Oude Wezeveldseweg bij 18 Twello

Vraagprijs € 395.000 k.k.

Omschrijving

Unieke kans om te wonen op een eeuwenoud landgoed

Landgoed het Wezeveld
Het landhuis zelf is niet meer. Ook de statige koets hobbelt niet meer over de keien. Maar de oprijlaan, de grachten en de voormalige koetsierswoning herinneren nog altijd aan het rijke landgoedleven van weleer. Op dit historische landgoed is nu een exclusieve kavel beschikbaar van maar liefst 1.400 m²; bedoeld voor een nieuw te bouwen woning. Bent u die nieuwe, trotse bewoner?

Een plek met historie
Landgoed het Wezeveld kent fraaie bospercelen, monumentale lanen en agrarische gronden. Het landhuis zelf is in 1870 verdwenen en nooit meer opgebouwd. Het koetshuis – een langgerekt gebouw met respectievelijk ruimte voor paarden, een rijtuig en een dienstwoning – stamt oorspronkelijk uit de achttiende eeuw. Het koetshuis is lange tijd in gebruik geweest als boerderij en is momenteel in gebruik als woning.

Van het Wezeveld tot…: alles binnen handbereik.
Iets ten noordwesten van het dorpje Twello – die naam refereert aan de landelijke ligging tussen twee bossen – vindt u de eeuwenoude oprijlaan naar het landgoed. Het lieflijke dorpje voorziet ruimschoots in allerlei voorzieningen zoals een treinstation, basisscholen en supermarkten. De omgeving kent een rijkelijk landleven. Er zijn kastelen, landgoederen, slingerende dijken en uitgestrekte uiterwaarden. Op een mooie dag fietst u naar een strandje aan de IJssel.

Alles dichtbij
• Historisch Deventer 20 fietsminuten
• Treinstation Twello 10 fietsminuten
• Restaurant ’t Diekhuus Terwolde 20 fietsminuten
• Pontje over de IJssel 10 autominuten
• De op- en afrit van de A1 10 autominuten

Wonen op een landgoed. Iets voor u?
De woning is bedoeld voor mensen die toe zijn aan iets nieuws. Die dichter bij de natuur willen wonen. Die hechten aan privacy maar de geborgenheid van een landgoed waarderen en in het buitengebied willen wonen en toch naaste buren willen hebben. Die eigentijdse luxe moeiteloos combineren met respect voor tradities en historie. Wonen tussen grachten, velden en bossen, waar ooit kasteelheren vertoefden.

Groen, groener, groenst
Het perceel wordt deels omgeven door grachten. Drie, nog te planten, rode beuken zullen het pad naar de nieuwe woning markeren. In het eerder genoemde beeldkwaliteitsplan is – geïnspireerd op historische landgoederen – ook een inrichting opgenomen voor de tuin. Met karakteristieke mei- en sleedoornhagen en schaduwrijke zomerlindes en esdoorns. Zo ontstaat een beschutte plek waar u zich snel zult thuis voelen. De vele doorkijkjes en perspectieven geven prachtig zicht op de omgeving.

De circa 1.400 m² grote kavel maakt deel uit van het erf van de voormalige koetsierswoning. Om de samenhang tussen deze en het landgoed te bewaken is een beeldkwaliteitsplan opgesteld (woning, Landgoed het Wezeveld, 18-10-2022). Daarin zijn een aantal uitgangspunten en randvoorwaarden voor de bouw van de woning vastgelegd. Bij interesse raden we u aan om samen met uw architect het beeldkwaliteitsplan vooraf te raadplegen.

De bebouwing zal één familie moeten uitstralen. Daarbij moet u onder meer denken aan de volgende bouwkenmerken:

– Een rechtlijnig hoofdvolume;
– De hoofdkap dient van riet te zijn;
– Een eenduidig dak met één kaprichting;
– Als hoofd gevelmateriaal geldt een roodbruine baksteen;
– Een tweede materiaal in het gevelbeeld is mogelijk.

Nadere informatie
– Er wordt door de koper (opstalhouder) en Landgoed het Wezeveld (grondeigenaar) een opstalrechtovereenkomst gesloten voor de duur van 30 jaar waarin o.a. de jaarlijkse aanvangsretributie (vergoeding aan de grondeigenaar voor het gebruik van de ondergrond) ten bedrage van € 12.500,- is opgenomen.
– De genoemde koopsom van € 395.000,- is de gekapitaliseerde (voorwaardelijk voor de inkomstenbelasting aftrekbare) retributiesom van € 12.500,- per jaar.
– De concept opstalrechtovereenkomst, algemene voorwaarden vestiging recht van opstal ‘t Schoutenhuis b.v. april 2018, quick scan flora & fauna, het beeldkwaliteitsplan, het beplantingsplan, de watertoets, het archeologisch onderzoek, het verkennend bodemonderzoek en het op 18 april 2023 vastgestelde wijzigingsplan tuinmanswoning Wezeveld zijn bij serieuze interesse op aanvraag beschikbaar.
– De huidige opstal/schuur wordt door de grondeigenaar geamoveerd.
– De opstalhouder dient voorafgaand aan de bouw van de nieuwe woning zelf zorg te dragen voor de omgevingsvergunning, alsmede voor de overige van overheidswege benodigde vergunningen en ontheffingen. Naast de publiekrechtelijke vergunning(en) dient ook privaatrechtelijke goedkeuring van het landgoed te worden verkregen voor het bouwplan.
– In het vigerende bestemmingsplan is binnen het bouwvlak voor de bouw van de woning een maximale bouwhoogte van 8 meter en een maximale goothoogte van 3,3 meter vastgelegd.
– Binnen het bouwvlak van het bijgebouw is een maximale bouwhoogte van 6 meter en een goothoogte van 3 meter vastgelegd.
– De toegangsweg vanaf de oostzijde naar het bouwperceel dient door de opstalhouder te worden aangelegd en onderhouden.
– Het perceel dient nog door het Kadaster te worden ingemeten.

Meer weten?
Heeft u vragen, wilt u meer weten over deze unieke mogelijkheid? Neem dan – uiteraard helemaal vrijblijvend – contact op met het team van Drieklomp Makelaars en Rentmeesters in Gorssel. Ze zijn telefonisch bereikbaar op 0575 – 491 777 of mail naar gorssel@drieklomp.nl.

Lees de volledige omschrijving

Contact

Drieklomp Makelaars en Rentmeesters - Gorssel
Perceel 1400 m²

Kenmerken

Algemeen

vraagprijs
€ 395.000 kosten koper
Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg
Soort woonhuis
Bouwgrond, bouwgrond
Soort bouw
Niet van toepassing
Ligging
Aan bosrand, aan rustige weg, buiten bebouwde kom, landelijk gelegen, vrij uitzicht

Oppervlakten en inhoud

Perceel
1.400 m²
Bouwgrond oppervlakte
1.400 m²

Kadastrale gegevens

Perceelnaam
Twello A 2243
Oppervlakte
1400 m²
Eigendomssituatie
Opstal
Perceel
TLO00-A-2243
Omvang
Deelperceel
Bekijk alle kenmerken

Overige media

Oude Wezeveldseweg bij 18
Twello
Vraagprijs € 395.000 k.k.

Niet gevonden wat u zocht? Schrijf u in als zoeker