Onder optie

Nieuwe Zandweg 20 Linschoten

Onder optie

Omschrijving

RIJKSMONUMENTALE BOERDERIJ OP LANDGOED LINSCHOTEN

In het pittoreske dorp Linschoten prijkt Hoeve Veldzicht, een majestueuze boerderij die stamt uit de 19e eeuw en trots de status van rijksmonument draagt. Deze statige woning biedt niet alleen een charmante woonruimte van circa 177 m², maar herbergt ook een inpandig deel van zo’n 229 m². Deze veelzijdige ruimte leent zich uitstekend voor diverse mogelijkheden, zoals het uitoefenen van hobby’s, het vestigen van een thuiskantoor of het onderbrengen van geliefde oldtimers.

Echter, de opties reiken verder. Stel u voor dat u de deel volledig integreert in uw woongedeelte; een keuze die een ongekend gevoel van ruimte creëert en de mogelijkheden van deze karaktervolle boerderij nog verder uitbreidt.

Hoeve Veldzicht vertegenwoordigt een unieke kans om, na een grondige restauratie, uw eigen droomhuis te realiseren op het authentieke Landgoed Linschoten. Laat deze betoverende boerderij het canvas zijn waarop u uw ideale thuis vormgeeft.

De boerderij ligt nabij het centrum van Linschoten, aan de Nieuwe Zandweg op een royaal kavel van ca. 5.155 m². De kavel is gelegen op grond van Stichting Landgoed Linschoten en wordt uitgegeven op basis van een recht van erfpacht en een afhankelijk recht van opstal door Stichting Landgoed Linschoten voor een periode van 30 jaar tegen de gebruikelijke ‘algemene voorwaarden voor de uitgifte in erfpacht en vestiging van het erfpachtafhankelijke opstalrecht voor Groene Erfpacht’. De vraagprijs op internet van € 600.000,- k.k. is fictief en betreft een combinatie van de koopsom voor de opstallen met vraagprijs van € 85.000,- k.k. en de gekapitaliseerde erfpachtcanon voor het gebruik van de grond ad € 17.500,- per jaar. De erfpacht is fiscaal aftrekbaar, niet afkoopbaar en wordt jaarlijks geïndexeerd volgens het CPI.

Ondanks de charmante uitstraling van de boerderij is een grondige restauratie en verduurzaming zeer wenselijk, rekening houdend met de rijksmonumentale status.

Achter de boerderij zal op de locatie van de voormalige schuur een nieuwbouwwoning worden gerealiseerd. Deze woning heeft recht van overpad langs de boerderij, over de oprit, naar de Nieuwe Zandweg.

Linschoten is uitgeroepen tot een van de mooiste dorpen van Nederland, niet voor niets! Met haar charmante, historische kern en uitstekende wandel- en fietsknooppunten is Linschoten een heerlijke plek om te wonen. Er zijn goede verbindingen naar Amsterdam, Utrecht, Rotterdam en Den Haag via de nabijgelegen A12. Verder zijn er diverse voorzieningen aanwezig zoals een supermarkt, restaurants, sportgelegenheden en basisscholen. Op circa 15 minuten fietsen is Woerden te bereiken met een groter winkelaanbod, middelbare scholen en het NS station. Kortom het is hier mooi wonen.

KENMERKEN
BOUWJAAR 19e eeuw
WOONOPPERVLAKTE ca. 177 m²
INPANDIGE RUIMTE ca. 229 m²
INHOUD ca. 1.600 m³
PERCEELOPPERVLAKTE 5.155 m²

BESCHRIJVING

De boerderij beschikt momenteel over haar originele indeling, bestaande uit een woonkamer, keuken, kantoor, berging, kelder en badkamer op de begane grond, en op de verdieping vindt u vier slaapkamers en een berging.

De ruime deel van de boerderij, met zijn indrukwekkende formaat en royale zolder, opent een scala aan mogelijkheden voor verbouwing. Hier kunt u denken aan de realisatie van een atelier, een kantoor- of praktijkruimte aan huis, of zelfs de transformatie naar een riante woonkamer. De deel is tevens extern bereikbaar, wat de flexibiliteit van gebruik nog verder vergroot. Laat uw creativiteit de vrije loop en ontdek de veelzijdige potentie van deze bijzondere ruimte.

Tijdens de restauratie krijgt u de unieke kans om de boerderij naar eigen wens in te richten, waarbij u de historische charme deels dient te behouden maar ook eigentijdse elementen kunt toevoegen. Hierbij dient rekening gehouden te worden met de rijksmonumentale status.

Bovendien biedt de restauratie van dit rijksmonument diverse subsidiemogelijkheden. In de bijgevoegde afbeeldingen vindt u een beknopte samenvatting van beschikbare subsidies. Daarnaast is het mogelijk om een monumentenhypotheek aan te vragen met een looptijd van 10 jaar tegen een vaste rente van 1,5%. Deze speciale hypotheek biedt aanzienlijke voordelen ten opzichte van reguliere hypotheekopties. Voor meer gedetailleerde informatie kunt u terecht op de websites van het Restauratiefonds (restauratiefonds.nl) en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

OVERIG
TUIN EN BIJGEBOUWEN
Achter de boerderij prijkt de sfeervolle rietgedekte hooiberg, die op meerdere manieren benut kan worden. Of het nu gaat om een gezellige overdekte zitplek, een carport of een multifunctioneel bijgebouw, de mogelijkheden zijn zeer divers.

De omliggende tuin is momenteel niet aangelegd en dient vormgegeven te worden conform het inrichtingsplan van MooiSticht. Dit plan omvat onder andere de aanplanting van nieuwe hoogstam fruitbomen en de realisatie van een sier- of moestuin op het voorerf. Voor een gedetailleerd overzicht van het volledige inrichtingsplan, kunt u contact opnemen met ons kantoor of de informatie downloaden via www.ruimtelijkeplannen.nl.

BIJZONDERHEDEN

– Een prachtige kans om uw droomwoning te realiseren middels restauratie;
– Conform het bestemmingsplan is het mogelijk om aan-huis-gebonden beroepen en kleinschalige bedrijfsmatige activiteiten uit te oefenen. Meer informatie vindt u in het bestemmingsplan ‘Kern Linschoten’;
– De toekomstige eigenaar van de schuurwoning heeft een recht van overpad over de oprit van de boerderij naar de Nieuwe Zandweg;
– Het terrein dient ingericht te worden overeenkomstig het inrichtingsplan van MooiSticht;
– Landgoed Linschoten is met ruim 500 hectare het grootste aaneengesloten landgoed binnen de Randstad en is gelegen in de gemeenten Montfoort, Woerden en Oudewater (provincie Utrecht);
– De boerderij betreft een Rijksmonument. Hiervoor zijn diverse subsidies aan te vragen, mogelijk komt u in aanmerking voor een lening tegen gunstige voorwaarden. Meer informatie kan gevonden worden op de website van Stichting Nationaal Restauratiefonds;
– De grond zal worden uitgegeven op basis van een recht van erfpacht en een afhankelijk recht van opstal door Stichting Landgoed Linschoten voor een periode van 30 jaar tegen de gebruikelijke ‘algemene voorwaarden voor de uitgifte in erfpacht en vestiging van het erfpachtafhankelijke opstalrecht voor Groene Erfpacht’.

Lees de volledige omschrijving

Contact

Drieklomp Makelaars en Rentmeesters - Zeist
Wonen 177 m²
Inhoud 1.597 m³
Perceel 5.155 m²
Kamers 7
Slaapkamers 5

Kenmerken

Algemeen

Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Onder optie
Aanvaarding
In overleg
Soort woonhuis
Woonboerderij, vrijstaande woning
Soort bouw
Bestaande bouw
Specifiek
Kluswoning, monument
Soort dak
Riet
Ligging
Open ligging

Oppervlakten en inhoud

Wonen
177 m²
Overige inpandige ruimte
229 m²
Perceel
5.155 m²
Inhoud
1.597 m³

Indeling

Aantal kamers
7 kamers (5 slaapkamers)
Aantal badkamers
1 badkamer
Badkamervoorzieningen
Inloopdouche, toilet, wastafel
Aantal woonlagen
4

Kadastrale gegevens

Perceelnaam
Linschoten B 3299
Oppervlakte
3600 m²
Eigendomssituatie
Erfpacht
Perceel
LST00-B-3299
Omvang
Geheel perceel
Perceelnaam
Linschoten B 3297
Oppervlakte
1555 m²
Eigendomssituatie
Erfpacht
Perceel
549-B-3297
Omvang
Geheel perceel

Buitenruimte

Tuin
Tuin rondom

Bergruimte

Schuur/berging
Inpandig

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
Op eigen terrein
Bekijk alle kenmerken

Overige media

Nieuwe Zandweg 20
Linschoten

Niet gevonden wat u zocht? Schrijf u in als zoeker