Verkocht

Laan van Einde Gooi 4 Hilversum

Verkocht

Omschrijving

Landgoed Villa “Einde Gooi”

Op een fabelachtige locatie, midden de natuur van Landgoed Einde Gooi, nabij de zevensprong, staat deze karakteristieke HALF VRIJSTAANDE LANDGOED-VILLA, met ATELIER en GASTENVERBLIJF / ATELIER op een perceel van 2.790m² (erfpacht). Een bijzonder en sfeervol pand op een unieke locatie; hoe mooi kan het zijn om te mogen wonen op deze prachtige plek, waarbij het buitenleven zo’n prominente rol kan vervullen.

In 1860 liet de eigenaar, Herman Insinger, een opvallend ensemble van een boerderij en een landhuis bouwen, uniek verenigd in hun verbondenheid. Het boerenbedrijf is al meer dan honderdvijftig jaar een goede buur. Een deel van de stallen hoort sinds enkele jaren bij het hoofdhuis en is ingericht als atelier.

Villa Einde Gooi is doordrenkt van de liefde voor de natuur. Het huis met de bestemming plattelandswoning, is ontworpen om de schoonheid van de omgeving te omarmen en aangewezen als gemeentelijk monument. Vanuit de huiskamer en de slaapkamers op de etage is dat onmiskenbaar. De tuin is in feite een open plek in het bos; in alle seizoenen levert dat een schitterend schouwspel op. Door de afwisseling van de begroeiing, de hoogteverschillen en het weinig intensieve gebruik kent het landgoed een uitzonderlijk rijke flora en fauna.

Het huis ligt uniek verscholen, aan een groene laan nabij de grens van Noord-Holland en Utrecht waar tevens al eeuwenlang het Gooi eindigt. Geheel in de beschermde natuur en toch strategisch gelegen tussen Amsterdam, Utrecht, nabij Loosdrecht en Hilversum met al zijn voorzieningen zoals het NS station, alle denkbare scholen, de Internationale school en sportmogelijkheden. Goed te bereiken met de auto en op fietsafstand van NS station Hollandse Rading.

ERFPACHT

Het perceel is eigendom van Natuurmonumenten en wordt uitgegeven in erfpacht voor een periode van 30 jaar, die ingaat vanaf het moment van levering bij de notaris. De jaarlijkse vergoeding, de canon, is op basis van het “recht van opstal” en bedraagt bij aanvang € 21.718,-. en is aftrekbaar voor de inkomstenbelasting. Dit bedrag zal jaarlijkse worden geïndexeerd conform het CPI, vastgesteld door het CBS. Voor nadere toelichting omtrent de exacte voorwaarden en algemene bepalingen kunt u contact opnemen met ons kantoor.

BESCHRIJVING

Het onverharde pad naar het huis is de eerste keer wellicht wat lastig te vinden echter dit maakt de beleving des te unieker. We rijden over het kronkelende pad richting het landhuis, met aan weerszijden de landerijen, prachtig omzoomd met een groene haag en wanen ons in het buitenland. We genieten van het vergezicht over het weiland en draaien vervolgens naar rechts en passeren het houten hek en rijden het pad naar het huis op.

INDELING

Begane grond

Aan de rechterzijde van het huis vinden we de entree en wij komen binnen in de royale hal met het gastentoilet, de toegang naar de verschillende delen van het huis, waaronder de kelder. Via de tussenhal met de bordestrap naar de verdiepingen en de kelder lopen we via de leef keuken als eerste naar de woonkamer.

De woonkamer is licht en ruim, voorzien van een fraaie plankenvloer, stucplafond en grote schouw met haard. De royale hoogte van ruim drie meter wordt benadrukt door de hoge ramen in de openslaande deuren naar het overdekte terras onder de veranda. De naast gelegen eetkeuken heeft een oude plankenvloer en een mooi contrasterende, strakke keukeninrichting met apparatuur.

We lopen terug naar de hal bij de entree en komen via de tussen kamer in de voormalige boerderijstal. De huidige eigenaren hebben destijds een deel van de aangrenzende boerderijstal aangekocht en bij het hoofdhuis getrokken. Dit deel is momenteel in gebruik als atelier, met open haard en kan ook worden ingericht als grote en lichte woonkeuken. De aansluitingen hiervoor zijn aanwezig Tussen het atelier en de entree bevindt zich de sfeervolle tussenkamer, met een laag balkenplafond, een oud hardstenen aanrecht – met waterpomp en spoelbak – en een vaste servieskast.

Verdieping

Via het lichte trappenhuis met de fraaie bordestrap, die loopt van de begane grond tot aan de zolderetage, komen we op de overloop van de eerste verdieping. Er zijn drie, royale slaapkamers en een ruime badkamer. Op de vloer brede houten planken, op de wanden strak stucwerk en uiteraard de hoge stucplafonds. De hoofdslaapkamer grenst aan twee zijden aan het balkon en kijkt direct uit op het bos. De slaapkamer aan de andere zijde heeft openslaande deuren naar het balkon en kijkt ook fenomenaal uit over het bos en het land aan de zuidzijde van het huis. De badkamer is ruim van opzet en dateert uit de jaren negentig. Er is een ligbad, separate douche, toilet en wastafel.

Zolder

Het gehele huis is mooi hoog en dat zien we duidelijk terug op de zolder met de hoge nok. Ook deze verdieping is ruim van opzet. Er zijn twee slaapkamers, waarvan één met vaste trap naar de entresol / bergvliering. Daarnaast is er nog een inloopkast en een wasruimte met cv combiketel opstelling.

GEBRUIKSOPPERVLAKTEN

De vermelde gebruiksoppervlakte wonen bedraagt totaal 373m² dit bestaat uit 324m² voor het hoofdhuis en 49m² voor het bijgebouw.

Bijgebouw

De voormalige garage (hout op stenen voet) is geïsoleerd en voorzien van alle gemakken: er is een toilet, een eenvoudige douche, een kitchenette en een slaapvide. Door de huidige eigenaar is het bijgebouw als keramiek atelier gebruikt. Aan de achterzijde is een tuinschuur aangebouwd.

LANDGOED EINDE GOOI

Landgoed Einde Gooi werd in 1976 aangekocht door Vereniging Natuurmonumenten, omdat het in de huidige tijd een van de meest ongerepte landgoederen van Midden-Nederland is. De boerderijen in het gebied, het werkliedenhuisje, het landhuis en de verkaveling zijn goed bewaard gebleven. Het landgoed is opengesteld voor wandelaars.

Landgoed Einde Gooi, 145 hectare groot, is landschappelijk gezien een van de meest interessante gebieden van het Gooi. Door de afgelegen ligging en de arme grond is het gebied in de negentiende en twintigste eeuw nauwelijks ontwikkeld, waardoor het min of meer ongeschonden bleef. De meeste andere landgoederen in het Gooi werden in die periode uitgebreid herverkaveld of bebouwd. Ontwikkelplannen voor Einde Gooi waren er ook, maar door toevalligheden ontsprong het landgoed steeds de dans. Sinds 1852 behoorde Einde Gooi tot het bezit van de Amsterdamse familie Insinger. Eigenaar Herman Insinger bouwde in 1860 het markante ensemble van boerderij en landhuis, maar zijn aandacht leek meer uit te gaan naar zijn andere bezittingen in Baarn en Soest.

Vanaf het begin vormen de villa en boerderij een uniek samengebouwd ensemble; het huis duidelijk onderscheiden van de boerderij maar er onlosmakelijk mee verbonden. Uniek was ook de ligging: niet aan de rand maar juist midden in het bosgebied. Diverse oude lanen in het bos komen uit op deze plek. Het samenvoegen van boerderij en landhuis getuigt van een zeker pragmatisme bij de bouwheer. Villa Einde Gooi is een ingetogen landhuis, bescheiden van omvang als je het vergelijkt met andere landhuizen in het Gooi, maar duidelijk gericht op de natuur en het genot van een goed uitzicht, dat destijds nog tot Utrecht reikte.

Lees de volledige omschrijving

Contact

Drieklomp Makelaars en Rentmeesters - Laren
Wonen 373 m²
Inhoud 1.890 m³
Perceel 2.845 m²
Kamers 9
Slaapkamers 5

Kenmerken

Algemeen

Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg
Soort woonhuis
Villa, halfvrijstaande woning
Soort bouw
Bestaande bouw
Specifiek
Monumentaal pand
Soort dak
Pannen
Ligging
Aan bosrand, buiten bebouwde kom, in bosrijke omgeving, landelijk gelegen, vrij uitzicht

Oppervlakten en inhoud

Wonen
373 m²
Overige inpandige ruimte
76 m²
Gebouwgebonden Buitenruimte
83 m²
Perceel
2.845 m²
Inhoud
1.890 m³

Indeling

Aantal kamers
9 kamers (5 slaapkamers)
Aantal badkamers
2 badkamers
Badkamervoorzieningen
Douche, inloopdouche, ligbad, toilet, wastafel
Aantal woonlagen
3

Kadastrale gegevens

Perceelnaam
Hilversum D 4185
Oppervlakte
65 m²
Eigendomssituatie
Erfpacht
Perceel
HVS00-D-4185
Omvang
Geheel perceel
Perceelnaam
Hilversum D 3693
Oppervlakte
2780 m²
Eigendomssituatie
Erfpacht
Perceel
HVS00-D-3693
Omvang
Geheel perceel

Buitenruimte

Tuin
Tuin rondom

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
Op eigen terrein
Bekijk alle kenmerken

Overige media

Laan van Einde Gooi 4
Hilversum

Niet gevonden wat u zocht? Schrijf u in als zoeker