Onteigeningszaken

“Deskundige en betrokken belangenbehartiging”.

Stelt u zich eens voor, dat uw bedrijf (of een gedeelte daarvan) moet wijken voor de aanleg van bijvoorbeeld een bedrijventerrein, een woonwijk of een nieuwe weg. Tal van zaken zullen door uw hoofd gaan spoken: wat gaat uw onroerend goed opbrengen, waar kunt u zich hervestigen,wat zijn de fiscale gevolgen, de sociale aspecten met betrekking tot uw gezin, enzovoort. Een emotioneel proces, waarin u terecht bent gekomen zonder er om gevraagd te hebben. Van één ding kunt u echter verzekerd zijn: u dient volledig schadeloos gesteld te worden.

In een dergelijk proces doet u er verstandig aan om een makelaar of rentmeester in te schakelen om een schaderapport voor u op te stellen en u deskundig te adviseren bij de verkoop en/of verplaatsing van uw onroerend goed c.q. bedrijf. Een betrouwbare, ervaren adviseur die voor u de onderhandelingen voert, waarbij u zelf enige afstand kunt nemen maar in nauw overleg in alles het laatste woord houdt.

Voor de kosten hoeft u het niet te laten: in dergelijke gevallen worden de deskundigenkosten door de kopende partij vergoed, u heeft er immers niet om gevraagd. Als ervaren makelaars en rentmeesters op dit gebied kunnen wij voor u een kundige, onderbouwde schadeloosstelling opmaken en de onderhandelingen met de kopende partij voeren, zoals gemeente, provincie of Rijkswaterstaat. In de meeste gevallen leidt dit tot een minnelijke verkoop, ter voorkoming van onteigening.

Eenmaal aan uw zijde, zult u zich verzekerd weten van een deskundige en betrokken belangenbehartiging.

Neem contact op

Deze werkzaamheden nemen wij u graag uit handen

  • Bemiddeling bij aan- en verkoop van agrarisch vastgoed
  • Taxaties voor financiering, aankoopbeslissing, boedelscheiding, successie, belastingdienst, rechtbank
  • Verkoop van productierechten
  • Advisering over grond- en (erf)pachtzaken, herontwikkeling van agrarisch vastgoed
  • Advisering bij onteigeningszaken, Natuurschoonwet 1928 en landgoederen

Wat klanten van ons vinden

We zijn erg tevreden over de bemiddeling bij de verkoop van ons voormalig melkvee- en vleeskalverenbedrijf met landbouwgrond. De agrarisch makelaar van Drieklomp vond voor ons een koper voor de gebouwen met erf en wist later ook de landbouwgrond apart te verkopen. Beide transacties zijn zowel ervaren als kundig uitgevoerd en naar onze volle tevredenheid.

Bekijk alle beoordelingen