Verkocht onder voorbehoud

Stadsheidelaan 15 Doetinchem

Verkocht onder voorbehoud

Omschrijving

Ondernemen in de pluimveehouderij in het agrarische buitengebied van de gemeente Doetinchem.
Dit efficiënt ingerichte en zeer goed onderhouden PLUIMVEEBEDRIJF (ouderdieren van slachtrassen in opfok) met een dubbel te bewonen woonboerderij ligt op een goed bereikbare locatie met een oppervlakte van circa 2 hectare.

Het bedrijf biedt ruimte voor het huisvesten van 85.900 (groot-)ouderdieren van vleeskuikens in opfok. Hiertoe zijn de benodigde vergunningen aanwezig, waaronder een vergunning in het kader van de Wet natuurbescherming.

Het ruim opgezette bedrijf bestaat uit een dubbel te bewonen woonboerderij met berging en kantine, 11 pluimveestallen, een werktuigenberging – annex pluimveestal en een dubbele garage met bijbehorende vaste installaties waaronder een noodaggregaat. Deze gebouwen zijn gesitueerd op een ruim erf, verhard middels klinkers, met ruim voldoende ruimte voor het draaien, laden en lossen van vrachtwagens.

Bedrijfswoning/woonboerderij
De fraaie woonboerderij dateert oorspronkelijk uit 1914 is voorzien van vele traditionele authentieke elementen zoals de vensters met luiken en segmentbogen op de begane grond en de authentieke glas in lood ramen. De woonboerderij heeft een wolfsdak en is pannengedekt.
In 1991 is de boerderij tot dubbele woning verbouwd.

Voor een uitgebreide omschrijving van de 2 bedrijfswoningen verwijzen wij u graag naar de uitgebreide brochure.

Bedrijfsgebouwen

Stal/bedrijfsgebouw 1:
Het bouwjaar van deze pluimveestal is 2009. Het heeft een capaciteit van 10.200 stuks pluimvee. De afmetingen zijn 55 x 17 meter. De stal is traditioneel gebouwd en opgetrokken uit spouwmuren met stalen spanten, een beton strooiselvloer en een geïsoleerde met golfplaten gedekte gordingenkap. Het voersysteem bestaat uit een sleepketting (Heezen technocom) met drinkbakken (lage druk) en drinknippels. De pluimveestal wordt verwarmd door een Ermaf-heater (1300 W 230 V / 50 Hz) en computergestuurde ventilatie (Stienen).

Stal 2:
Deze pluimveestal is gebouwd in 1980 en heeft een capaciteit van 9.000 stuks pluimvee. De afmetingen zijn circa 55 x 14 meter. De stal is traditioneel gebouwd en opgetrokken uit spouwmuren met stalen spanten, een beton strooiselvloer en een geïsoleerde, met asbestvrije golfplaten gedekte gordingenkap. Het voersysteem bestaat uit een sleepketting met drinkbakken ( lage druk) en drinknippels. De pluimveestal wordt verwarmd door een Ermaf-heater (1300 W 230 V / 50 Hz) en computergestuurde ventilatie.
Voor stal 2 loopt een aanvraag om 279 zonnepanelen te plaatsen

Stal 3:
De pluimveestal komt uit bouwjaar 1973 en heeft een capaciteit van 7.500 stuks pluimvee. De afmetingen zijn circa 55 x 12 meter. De stal is traditioneel gebouwd en opgetrokken uit spouwmuren met houten spanten, een beton strooiselvloer en een geïsoleerde, met asbestvrije golfplaten gedekte gordingenkap. Het voersysteem bestaat uit een sleepketting met drinkbakken (lage druk) en drinknippels. De pluimveestal wordt verwarmd door een Ermaf-heater (1300 W 230 V / 50 Hz) en computergestuurde ventilatie.

Stal 4:
Het bouwjaar van deze pluimveestal is 1991. Het heeft een capaciteit van 16.800 stuks pluimvee. De afmetingen zijn circa 61 x 24 meter. De stal is traditioneel gebouwd en opgetrokken uit spouwmuren met stalen spanten, een beton strooiselvloer en een geïsoleerde, met a.b.c.- golfplaten gedekte gordingenkap. Het voersysteem bestaat uit een sleepketting met drinkbakken (lage druk) en drinknippels. De pluimveestal wordt verwarmd door een Ermaf-heater (1300 W 230 V / 50 Hz) en computergestuurde ventilatie..

Stal 5:
Deze pluimstal is gebouwd in het jaar 1975/1976 en biedt capaciteit aan 8.900 stuks pluimvee. De afmetingen zijn circa 61 x 12 meter. De stal is traditioneel gebouwd en opgetrokken uit spouwmuren met stalen spanten, een beton strooiselvloer en een geïsoleerde, met asbestvrije golfplaten gedekte gordingenkap. Het voersysteem bestaat uit een sleepketting met drinkbakken (lage druk) en drinknippels. De pluimveestal wordt verwarmd door een ermaf-heater (1300 W 230 V / 50 Hz) en computergestuurde ventilatie.

Stal 6:
Het bouwjaar van deze pluimveestal is 1969. Het biedt ruimte aan 5.100 stuks pluimvee. De afmetingen zijn circa 55 x 9 meter. De stal is traditioneel gebouwd en opgetrokken uit spouwmuren met stalen spanten, een beton strooiselvloer en een geïsoleerde, met a.b.c.-golfplaten gedekte gordingenkap. HO-01-02, versie 1 Het voersysteem bestaat uit een sleepketting met drinkbakken (lage druk) en drinknippels. De pluimveestal wordt verwarmd door een ermaf-heater (1300 W 230 V / 50 Hz) en computergestuurde ventilatie.

Stal 7:
Deze pluimveestal annex werktuigenberging- en dubbele garage. Het bouwjaar is 1989. De capaciteit biedt ruimte aan 3.900 stuks pluimvee. De afmetingen zijn circa 24 x 14 meter. De stal is traditioneel gebouwd en opgetrokken uit spouwmuren met stalen spanten, een beton strooiselvloer en een geïsoleerde, met asbestvrije golfplaten gedekte gordingenkap. Het voersysteem bestaat uit een sleepketting met drinkbakken (lage druk) en drinknippels. De pluimveestal wordt verwarmd door een ermaf-heater (1300 W 230 V / 50 Hz) en computergestuurde ventilatie.

Stal 8:
Deze pluimveestal komt uit het jaar 1983 en heeft een capaciteit van 6.360 stuks pluimvee. De afmetingen circa 50 x 11,5 meter. De stal is traditioneel gebouwd en opgetrokken uit spouwmuren met stalen spanten, een beton strooiselvloer en een geïsoleerde met asbestvrije golfplaten gedekte gordingenkap. Het voersysteem bestaat uit een sleepketting met drinkbakken (lage druk) en drinknippels. De pluimveestal wordt verwarmd door een ermaf-heater (1300 W 230 V / 50 Hz) en computergestuurde ventilatie.

Stal 9:
Het bouwjaar van deze pluimveestal is 2012. Het heeft een capaciteit van 9.240 stuks pluimvee. De afmetingen zijn circa 50 x 17 meter. De stal is traditioneel gebouwd en opgetrokken uit spouwmuren met stalen spanten, een beton strooiselvloer en een geïsoleerde met golfplaten gedekte gordingenkap. Het voersysteem bestaat uit een sleepketting met drinkbakken (lage druk) en drinknippels. De pluimveestal wordt verwarmd door een ermaf-heater (1300 W 230 V / 50 Hz) en computergestuurde ventilatie.

Stal 10:
Deze pluimveestal is gebouwd in het jaar 2016 en heeft een capaciteit van 8.700 stuks pluimvee. De afmetingen zijn circa 48 x 17 meter. De stal is traditioneel gebouwd en opgetrokken uit spouwmuren met stalen spanten, een beton strooiselvloer en een geïsoleerde met golfplaten gedekte gordingenkap. Het voersysteem bestaat uit een sleepketting met drinkbakken (lage druk) en drinknippels. De pluimveestal wordt verwarmd door een ermaf-heater (1300 W 230 V / 50 Hz) en computergestuurde ventilatie.

Stal 11
De werktuigenberging – annex selectieruimte is gebouwd in 2012. De afmetingen zijn circa 20 x 12 meter. De werktuigenberging is opgetrokken uit bakstenen gevels met stalen spanten een vloeistofdichte betonvloer (16 cm.) en drie elektrisch bediende overhead-roldeuren.

Aanvullende informatie:

Er bevinden zich in de directe nabijheid geen andere pluimveebedrijven.

Conform het vigerende bestemmingsplan ‘Landelijk gebied – 2020, reparatie 2022 beheersverordening’ van de gemeente Doetinchem (vastgesteld 7 juli 2022) heeft het geheel de enkelbestemming ‘Agrarisch’ met Waarde – Archeologische verwachting 5’ en 6’
Het als zodanig bestemde bouwvlak heeft een oppervlakte van circa 1,7 hectare.

Voor het bedrijf is door Gedeputeerde Staten van Gelderland op 15 augustus 2016 een Natuurbeschermingswetvergunning afgegeven voor het houden van 85.900 (groot-)ouderdieren van vleeskuikens in opfok (zie bijlage).
Burgemeester en wethouders van de gemeente Doetinchem hebben op 15 november 2015 een omgevingsvergunning Wabo afgegeven, voor het houden van 76.250 (groot-)ouderdieren van slachtrassen in opfok jonger dan ca. 19 weken.

Bijzonderheden:

• Het bedrijf inclusief de (bedrijfs-)woningen worden op propaangas gestookt
• Het bedrijf heeft een automatische noodstroom-installatie (aggregaat 2018)
• Het bedrijf heeft aansluiting op alle nutsvoorzieningen met inbegrip van glasvezel.
• In elke stal bevindt zich een pluimvee-weegapparaat (WDH 50 Stienen).
• Ten name van het pluimveebedrijf staan bij Bureau Heffingen 35.092 pluimveerechten geregistreerd.
• Het bedrijf kan in going-concern worden overgenomen
• Circa. 6.17.05 ha aan het bedrijf belendende landbouwgrond kan worden bijgekocht
• Aanvaarding in overleg.

Lees de volledige omschrijving

Contact

Drieklomp Makelaars en Rentmeesters - Voorthuizen
Energielabel E

Kenmerken

Algemeen

Aangeboden sinds
28 mei 2024
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg
Hoofdfunctie
Pluimveebedrijf
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1914

Oppervlakten en inhoud

Totaal hectare
2 ha 0 a 0 ca

Energie

Energielabel
E

Kadastrale gegevens

Perceelnaam
Ambt-Doetinchem F 1991
Oppervlakte
2 ha 0 a 0 ca
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Perceel
DTC01-F-1991
Omvang
Deelperceel
Bekijk alle kenmerken

Plattegronden

Stadsheidelaan 15
Doetinchem

Niet gevonden wat u zocht? Schrijf u in als zoeker