Verkocht

Zuidwendigeweg 13 Oosterwolde Gld

Verkocht

Omschrijving

Riant vrijstaand landhuis met zeer ruim bijgebouw op een prachtige kavel van 4.445 m².
De perfecte combinatie van comfort, kwaliteit, duurzaamheid en een prachtige ligging.

Reeds bij het betreden van de oprit en het aanschouwen van de schitterende vergezichten over de weidegronden, ervaart u dat dit een kwalitatief hoogstand en uniek object is. In 2009 is het landhuis gebouwd en voorzien van een mooie rieten deken. De kwaliteit en luxe komen mede naar voren in de bouwwijze van de het pand. Deze is geheel gebouwd in robuuste gevels met gebruik van schitterende materialen.

Bij binnenkomst in de statige hal wordt bevestigd dat een speciaal huis op u wacht. En als u de woonkamer betreedt, weet u het zeker! De open haard met zandstenen schouw, het fraaie stucwerk, de houten vloer in visgraatmotief en het fantastische uitzicht vanuit de serre over de weidegronden maken deze ruimte tot een zeer gewilde plaats om te verblijven. Ook de openslaande deuren naar het terras zullen u zeker bevallen.

Het comfort zet zich voort in de woonkeuken met maatwerk keukenopstelling, diverse luxe inbouwapparatuur en een granieten aanrechtblad. De houtkachel staat garant voor sfeervolle diners en is tevens gekoppeld aan het centrale verwarmingssysteem. Vanuit de keuken heeft u wederom toegang tot het heerlijke zonterras.

Op de woonkamer na is de parterre voorzien van een marmeren vloer en beschikken alle etages over vloerverwarming. Hoewel u momenteel op de parterre levensloopbestendig kunt wonen vanwege de aanwezigheid van een slaapkamer en badkamer, biedt de lift toegang tot zowel het souterrain, de parterre als de eerste etage. Wat een luxe en comfort.

Wij kunnen ons goed voorstellen dat uw gasten graag voor een paar dagen zouden willen verblijven op deze schitterende locatie. Hiertoe is het inpandige gastenverblijf met eigen keuken en badkamer uitermate geschikt. Maar ook in het riante bijgebouw kunnen gasten prima verblijven, want ook hier zijn deze faciliteiten aanwezig.

De woning is gelegen op een geliefde locatie: veel groen, op loopafstand van eindeloze bossen en nabij de Randmeren met diverse havens. Daarnaast ligt deze locatie ook op enkele autominuten van de A28 (waardoor Amsterdam binnen één uur bereikbaar is). Dus wonen op stand, nabij voorzieningen.

Graag nodigen wij u uit om deze schitterende locatie te komen bezichtigen zodat u de luxe en de locatie kunt ervaren.

BOUWKENMERKEN
Bouwjaar: 2009
Bouwwijze: traditioneel gebouwd in steen met spouw, met riet gedekt dak.
Isolatie: volledig geïsoleerd
Woonoppervlakte: ca. 344 m²
Inhoud woning: ca. 1.852 m³
Gebouw gebonden buitenruimte: ca. 11m² (balkon)
Externe Bergruimte (bijgebouw): ca. 202 m²
Inhoud bijgebouw: ca. 783 m³
Perceeloppervlakte: 4.445 m²
Energielabel: A

INDELING
Souterrain:
Bereikbaar via de hellingbaan naast de woning alsmede via de lift in de woning. Met een plafondhoogte van 2,7 meter betreft dit een ideale ruimte voor bijvoorbeeld een thuisbioscoop, een sportruimte, wellness of simpelweg als bergruimte. In het souterrain bevindt zich tevens een toilet en een technische installatie ruimte.

Parterre:
Entree met zeer ruime hal met meterkast en toilet. Vide met fraaie verbinding tussen de beide delen van de eerste etage.
Woonkamer met open haard, serre en openslaande deuren naar het terras. Ruime slaapkamer met aangrenzend de lift en de badkamer met inloopdouche en wastafel. Aan de andere kant van de hal treft u de ruime woonkeuken met houtkachel en openslaande deuren naar het terras. De keuken is handgemaakt maatwerk en beschikt over diverse luxe inbouwapparatuur. Vanuit de keuken heeft u toegang tot de ruime bijkeuken met keukenblok en toegang tot zij-tuin.

Eerste etage:
Via de bordestrap bereikt u de eerste etage waarbij de overloop een zeer opvallend element betreft. Als het ware vormt deze een brug tussen de beide delen van de woning en verbindt deze op een natuurlijke wijze. Aan de rechterzijde treft u het inpandige gastenverblijf en aan de linkerzijde een zeer ruime slaapkamer met dubbele openslaande deuren naar het balkon. Deze kamer is tevens voorzien van een ruime vaste kastenwand. Een tweede badkamer beschikt over een hoekligbad, een douchecabine, toilet en een dubbele wastafel. Een tweede ruime slaapkamer bevindt zich aan de linker voorzijde van de woning met aansluitend de lift. De ruime waskamer met witgoedapparatuur aansluitingen is ideaal om ook te dienen als bijvoorbeeld strijkkamer.

Inpandig Gastenverblijf
In de woning bevindt zich dit eveneens zeer fraaie gastenverblijf dat net zo goed praktijk of kantoor aan huis genoemd kan worden. U treft hier een ruime woon/slaapkamer met een prettige lichtval door de hoeveelheid ramen. Separaat een keuken en een badkamer met douche, toilet en wastafel.
Boven het gastenverblijf bevindt zich tevens een bergvliering.

Tweede etage:
Via een vaste trap bereikt u de tweede etage waar nog een extra slaapkamer is gesitueerd. Daarnaast nog een open ruimte en een bergkast waarin o.a. de mechanische ventilatie is verwerkt.

BIJGEBOUW
Met een oppervlakte van circa 200 m² en een inhoud van maar liefst circa 783 m³ is dit niet alleen zeer riant, maar biedt dit gebouw eveneens bijzonder veel mogelijkheden. Het is opgebouwd uit stenen muren met spouw, dubbel beglaasd en geheel voorzien van vloerverwarming onder de betonnen vloer. Momenteel wordt het bijgebouw gebruikt als opslagruimte op zowel de parterre als op de etage. Daarnaast beschikt het over een ruim kantoor met marmeren vloer en een schitterend uitzicht op de vijver. Naast het kantoor treft u een pantry met separaat een toilet.
Aansluitend aan het bijgebouw treft u een ruime overkapte parkeerplaats voor één of twee voertuigen.
Opvallend is de hoeveelheid entreedeuren waaronder loopdeuren, openslaande deuren en een elektrisch bedienbare roldeur. Ook hierdoor is het bijgebouw op meerdere manieren, gesepareerd, te gebruiken. Op het met pannen gedekte dak liggen 33 zonnepanelen.

TUIN
Rondom de woning is de tuin gelegen maar de zij- en achtertuin zijn schitterend. Een grote vijver vormt aan de zijkant de erfgrens met de buren. Uw eigen ‘aanlegsteiger met terras’ garandeert levendig tafereel van vogels en kikkers op de mooie warme zomeravonden. De tuin met haar markante bomen heeft diverse terrassen, meerdere zon- en schaduwplekken en veel privacy. Geniet vanuit de aan de woonkamer en keuken grenzend terras terwijl u uitkijkt over de fraaie vijver en weidegronden.
Door de vele bodembedekkers en groenblijvende beplanting is de tuin onderhoudsarm. De computergestuurde beregeningsinstallatie met grondwaterpomp maakt het u mogelijk een tijdschema in te stellen.

Optioneel is 10.755 m² weidegrond bij te kopen.

Resumerend:
– Een hoogwaardig afgewerkte woning en duurzaam materiaalgebruik;
– Inpandig gastenverblijf;
– levensloopbestendig wonen;
– lift naar 3 etages;
– souterrain onder de gehele woning;
– zeer riant bijgebouw met kantoor en opslagruimte
– Sfeervolle onderhoudsvriendelijke tuin met schitterende vijver;
– Volop ruimte en privacy;
– Woonoppervlak van ca. 344 m².

VOORZIENINGEN
De woning is aangesloten op alle nutsvoorzieningen en riolering. Voor de verwarming en het warm water is er een cv-combiketel en op het cv systeem aangesloten houtkachel. Vloerverwarming op de etages, 33 zonnepanelen en een beregeningsysteem.

Lees de volledige omschrijving

Contact

Drieklomp Makelaars en Rentmeesters - Nunspeet
Wonen 344 m²
Inhoud 1852 m³
Perceel 15200 m²
kamers 6
slaapkamers 5
Energielabel A

Kenmerken

Algemeen

Aangeboden sinds
14 november 2023
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg
Soort woonhuis
Landhuis, vrijstaande woning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
2009
Soort dak
Riet
Ligging
Aan rustige weg, buiten bebouwde kom, landelijk gelegen, open ligging, vrij uitzicht

Oppervlakten en inhoud

Wonen
344 m²
Overige inpandige ruimte
158 m²
Gebouwgebonden Buitenruimte
11 m²
Externe bergruimte
202 m²
Perceel
15.200 m²
Inhoud
1.852 m³

Indeling

Aantal kamers
6 kamers (5 slaapkamers)
Aantal badkamers
3 badkamers
Badkamervoorzieningen
Douche, dubbele wastafel, jacuzzi, toilet, vloerverwarming, wastafel, wastafelmeubel
Aantal woonlagen
4
Voorzieningen
Alarminstallatie, dakraam, glasvezel kabel, jacuzzi, lift, mechanische ventilatie, natuurlijke ventilatie, rookkanaal, tv kabel, zonnepanelen

Energie

Energielabel
A
Isolatie
Dakisolatie, dubbel glas, muurisolatie, vloerisolatie, volledig geisoleerd
Verwarming
Cv ketel, houtkachel, vloerverwarming gedeeltelijk
Warm water
Cv ketel
Cv-ketel
Nefit Topline (gas gestookt uit 2009, eigendom)

Kadastrale gegevens

Perceelnaam
Oldebroek P 605
Oppervlakte
500 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Perceel
ODB01-P-605
Omvang
Geheel perceel
Perceelnaam
Oldebroek P 606
Oppervlakte
3945 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Perceel
ODB01-P-606
Omvang
Geheel perceel
Perceelnaam
Oldebroek P 704
Oppervlakte
10755 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Perceel
ODB01-P-704
Omvang
Geheel perceel

Buitenruimte

Tuin
Tuin rondom

Garage

Capaciteit
2 auto's
Voorzieningen
Elektra, elektrische deur, verwarming, vliering, water

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
Op eigen terrein
Bekijk alle kenmerken

Plattegronden

Zuidwendigeweg 13
Oosterwolde Gld

Niet gevonden wat u zocht? Schrijf u in als zoeker