“Dag, met Bert Janssen van Tubantia. Mag ik u enkele vragen stellen over dat schitterende, monumentale boerderijtje op Landgoed Nijenhuis en Westerflier in Diepenheim?”.

Afgelopen december deed de aanmelding van erve Witzand op Drieklomp en funda.nl nogal wat (positief) stof opwaaien in Twente en ver daarbuiten. Binnen slechts 1 dag hebben collega’s Hanneke en Jessica een woensdagmiddag kunnen vullen met ruim 30 serieus geïnteresseerden. De daarop volgende dagen moesten we zeker 100 geïnteresseerden teleurstellen. Aan aandacht dus allesbehalve gebrek, want mede dankzij onze social media campagne en vermeldingen op Linda.nl en de Instagram pagina ‘Parel Te Koop’ mocht erve Witzand zich met een slordige 135.000 kliks een week lang het best bekeken huis op funda.nl noemen. Dat resulteerde op haar beurt weer in aandacht van de regionale krant Tubantia die een bijzonder leuk en informatief artikel heeft geplaatst over onder andere het beheer en de continuïteit op de historische landgoederen die ons land rijk is. Landgoederen waar de makelaars en rentmeesters van Drieklomp zich als een vis in het water voelen. Met bovengemiddelde kennis van beheer, erfpacht en de Natuurschoonwet 1928 draaien wij onze hand niet om voor de taxatie, ver- en aankoop en aan- en verhuur van uniek gelegen objecten op landgoederen van Hollands Glorie. Inmiddels zijn we na gedegen voorbereidende werkzaamheden en een relatief lange onderzoeksfase voor de kandidaat-erfpachters in de afrondende fase aangekomen en mag Landgoed Nijenhuis en Westerflier binnenkort een nieuwe enthousiaste erfpachter verwelkomen die een geweldig (buiten)leven tegemoet kan zien. Dit zeggen we niet zonder reden want de vorige erfpachter heeft Witzand bijna 40 jaar (!) bewoond. Liefde voor het buitenleven, en dat weten wij bij Drieklomp al generaties lang!

Drieklomp Gorssel

Sinds de opening in april 2022 heeft onze vestiging in Gorssel inmiddels van meerdere rentmeesters en eigenaren van landgoederen het vertrouwen gekregen om als adviseur, taxateur of bemiddelaar op te treden. Vertrouwen waar we uiteraard enorm trots op én dankbaar voor zijn.