Verkocht

Hammelerweg 3 Brummen

Verkocht

Omschrijving

’t Hammeler
Hier is het nog echt stil. Alleen het grind knispert als u het erf opdraait. Geniet – voor u verder gaat – van het prachtige plaatje: de voorgevel van dit rietgedekte landhuis in Engelse landschapsstijl (1921) is namelijk nog authentiek. De dubbele voordeur met nog origineel glas in lood, wordt geflankeerd door twee bijzondere, ovale ramen. Achter een ervan wacht een zeldzame verrassing.

Weergaloos zicht
Kenmerkend voor de Engelse landhuisstijl is het van ‘binnen naar buiten’ denken. Dat betekent dat het landschap en de tuin al vroeg werden betrokken bij het ontwerp. Vandaar dat u vanuit de woon- en slaapvertrekken weergaloos zicht hebt op de tuin. In de lucht wacht een biddende torenvalk op zijn prooi. In de speciaal ontworpen tuin variëren verschillende soorten hagen in hoogte en vorm. Samen met de vaste planten, volwassen bomen, eekhoorns en klein wild spelen ze een spannend spel.

Authentiek
‘Waar het kon, hebben we de authentieke kenmerken bewaard’, vertellen de bewoners. Zij kochten en verbouwden het huis in 2008. Voorbeelden zijn een aantal nog originele radiatoren waarvan één zelfs met een oorspronkelijke bordenwarmer. U komt ook nog granieten vloeren tegen. Buiten vallen de koperen regenpijpen op. En dan is er nog de verrassing achter het ovale raam. Een onverwacht compleet en authentiek toilet uit 1921. Dat het jaartal klopt lijdt geen twijfel: het staat prominent vermeld op de gietijzeren stortbak.

Zeeën van ruimte
De diverse ruimtes hebben elk hun eigen functie. Zo is er een zitkamer met open haard, een eetkamer, een open keuken maar ook een studeerkamer en een muziek/TV kamer. Elk met slimme – op maat gemaakte – inbouwkasten. De inpandige, voormalige garage heeft een eigen opgang en is zeer geschikt voor bijvoorbeeld een kantoor aan huis. Onder de rietgedekte carport is plaats voor twee auto’s. Tuinliefhebbers zullen plezier hebben van de nog oorspronkelijke compostbakken.

Een bordestrap leidt naar de eerste verdieping. De masterbedroom alleen is al reden om in ’t Hammeler te willen wonen: met zo’n 80 m² (inclusief badkamer en walk-in closet) doet hij niet onder voor een luxe penthouse elders. Veel ramen, prachtige zichtlijnen en zeeën van ruimte. Separaat zijn er nog twee kamers en een extra badkamer. Als u wilt kan de plattegrond overigens gemakkelijk aangepast worden.

Groots en intiem tegelijk
Het fijne van ’t Hammeler is de privacy en de ruimte. De combinatie van de intieme sfeer in huis en de rust rondom voelt weldadig. Stellen wonen er comfortabel maar er is genoeg ruimte voor een gezin. Houdt u van koken? Op het Viking-fornuis bereid je de lekkerste gerechten. Samen met de Quooker en de ingebouwde wijnklimaatkast wordt gasten ontvangen wel heel gemakkelijk. Wordt het uitgebreid tafelen op een van de terrassen of een uitgebreide borrel aan de rand van het zwembad?

Brummen
Brummen is van oudsher een groen en notabel villadorp. Rijke fabrieksdirecteuren vestigden zich maar wat graag in deze vruchtbare streek. Vandaar de vele landgoederen en de uitstekende voorzieningen. Zo staat u binnen 5 minuten op het treinstation maar ook op de drivingrange van Golf- en Countryclub De Engelenburg met een 9-holes, par 72 baan. Geen golfer? U kunt er ook heerlijk eten en genieten op het prachtige terras. Er is een ruime keuze aan scholen en sportverenigingen in de directe omgeving. In het nabijgelegen Zutphen en Arnhem vindt u een uitgebreid culinair, cultureel en winkelaanbod. Met het pontje bent u zo in Bronckhorst, het kleinste en misschien wel mooiste stadje van Nederland.

Indeling
Souterrain: (Wijn)kelderruimte.
Parterre: Entree. Voorname hal. Toilet. Studeer-/kantoorkamer met open haard. Sfeervolle zitkamer met erker en open haard. Eetkamer met terrasdeuren. Woonkeuken met inbouwapparatuur, terrasdeur, provisiekast en toegang tot de kelder. Achterentree met toilet. Bijkeuken met kastenwand, cv-ketel en witgoedaansluitingen. Hobbykamer.
1e verdieping: Overloop. Masterbedroom met toegang tot balkon, inloopkast en badkamer voorzien van ligbad, douchehoek, toilet en dubbel wastafelmeubel. 2 Slaapkamers met vaste kasten. Tweede badkamer voorzien van douchehoek, toilet en wastafel.
2e verdieping: Zolderverdieping.

Bouwkenmerken
Bouwjaar: 1921, gerenoveerd in 2008
Perceel oppervlakte: 5.760 m²
Inhoud: ca. 1.320 m3
Gebruiksoppervlakte wonen: ca. 338 m²
Overig inpandige ruimte: ca. 10 m²
Gebouw gebonden buitenruimte: ca. 10 m²
Externe bergruimte: ca. 31 m²
Bouwwijze: het landhuis is opgetrokken in stenen gevels, houten kozijnen en houten- en betonvloeren
Dakbedekking: het landhuis is voorzien van rieten dakbedekking
Verwarming: het landhuis wordt verwarmd middels een HR-combiketel met radiatoren en vloerverwarming
Isolatie: het landhuis is voorzien van al dan niet gedeeltelijk gevel-, dak-, vloer- en glasisolatie
Energielabel: G

Voorzieningen / Overige informatie
– Alarminstallatie, geen sleutels. Alles automatisch en op afstand bedienbaar
– Gelegen aan weg met bestemmingsverkeer
– Directe groene omgeving is als een stiltegebied
– Riet in uitstekende staat
– Massief eiken vloer op de begane grond
– Vloerverwarming in badkamer en keuken

Vraagprijs
€ 1.650.000,- kosten koper

Lees de volledige omschrijving

Contact

Drieklomp Makelaars en Rentmeesters - Gorssel
Wonen 338 m²
Inhoud 1320 m³
Perceel 5760 m²
kamers 8
slaapkamers 3
Energielabel G

Kenmerken

Algemeen

Aangeboden sinds
23 november 2023
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg
Soort woonhuis
Landhuis, vrijstaande woning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1920
Soort dak
Riet
Ligging
Aan rustige weg, buiten bebouwde kom, vrij uitzicht

Oppervlakten en inhoud

Wonen
338 m²
Overige inpandige ruimte
10 m²
Gebouwgebonden Buitenruimte
10 m²
Externe bergruimte
31 m²
Perceel
5.760 m²
Inhoud
1.320 m³

Indeling

Aantal kamers
8 kamers (3 slaapkamers)
Aantal badkamers
2 badkamers
Badkamervoorzieningen
Douche, dubbele wastafel, ligbad, toilet, wastafel
Aantal woonlagen
4
Voorzieningen
Buitenzonwering, glasvezel kabel, mechanische ventilatie, rookkanaal, zwembad

Energie

Energielabel
G
Isolatie
Dakisolatie, gedeeltelijk dubbel glas, hr glas, vloerisolatie
Verwarming
Cv ketel, open haard
Warm water
Cv ketel

Kadastrale gegevens

Perceelnaam
Brummen G 5023
Oppervlakte
5760 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Perceel
BMN01-G-5023
Omvang
Geheel perceel

Buitenruimte

Tuin
Tuin rondom

Bergruimte

Schuur/berging
Vrijstaand hout

Garage

Capaciteit
3 auto's
Voorzieningen
Elektra

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
Op eigen terrein
Bekijk alle kenmerken

Overige media

Hammelerweg 3
Brummen

Niet gevonden wat u zocht? Schrijf u in als zoeker