Verkocht

Asschatterweg 219 Leusden

Verkocht

Omschrijving

Charmante boerderij in het buitengebied van Leusden en Achterveld

Landelijk gelegen in het buitengebied tussen Leusden en Achterveld, op enkele minuten van beide dorpskernen, ligt de bijzondere en ruime boerderij “Steenbeek” aan de Asschatterweg op een perceel van ca. 7.500 m² inclusief een nieuw te realiseren hoogstamboomgaard van 2.000 m².
Steenbeek maakt onderdeel uit van landgoed De Boom en wordt uitgegeven op basis van een altijddurend recht van erfpacht. Deze boerderij biedt niet alleen een betoverend uitzicht, maar ook ruime verbouwmogelijkheden.
In 1941 is deze ‘wederopbouwboerderij” gerealiseerd in karakteristieke Delftse Schoolstijl, ter vervanging van een boerderij die verloren was gegaan tijdens de oorlog. De boerderij is zeldzaam vanwege zijn bouwtype en als onderdeel van een ensemble met de overige agrarische bebouwing. Wederopbouwboerderijen zijn kenmerkend voor het Grebbeliniegebied.
Hier woont u in de nabijheid van de bebouwde kom met alle voorzieningen zoals scholen, winkels en sportfaciliteiten binnen handbereik. Het historische centrum van Amersfoort is met een kwartier in de auto bereikbaar, maar ook andere steden zoals Utrecht en Amsterdam zijn goed bereikbaar middels de A28 en diverse N-wegen.

ALGEMENE KENMERKEN

Voor de nieuwe inrichting van het voormalige boerenerf is een schets gerealiseerd door een adviesbureau waarbij een beeld gegeven wordt van de te realiseren situatie. Daarnaast dient het landschappelijk inpassingsplan uitgevoerd te worden door de koper.
De boerderij bevindt zich grotendeels in originele staat. De kap is in 2019 gerenoveerd en van isolatieplaten en nieuwe pannen voorzien.
De grond wordt uitgegeven op basis van een altijddurend recht van erfpacht door Stichting De Boom conform de ‘algemene erfpachtvoorwaarden Schoutenhuis BV’.
De canon is fiscaal aftrekbaar en wordt jaarlijks geïndexeerd conform het CPI. De canon is niet afkoopbaar. De (fictieve) vraagprijs op Funda van € 839.000 k.k. is een combinatie van de koopsom van de opstallen en de gekapitaliseerde canon voor het gebruik van de grond.
De boerderij heeft een perceel van ca. 7.500 m² inclusief de aan te leggen boomgaard van circa 2.000 m². De canon bedraagt € 18.000,- per jaar met een vraagprijs voor de opstallen van € 239.000,- k.k.

GRONDEIGENAAR STICHTING DE BOOM

Landgoed De Boom is eigendom van de gelijknamige stichting. Stichting De Boom is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) en steunt met name maatschappelijke initiatieven binnen de gemeenten waar landgoed de Boom gelegen is.
Het landgoed is goed herkenbaar als een zeer afwisselend en gaaf gebleven coulisselandschap in de Gelderse Vallei tussen Leusden, Woudenberg, Achterveld en De Glind. Het landgoed kent een gevarieerd landschap met geriefhoutbosjes, houtwallen, elzensingels, poelen, bloemrijke graslanden, heidepercelen enzovoorts.
In dit cultuurlandschap voelen zich vele dieren zoals ree, das, boerenzwaluw, steenuil en ijsvogel thuis.
Het landgoed beslaat circa 1.166 hectare. Op het landgoed bevinden zich behalve twee buitenplaatsen (De Boom en De Heiligenberg) 16 agrarische pachthoeves en ruim 60 woningen (huur en erfpacht) en diverse andere bijzondere en historische gebouwen.
De meeste boerderijen en huizen op het landgoed hebben luiken en die zijn voorzien van de herkenbare “Boomblauwe” kleur, soms met witte spiegel, geïnspireerd door het familiewapen van de Stichtster van de Stichting, mejuffrouw Annie de Beaufort. Zie ook: https://www.stichtingdeboom.nl/

KENMERKEN

BOUWJAAR 1941
WOONOPPERVLAKTE ca. 165 m²
OVERIG INPANDIG ca. 357 m²
INHOUD ca. 2.900 m³
PERCEELOPPERVLAKTE ca. 7.500 m²
ENERGIELABEL G

VRAAGPRIJS voor de opstallen € 239.000,- k.k. en canon bedraagt € 18.000,- per jaar

BESCHRIJVING

BEGANE GROND
U betreedt de woning via de entree met toilet en trapopgang. Vanuit de centrale hal is de keuken bereikbaar. De keuken is eenvoudig met een keukenblok. Vanuit de keuken is een deur naar de kelder en de opkamer. Terug via de hal komt u in de woonkamer, welke beschikt over een gaskachel en prachtig uitzicht over de tuin en het landschap aan de overzijde van de Asschatterweg. De ramen zijn goed geplaatst en geven een zeer open en ruimtelijk gevoel.

EERSTE VERDIEPING
Middels de trap vanuit de hal is er toegang tot de verdieping van het huis. Aan de rechterzijde vindt u de eerste ruime slaapkamer met een vaste kast en wastafel. Vanaf de overloop zijn er aan de linkerkant nog een tweetal slaapkamers. Een daarvan met een vaste kast. Ook is er vanaf de overloop toegang tot de badkamer, welke is voorzien van toilet, wastafel en douche.

DE DEEL
De deel is nog volledig ingericht voor zijn oude functie: melkveehouderij. Op de begane grond bevinden zich de voormalige stallen en op de nehobo verdiepingsvloer bevindt zich de hooizolder. Wanneer de oude inrichting verwijderd wordt, zal er een mooie ruimte ontstaan voor een grote woonkamer of het uitvoeren van een diversiteit aan hobby’s. Denk aan het stallen en/of restaureren van oldtimers, een eigen sportruimte of misschien wel een atelier.

OVERIG

BIJGEBOUWEN EN TUIN
De grote schuur is naast de boerderij gelegen en biedt ruimte voor meerdere auto’s en/of tuin apparatuur. In het voorgenomen plan blijven de twee op het achtererf gelegen hooibergen in de huidige verschijningsvorm gehandhaafd.

BIJZONDERHEDEN
– De voormalige agrarische opstallen die niet zijn opgenomen in het landschapsplan en niet tot het verkochte behoren zullen door Stichting de Boom worden gesloopt.
– De boerderij, naastgelegen bakhuis/stal en de hooibergen blijven aanwezig en dienen door erfpachter te worden gerenoveerd;
– Erfpachter is verplicht het landschapsplan uit te voeren binnen 1 jaar na overdracht. De erfscheiding aan de noord-, oost- en zuidzijde wordt vormgegeven door een geschoren haag van meidoorn en/of haagbeuk van inheemse herkomst;
– De grond wordt uitgegeven op basis van een altijddurend recht van erfpacht door Stichting De Boom conform de ‘Algemene voorwaarden van ’t Schoutenhuis bv, versie De Boom’;
– Daarnaast zijn bepaalde landgoedeigen voorwaarden van kracht, onder meer ten aanzien van de (verplichte) kleur van het schilderwerk;
– Bij een altijddurend recht van erfpacht wordt de canon jaarlijks geïndexeerd conform CPI, en eens in de 30 jaar wordt de canon herzien naar het op dat moment marktconforme niveau;
– Aan de overzijde van de landweg wordt een ruimte voor ruimte kavel uitgegeven ten behoeve van een woning.
– De toerit naar de kavel is op basis van een recht van overpad Het onderhoud dient te worden uitgevoerd door de aanwonenden.

Lees de volledige omschrijving

Contact

Drieklomp Makelaars en Rentmeesters - Zeist
Wonen 164 m²
Inhoud 2.030 m³
Perceel 7.653 m²
Kamers 9
Slaapkamers 3
Energielabel G

Kenmerken

Algemeen

Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg
Soort woonhuis
Woonboerderij, vrijstaande woning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1941
Soort dak
Pannen
Ligging
Aan bosrand, aan rustige weg, buiten bebouwde kom, in bosrijke omgeving, landelijk gelegen, vrij uitzicht

Oppervlakten en inhoud

Wonen
164 m²
Overige inpandige ruimte
357 m²
Externe bergruimte
203 m²
Perceel
7.653 m²
Inhoud
2.030 m³

Indeling

Aantal kamers
9 kamers (3 slaapkamers)
Aantal badkamers
1 badkamer
Badkamervoorzieningen
Douche, wastafel
Aantal woonlagen
3
Voorzieningen
Natuurlijke ventilatie

Energie

Energielabel
G
Isolatie
Dakisolatie, gedeeltelijk dubbel glas, muurisolatie
Verwarming
Houtkachel

Kadastrale gegevens

Perceelnaam
Leusden G 1787
Oppervlakte
7653 m²
Eigendomssituatie
Erfpacht
Perceel
LDN02-G-1787
Omvang
Deelperceel

Buitenruimte

Tuin
Voortuin, zijtuin

Bergruimte

Schuur/berging
Aangebouwd steen

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
Op eigen terrein
Bekijk alle kenmerken
Asschatterweg 219
Leusden

Niet gevonden wat u zocht? Schrijf u in als zoeker