Verkocht

Moorsterweg 3 B Woudenberg

Verkocht

Omschrijving

Boerderij Klein Donkelaar en twee royale bouwkavels (recht van opstal)

In een landelijke omgeving in het buitengebied van Woudenberg wordt u aangeboden boerderij ‘Klein Donkelaar’ op een perceel van 2.857 m² met 3.060 m² boomgaard en twee royale bouwkavels van respectievelijk
3.096 m² en 4.083 m². De naam van de boerderij verwijst naar de landschappelijke basis: Donk betekent ‘hoger gelegen zandrug’ en ‘laar’ is een open plek in het bos.

Op het perceel aan de Moorsterweg 3 in Woudenberg was tot enkele jaren geleden een agrarisch bedrijf gevestigd. De agrarische bedrijfsactiviteiten zijn gestaakt en de diverse agrarische opstallen zijn geamoveerd. De bedrijfswoning is omgezet in een burgerwoning en er zijn twee kavels voor nieuwbouwwoningen gerealiseerd.

Officieel ligt de Moorsterweg nog binnen de dorpsgrenzen Woudenberg, echter de voorzieningen van Scherpenzeel zijn beduidend dichter bij! Zo is de dorpskern van Scherpenzeel, met onder andere meerdere supermarkten, kaaswinkel en de bakker, bereikbaar binnen enkele autominuten. De Moorsterweg is goed bereikbaar via de A12, A28 en diverse N-wegen. Een middag shoppen doet u in Amersfoort, op slechts 20 autominuten, maar ook Utrecht en Amsterdam zijn via de snelweg goed bereikbaar. Daarnaast kunt u heerlijk recreëren in de bossen van Nationaal Park de Utrechtse Heuvelrug of natuurlijk aan het Henschotermeer.

Algemene kenmerken
Voor de nieuwe inrichting van het boerenerf is een schets gerealiseerd door een adviesbureau waarbij een beeld gegeven wordt van de te realiseren situatie. Daarnaast zal aan de voorzijde, grenzend aan de Moorsterweg, een kleine hoogstam boomgaard gerealiseerd worden. De separate boomgaard van 3.060 m² wordt toegevoegd aan de boerderij. Daarnaast zal op beide nieuwbouwkavels een deel boomgaard gerealiseerd dienen te worden. De centrale toegang tot de kavels en de boerderij geschiedt via een mandelig perceel.

De grond worden uitgegeven op basis van recht van opstal door Diaconie Leusden voor een periode van 30 jaar tegen de ‘algemene voorwaarden vestiging recht van opstal Schoutenhuis BV’.

De retributie is fiscaal aftrekbaar en wordt jaarlijks geïndexeerd conform het CPI.
De (fictieve) vraagprijs op Funda van € 475.000 k.k. is de gekapitaliseerde retributie voor het gebruik van de grond. Er wordt geen koopsom voor de grond in rekening gebracht, enkel de jaarlijkse retributie. De retributie is niet afkoopbaar.

– Kavel B, het noordelijke kavel, heeft een perceel van 3.096 m² en de retributie bedraagt € 15.000 per jaar.

– Kavel C, het zuidelijke kavel, heeft een perceel van 4.083 m² en de retributie bedraagt € 15.000 per jaar.

Ieder object kan afzonderlijk gekocht worden.

De opstalhouder dient voorafgaand aan de bouw van de nieuwe woning zelf zorg te dragen voor de omgevingsvergunning, alsmede voor de overige van overheidswege benodigde vergunningen en ontheffingen. Naast de publiekrechtelijke vergunning(en) dient ook privaatrechtelijke goedkeuring van het landgoed te worden verkregen voor het bouwplan. De voorwaarde voor goedkeuring is dat het bouwplan dient te passen bij de uitstraling en het karakter van de bestaande boerderij.

KENMERKEN KAVELS
Primaire bouwvoorschriften:
• Per bouwvlek mag maximaal één woning gebouwd worden van maximaal 600 m³;
• De goothoogte van de woning bedraagt maximaal 6 meter en de bouwhoogte maximaal 10 meter;
• De maximale oppervlakte aan bijgebouwen en overkappingen bedraagt 80 m² per woning;
• De goothoogte van bijgebouwen en overkappingen bedraagt maximaal 3 meter en de bouwhoogte maximaal 6 meter;

Algemene bijzonderheden:
• De centrale toegang tot de kavels en de boerderij geschiedt via een mandelig perceel;
• Opstalhouder verplicht zich jegens de grondeigenaar om het perceel en het mandelig terrein in te richten overeenkomstig het opgestelde inrichtingsplan zoals opgenomen in het kavelpaspoort;
• Afscheiding tussen de woningen middels losse boeren haag (liguster, boerenjasmijn en sleedoorn);
• De grond zal worden uitgegeven op basis van een recht van opstal door Diaconie Leusden voor een periode van 30 jaar tegen de gebruikelijke ‘Algemene voorwaarden ’t Schoutenhuis bv april 2018′;
• In de koopakte van de boerderij zal een ‘as is, where is’ clausule worden opgenomen. Er is geen verkoopvragenlijst of lijst van zaken beschikbaar’.

Lees de volledige omschrijving

Contact

Drieklomp Makelaars en Rentmeesters - Zeist
Perceel 3.096 m²

Kenmerken

Algemeen

Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg
Soort woonhuis
Bouwgrond, bouwgrond
Soort bouw
Niet van toepassing
Ligging
Buiten bebouwde kom, in bosrijke omgeving, vrij uitzicht

Oppervlakten en inhoud

Perceel
3.096 m²
Bouwgrond oppervlakte
3.096 m²

Kadastrale gegevens

Perceelnaam
Woudenberg A 1594
Oppervlakte
3096 m²
Eigendomssituatie
Opstal
Perceel
WDB02-A-1594
Omvang
Geheel perceel
Bekijk alle kenmerken
Moorsterweg 3 B
Woudenberg

Niet gevonden wat u zocht? Schrijf u in als zoeker