Onder bod

Haardijk Linschoten

Onder bod

Omschrijving

ROYAAL BOUWKAVEL OP LANDGOED LINSCHOTEN

Prachtig gelegen bouwkavel op een perceel van ca. 1.400 m² op landgoed Linschoten. De kavel ligt in een bebost deel van het landgoed, omringd met oever, waterlijnen, wilgengrienden en een bomencirkel.

De kavel zal worden uitgegeven op basis van een recht van erfpacht en een afhankelijk recht van opstal door Stichting Landgoed Linschoten voor een periode van 30 jaar tegen de gebruikelijke ‘algemene voorwaarden voor de uitgifte in erfpacht en vestiging van het erfpachtafhankelijke opstalrecht voor Groene Erfpacht’. De indicatieve vraagprijs op Funda van € 400.000,- k.k. is de gekapitaliseerde canon voor het gebruik van de grond ad € 12.500,- per jaar (jaarlijks te indexeren conform CPI), deze is niet afkoopbaar.

Landgoed Linschoten is met ruim 500 hectare het grootste aaneengesloten landgoed binnen de Randstad en is gelegen in de gemeenten Montfoort, Woerden en Oudewater (provincie Utrecht) en is gerangschikt onder de Natuurschoonwet 1928 (NSW). Het landgoed wordt als eenheid beheerd waarbij landschap, natuur, boerenbedrijf en (cultuur)historie hand in hand gaan. Met zijn unieke landschap, monumenten, waterwegen en historie, is het landgoed een eiland van schoonheid en rust.

De historie van landgoed Linschoten gaat terug tot de vroege middeleeuwen. Vanaf de elfde eeuw hadden de bisschoppen het hier op de grens van Holland en Utrecht voor het zeggen. Voor de ontginningen die vanaf de middeleeuwen plaatsvonden lag hier een moerassig gebied waar rivieren vrij spel hadden. De woeste gronden werden langs langgerekte kavels ontwaterd. Uiteindelijk kwam het water via de Lange Linschoten terecht in de Oude Rijn en de Hollandse IJssel. Nu zien we het open polderlandschap van het Groene Hart met daarin de opgaande bossen van Linschoten die karakteristiek zijn voor het landgoed. Wat Landgoed Linschoten vooral zo bijzonder maakt is het ensemble van Huis, parkbos, waterlopen, monumentale boerderijen, graslanden en bossen. Een landgoed dat al bijna 400 jaar een eenheid vormt en zich ook in de toekomst vanuit deze visie ontwikkelt.

Primaire bouwvoorschriften:
• Het voorlopige ontwerp van de woning door architect Jan Bakers dient als uitgangspunt voor het toekomstige bouwplan. Dit ontwerp kan bij de verkopend makelaar opgevraagd worden. Het uiteindelijke bouwplan dient te worden goedgekeurd door de daartoe bevoegde instanties rekening houdend met het bestemmingsplan en de voorschriften.
• Kopers dienen bij de realisatie van de woning rekening te houden met de flora en fauna richtlijnen.
• Voor nadere regels en specificaties betreffende de woning en het perceel, verwijzen wij u naar het ontwerp van architect Jan Bakers.
• Op de kavel mag een woning gebouwd worden van maximaal 650 m³.
• De goothoogte mag maximaal 4,5 m en de nokhoogte mag maximaal 8 m bedragen.
• De kavel kan vrij van architect- en aannemersverplichtingen worden verworven.

Bijzonderheden:
• De kavel zal worden uitgegeven op basis van een recht van erfpacht en een afhankelijk recht van opstal door Stichting Landgoed Linschoten voor een periode van 30 jaar tegen de gebruikelijke ‘algemene voorwaarden voor de uitgifte in erfpacht en vestiging van het erfpachtafhankelijke opstalrecht voor Groene Erfpacht’. De indicatieve vraagprijs op Funda van € 400.000,- k.k. is de gekapitaliseerde canon voor het gebruik van de grond ad € 12.500,- per jaar (jaarlijks te indexeren conform CPI), deze is niet afkoopbaar.
• Verkoop onder voorbehoud gunning Stichting Landgoed Linschoten.
• Door de rangschikking onder de Natuurschoonwet zijn er fiscale voordelen verbonden aan het landgoed, zoals vrijstelling voor de overdrachtsbelasting, vrijstelling voor de onroerende zaakbelasting voor de ongebouwde delen van het landgoed en (gedeeltelijke) vrijstelling van erf- en schenkbelasting.

Lees de volledige omschrijving

Contact

Drieklomp Makelaars en Rentmeesters - Zeist
Perceel 1.400 m²

Kenmerken

Algemeen

Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Onder bod
Aanvaarding
In overleg
Soort woonhuis
Bouwgrond, bouwgrond
Soort bouw
Niet van toepassing
Ligging
Aan bosrand, aan rustige weg, buiten bebouwde kom, in bosrijke omgeving, vrij uitzicht

Oppervlakten en inhoud

Perceel
1.400 m²
Bouwgrond oppervlakte
1.400 m²

Kadastrale gegevens

Perceelnaam
Linschoten A 1209
Oppervlakte
365 m²
Eigendomssituatie
Erfpacht
Perceel
LST00-A-1209
Omvang
Geheel perceel
Perceelnaam
Linschoten A 1210
Oppervlakte
1035 m²
Eigendomssituatie
Erfpacht
Perceel
LST00-A-1210
Omvang
Deelperceel
Bekijk alle kenmerken

Media

Haardijk
Linschoten

Niet gevonden wat u zocht? Schrijf u in als zoeker