekt aan de gemeente Barneveld. Tevens wordt uw inschrijving door de gemeente Barneveld gecontroleerd.

Er geldt voor deze KoopStart woning een zelfbewoningsplicht. De koper is verplicht het registergoed daadwerkelijk als hoofdbewoner zelf te bewonen voor de minimale duur van 10 jaar, te rekenen vanaf de datum waarop de koper als bewoner van het betreffende registergoed is ingeschreven in de Basisregistratie Personen. Indien u binnen de 10 jaar de woning verkoopt, moet u het kortingspercentage alsmede een deel van de opbrengst terugbetalen. De exacte bepalingen hierover staan in het koopcontract.

Er geldt een inschrijvingsprocedure. Uiterlijk vrijdag 15 december 2023 om 12.00 uur dient het inschrijfformulier in het bezit te zijn van één van onderstaande makelaars. Via de mail ontvangt u een bevestiging van het ingeleverde formulier.

Over de toewijzing, welke door Bouwbedrijf R. van de Mheen intern wordt uitgevoerd, wordt niet gecorrespondeerd. Indien u in aanmerking komt voor één van de woningen dan zal één van de verkopende makelaars u uiterlijk 22 december informeren. Mocht er onverhoopt geen bouwnummer voor u zijn gereserveerd, dan wordt u automatisch op de reservelijst geplaatst en wordt u benaderd zodra er een woning voor u is vrijgekomen.

Voor meer informatie verwijzen wij u na de verkoopbrochure en het inschrijfformulier. Mochten er nog andere vragen zijn neemt u dan contact op met de verkopende makelaars.

MAKELAARS
Heeft u interesse, vragen of hulp nodig?

Drieklomp Makelaars en Rentmeesters en Midden Nederland Makelaars hebben de handen in één geslagen om deze woningen te verkopen. De makelaars zijn beiden al jaren actief in en rond het dorp Barneveld. Hierdoor kennen zij het dorp en de omgeving als geen ander en kunnen u optimaal van dienst zijn.

‘Wij helpen u graag met de aankoop van uw nieuwe woning in de nieuwste wijk van Barneveld. Dat doen wij altijd middels een persoonlijke begeleiding, gegarandeerd met ons deskundig advies op maat!’