Ossenwaard 11 Ossenwaard

Vraagprijs € 585.000 Vrij op naam

Omschrijving

ROYALE BOUWKAVELS OP EEN PRIVÉ-EILAND IN DE LEK
OSSENWAARD 11 – KAVEL 1

Ontdek Eiland Ossenwaard, een betoverende locatie gelegen in de rivier de Lek. Hier bieden we vijf ruime bouwkavels aan voor de realisatie van luxe, gasloze villa’s. De kavels variëren in grootte van 1.252 tot 1.914 m², met bouwvolumes van 855 tot 943 m³.

UW DROOMVILLA
Klaar om uw droomvilla werkelijkheid te laten worden? De bouwplannen en vergunningen voor prachtig ontworpen villa’s liggen klaar, waardoor u in korte tijd uw nieuwbouwwoning kunt verwezenlijken. U heeft de vrijheid om de specificaties van uw droomvilla deels aan te passen, zoals de indeling van kamers. Hier wordt gestreefd naar topkwaliteit in afwerking met oog voor detail. Een schitterend rieten dak en kenmerkende witte gevels zorgen voor een harmonieus geheel. Elke villa heeft zijn eigen uitstraling, variërend van modern tot traditioneel, waardoor elke woning een uniek karakter krijgt!

Ook is het mogelijk om helemaal vanaf 0 te beginnen en zelf uw droomvilla te ontwerpen met inachtneming van het beeldkwaliteitsplan van de overige woningen.

WONEN, RECREEREN EN GENIETEN
Op dit eiland geniet u 365 dagen per jaar van al het moois dat de natuur te bieden heeft. Het is een plek waar konijnen, uilen en fazanten regelmatig tevoorschijn komen tussen de fruitbomen en langs de strandjes. Heerlijk wandelen of even afkoelen bij het fijnkorrelige zandstrand met ondiep water dat zich tot wel tien meter uitstrekt langs de oever. Dit alles binnen de Randstad!

De diversiteit van de natuur biedt hier verschillende manieren om te genieten van al haar pracht. Er wordt een haven gebouwd met één ligplaats per woning, uw boot kan ’s winters veilig worden opgeborgen in de loods. Liefhebbers van paarden voelen zich hier echt thuis: op het landgoed is het mogelijk om een stal te huren in het aanwezige stalcomplex, compleet met toegang tot de 20×60 rijbak en weiden op het eiland. De vrijheid om te rijden op het eiland, temidden van de natuur rondom uw huis, maakt dit werkelijk uniek!

GESCHIENDENIS EN LOCATIE

De geschiedenis van het eiland begon in 1869, toen de Steenfabriek Ossenwaard werd opgericht. De klei uit de rivier de Lek diende als grondstof voor het vervaardigen van stenen, na vele jaren van productie stopte de fabriek in 1969. De oven met zijn kenmerkende schoorsteen wordt vandaag de dag erkend als een waardevol cultuurhistorisch object. Het eiland zelf ontstond in 1954, toen het monumentale stuw- en sluiscomplex Hagestein werd gebouwd. Sindsdien wordt het eiland gebruikt voor bewoning en natuurontwikkeling.

Eiland Ossenwaard wordt volledig omringd door de rivier De Lek en is alleen bereikbaar via de dam vanaf de Lekdijk bij Tull en ’t Waal, ten zuiden van Utrecht. In Tull en ’t Waal vindt u een basisschool en een bushalte, terwijl een supermarkt op slechts 8 minuten rijden ligt in het dorp Schalkwijk. Voor grotere winkels en meer uitgebreide voorzieningen kunt u terecht in het nabijgelegen Nieuwegein of Houten, beide bereikbaar binnen 10 minuten met de auto. De grote steden zoals Utrecht en Amsterdam zijn goed bereikbaar via snelwegen A2, A12 en A27.

BIJZONDERHEDEN

– Geen architect- of aannemersverplichting;
– Voor elke kavel zijn er € 25.000 aan extra kosten voor vergunde bouwtekeningen, leges, architect kosten en vergunningen;
– Mocht het huidige ontwerp van de villa’s niet aan uw wensen voldoen, dan bent u vrij om met een eigen architect een nieuw ontwerp te maken met inachtneming van het beeldkwaliteitsplan van de overige woningen.;
– De centrale toegang tot de kavels geschiedt via een mandelig perceel.

Primaire bouwvoorschriften:
– Maximaal bouwhoogte 10 meter;
– Maximale goothoogte 7 meter;
– Woning voorzien van zadeldak of mansardekap;
– Bijgebouwen mogen maximaal 7 meter hoog zijn, met een maximale goothoogte van 3,5 meter. Ondergeschikte materialen zijn toegestaan, zoals donkere dakpannen en antraciet potdekselwerk.
– Gevels moeten bestaan uit gebakken materialen of stucwerk, in tinten van wit, crème tot antraciet, met rieten daken.
– Hout, glas en staal toegestaan;
– Duurzaamheid staat centraal; woningen dienen minimaal 0 op de meter te worden.

De bouwplannen en vergunning voor de vijf villa’s zijn reeds aanwezig op basis van onderstaande specificaties.

• Ossenwaard 11
o Woonoppervlakte 215 m²
o Inhoud 905 m³
o Kavel 1.874 m²
o Oriëntatie tuin zuidwesten
o € 585.000 v.o.n.

Lees de volledige omschrijving

Contact

Drieklomp Makelaars en Rentmeesters - Zeist
Perceel 1.874 m²

Kenmerken

Algemeen

vraagprijs
€ 585.000 vrij op naam
Aangeboden sinds
7 maart 2024
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg
Soort woonhuis
Bouwgrond, bouwgrond
Soort bouw
Niet van toepassing
Ligging
Aan vaarwater, aan water, buiten bebouwde kom, vrij uitzicht

Oppervlakten en inhoud

Perceel
1.874 m²
Bouwgrond oppervlakte
1.874 m²

Kadastrale gegevens

Perceelnaam
Hagestein A 1808
Oppervlakte
1874 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Perceel
HGS00-A-1808
Omvang
Geheel perceel
Bekijk alle kenmerken

Overige media

Ossenwaard 11
Ossenwaard
Vraagprijs € 585.000 Vrij op naam

Niet gevonden wat u zocht? Schrijf u in als zoeker