Verkocht

Doesburger Molenweg 7 * Ede

Verkocht

Omschrijving

‘The perfect hide away’

De zonsondergang over historische landerijen omzoomd door bosschages, de laagvliegende zwaluwen en de contouren van de zwarte houten Doesburgermolen, dit is de setting waar u optimaal de natuur met al haar seizoenen kunt ervaren. De plek waar de huidige eigenaar destijds een romantisch LANDHUIS heeft ontworpen. De organische architectuur van het huis komt tot uiting in de laag hangende rieten deken en de asymmetrische ramen die refereren aan de schaapskooien die u op de Veluwe vindt. Het huis kan volgens het bestemmingsplan worden uitgebreid tot 660m³, ruim tweemaal zo groot. Er is een concept (ver)bouwplan van een architect voor het realiseren van 760 m³ woon- inclusief 100 m³ mantelzorgfunctie en een multifunctioneel bijgebouw van 78 m².

Het ontwerp gaat heel natuurlijk op in het coulisselandschap van de Doesburger Eng. Deze Eng wordt doorsneden door veedriften en wordt ‘de cultuurhistorische schatkamer van Ede’ genoemd. Deze worden gemarkeerd door steilranden die het landschap haar accenten geeft. Ook bij de Doesburgermolen kwam een veedrift uit. Al met al een uniek agrarisch cultuurlandschap langs de flanken van de Veluwe. De Doesburgermolen is de oudste nog malende standerdmolen (ca. 1401) in Nederland en bepalend voor deze romantische plek.

Het woonhuis met tuin (2.800m²) vormt een eenheid met het landschap. De positie van het huis aan de rand van de bebouwingsstructuur geeft vanuit het huis een vergezicht over de landerijen en de ondergaande zon. Om het vrije uitzicht te waarborgen is het naastgelegen stuk grond aangekocht. Dit weiland is in gebruik als grasland door De Groote Voort, Nationaal bekend van Remeker Kaas. Het weiland (13.270m²) wordt bewerkt op ‘natuurinclusieve landbouw’-wijze.

Samenvattend een plek die ideaal is om als gezin te resideren waar de kinderen kunnen spelen in de oude bomen en de landerijen. Of ideaal als u wilt vertrekken uit de drukke stad en rustig wilt wonen en werken genietend van het landelijk leven en uitzichten. Of wordt het uw vakantie- familiedomein om u terug te trekken van alle dagelijkse beslommeringen?

De ligging is net buiten de bebouwde kom van Ede met alle stadse voorzieningen ‘om de hoek’. In 5 minuten rijdt u naar Lunteren centrum en binnen 10 min bent u met de auto op de A12, A1 en A30 of op het intercity station Ede-Wageningen (P+R).

Begin 2022 is een schuur gesloopt als voorbereiding op een te realiseren nieuwe schuur (78m²) plus een uitbouw aan het bestaande woonhuis (360 m³ + 100 m³ mantelzorg). De (ver)bouwplannen voorzien in 760 m³ woonfunctie (inclusief 100m³ mantelzorg en exclusief extra vergunningsvrije mogelijkheden), een multifunctioneel bijgebouw van 78m², het anders ontsluiten van het perceel en het realiseren van een groene natuurhaag langs de huidige inrit richting de molen. Een door een architect opgesteld concept bouwplan is ter advies voorgelegd aan de gemeente Ede. De plannen passen binnen het huidig bestemmingsplan en het advies van de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit gaf aan dat alhoewel het concept nog niet helemaal voldeed aan het gewenste beeld, de commissie “een aangepast plan met vertrouwen” tegemoetzag. De Gemeente vraagt ook om een landschappelijk inrichtingsplan. Tevens is er een schets van een kleinere uitbreidingsoptie. U kunt het concept bouwplan en de schets opvragen bij ons kantoor.

BOUWKENMERKEN
Bouwjaar: 1993.
Bouwaard: traditioneel gebouwd in steen/spouwmuren.
Dakbedekking door middel van riet.
Isolatie: volledig geïsoleerd.
Woonoppervlakte: 120 m²
Perceelsgrootte: 2.800 m². Aangrenzend ligt een perceel landbouwgrond van 13.270 m²
Energielabel: B (label A = na realiseren zonnepanelen of luchtwarmtepomp).

INDELING

Parterre
Entree, hal met toiletruimte en trapopgang naar de vide. Door het organische ontwerp heeft het dak een speels karakter en biedt het grote raampartijen, die garant staan voor veel lichtinval. Doorloop naar de ruime living met vide en grote ramen met zicht over de Eng en sfeervolle open haard partij. De plavuizenvloer is verwarmd. Doorloop naar de eetkamer die in open verbinding staat met de modern vormgegeven keuken. De keuken is voorzien van inbouwapparatuur. Vanuit de hal is een ruime kelder bereikbaar met provisieopslag, wijnkast en aansluitingen wasapparatuur.

Verdieping
Vide met overloop en zicht op de open kapconstructie. Een toiletruimte. Ouderslaapkamer voorzien van een dakkapel en kastruimte met ensuite, een wastafel met douche. Tweede slaapkamer met ensuite een wastafel en de douche. De werkkamer aan de achterzijde is geschikt te maken als 3e slaapkamer met badkamer als u dat zou wensen (voorzieningen in de wand reeds aanwezig).

AANVULLEND

Rondom het huis is een besloten terrein met oude hagen, afgewisseld door gazonpartijen. Het hele gazon is in 2022 opnieuw aangelegd; er is een nieuwe grondwaterbron geslagen en er zijn bestaande ondergrondse besproeiingsleidingen (ca 1m diep).

Lees de volledige omschrijving

Contact

Drieklomp Makelaars en Rentmeesters - Oosterbeek
Wonen 120 m²
Inhoud 515 m³
Perceel 16.070 m²
Kamers 5
Slaapkamers 3
Energielabel B

Kenmerken

Algemeen

Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg
Soort woonhuis
Landhuis, vrijstaande woning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1993
Soort dak
Riet
Ligging
Aan rustige weg, buiten bebouwde kom, landelijk gelegen, open ligging, vrij uitzicht

Oppervlakten en inhoud

Wonen
120 m²
Overige inpandige ruimte
11 m²
Perceel
16.070 m²
Inhoud
515 m³

Indeling

Aantal kamers
5 kamers (3 slaapkamers)
Aantal badkamers
1 badkamer
Badkamervoorzieningen
Douche
Aantal woonlagen
2

Energie

Energielabel
B
Isolatie
Volledig geisoleerd
Warm water
Cv ketel

Kadastrale gegevens

Perceelnaam
Ede I 2111
Oppervlakte
2751 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Perceel
EDE01-I-2111
Omvang
Geheel perceel
Perceelnaam
Ede I 2109
Oppervlakte
49 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Perceel
EDE01-I-2109
Omvang
Geheel perceel
Perceelnaam
Ede I 1817
Oppervlakte
13270 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Perceel
EDE01-I-1817
Omvang
Geheel perceel

Buitenruimte

Tuin
Tuin rondom

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
Op eigen terrein
Bekijk alle kenmerken

Overige media

Doesburger Molenweg 7 *
Ede

Niet gevonden wat u zocht? Schrijf u in als zoeker