Verkocht

Asschatterweg 221 Leusden

Verkocht

Omschrijving

Voormalig bakhuisje in het buitengebied tussen Leusden en Achterveld

Aan een doodlopend laantje gelegen in het buitengebied tussen Leusden en Achterveld, op enkele minuten van de dorpskernen, ligt een voormalige bakhuisje aan de Asschatterweg op een perceel van ca. 3.500 m². Het perceel wordt uitgegeven op basis van een recht erfpacht. Het bakhuisje maakt onderdeel uit van landgoed De Boom en bevindt zich op een betoverende locatie maar biedt daarnaast ook bouwmogelijkheden.
De locatie is zeldzaam omdat het een onderdeel is van de oorspronkelijke agrarische boerderij Steenbeek die in het schootsveld lag van de Grebbelinie en daarom in 1940 werd verwoest. Steenbeek werd dichter bij de Asschatterweg herbouwd maar het bakhuisjes kreeg een eigen woonbestemming.
Hier woont u in de nabijheid van de bebouwde kom met alle voorzieningen zoals scholen, winkels en sportfaciliteiten binnen handbereik. Het historische centrum van Amersfoort is met een kwartier in de auto bereikbaar, maar ook andere steden zoals Utrecht en Amsterdam zijn goed bereikbaar middels de A28 en diverse N-wegen.

ALGEMENE KENMERKEN ASSCHATTERWEG 221

Deze woning aan de Asschatterweg 221 wordt uitgegeven op basis van een 30 jarig recht van erfpacht door Stichting De Boom conform de ‘algemene voorwaarden recht van erfpacht Schoutenhuis BV, versie De Boom’.
De jaarlijkse canon die fiscaal aftrekbaar is en jaarlijks geïndexeerd wordt volgens het CPI bedraagt:
– € 21.500 ,- per jaar
De (fictieve) vraagprijs op Funda van € 725.000 is de gekapitaliseerde canon voor het gebruik van de grond. Er wordt geen koopsom voor de grond in rekening gebracht, enkel de jaarlijkse canon. De canon is niet afkoopbaar.

GRONDEIGENAAR STICHTING DE BOOM

Landgoed De Boom is eigendom van de gelijknamige stichting. Stichting De Boom is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) en steunt met name maatschappelijke initiatieven binnen de gemeenten waar landgoed de Boom gelegen is.
Het landgoed is goed herkenbaar als een zeer afwisselend en gaaf gebleven coulisselandschap in de Gelderse Vallei tussen Leusden, Woudenberg, Achterveld en De Glind. Het landgoed kent een gevarieerd landschap met geriefhoutbosjes, houtwallen, elzensingels, poelen, bloemrijke graslanden, heidepercelen enzovoorts.
In dit cultuurlandschap voelen zich vele dieren zoals ree, das, boerenzwaluw, steenuil en ijsvogel thuis.
Het landgoed beslaat circa 1.166 hectare. Op het landgoed bevinden zich behalve twee buitenplaatsen (De Boom en De Heiligenberg) 16 agrarische pachthoeves en ruim 60 woningen (huur en erfpacht) en diverse andere bijzondere en historische gebouwen.
De meeste boerderijen en huizen op het landgoed hebben luiken en die zijn voorzien van de herkenbare “Boomblauwe” kleur, soms met witte spiegel, geïnspireerd door het familiewapen. Zie ook: https://www.stichtingdeboom.nl/

PRIMAIRE BOUWVOORSCHRIFTEN Asschatterweg 221

– Het woonhuis kan worden uitgebreid of vervangen tot een maximaal volume van 600 m³;
– Er mag 50 tot maximaal 80 m2 aan bijgebouwen gerealiseerd worden.
– Voor verdere bouwregels omtrent de woning en bijgebouwen wordt verwezen naar het bestemmingsplan Buitengebied 2009.
– De toerit naar de woning is op basis van een recht van overpad Het onderhoud dient te worden uitgevoerd door de aanwonenden.
– De erfpachter dient voor eigen rekening en risico de huidige opstallen te slopen.

Lees de volledige omschrijving

Contact

Drieklomp Makelaars en Rentmeesters - Zeist
Perceel 3.712 m²

Kenmerken

Algemeen

Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg
Soort woonhuis
Bouwgrond, bouwgrond
Soort bouw
Niet van toepassing
Ligging
Aan bosrand, aan rustige weg, in bosrijke omgeving, vrij uitzicht

Oppervlakten en inhoud

Perceel
3.712 m²
Bouwgrond oppervlakte
3.500 m²

Kadastrale gegevens

Perceelnaam
Leusden G 1787
Oppervlakte
3712 m²
Eigendomssituatie
Erfpacht
Perceel
LDN02-G-1787
Omvang
Deelperceel
Bekijk alle kenmerken
Asschatterweg 221
Leusden

Niet gevonden wat u zocht? Schrijf u in als zoeker