Verkocht

Nieuw-Loosdrechtsedijk 253 Loosdrecht

Verkocht

Omschrijving

MODERNE VILLA AAN DE STILLE PLAS

Kijkend over het water, bij de ondergaande zon, doet u al snel beseffen dat dit een fenomenale plek is om tot rust te komen en te genieten, het gelukzalige gevoel van een eeuwigdurende vakantie. Het ultieme genot van ruimte, rust en privacy; de essentiële ingrediënten die het buitenleven aan het water zo aantrekkelijk maken.

Naar ons idee is deze, op het zuiden gesitueerde, VRIJSTAANDE VILLA met AANLEGSTEIGER, BOTENHUIS, HAVEN, BIJGEBOUW en GARAGE/BERGING gelegen op één van de mooiste locaties aan de Loosdrechtse plassen. Het onder architectuur gebouwde en ingerichte huis is gesitueerd op een prachtig perceel van 2.370 m² eigen grond en water. Het moderne landhuis met multifunctioneel bijgebouw verkeert in uitstekende staat van onderhoud, heeft energielabel A en 8 zonnepanelen. Het is met zorg in 2018 op de bestaande fundering opnieuw gebouwd, enkel gebruikmakend van luxe en hoogwaardige materialen waarbij de combinatie van het ontwerp, de detaillering en afwerking heeft geleid tot een verbluffend resultaat.

De ligging aan de Stille Plas is bij uitstek geschikt voor de liefhebber van het water en het goede leven. Heerlijk zwemmen, zeilen en varen met de sloep de plassen op. Of zet koers naar Amsterdam en vaar over de prachtige Vecht. Loosdrecht ligt mooi centraal zodat u binnen 30 minuten Amsterdam, Schiphol en Utrecht bereikt en toch helemaal buiten woont. Het bos en de hei liggen op fietsafstand, evenals gezellige restaurants, scholen, winkels en sportvoorzieningen zoals golf, hockey en voetbal.

INDELING

Begane grond

Het elektrische toegangshek schuift open en wij parkeren onze auto op het antracietkleurige grint met dubbele elektrische laadpaal. Wat gelijk opvalt is de strakke witte gevel in combinatie met de donkere kozijnen, de gevelbetimmering en geheel in stijl de rietenkap. Aan de rechterzijde van het huis de overdekte entree met grote voordeur; we voelen ons welkom, het is hier prettig binnenkomen. We komen in de hal met vide waar veel licht binnen stroomt door de grote raampartijen. In de hal vinden we de garderobe, het gastentoilet, de open trapopgang naar de verdieping, de werkkast, de meterkast, de toegang tot de één van de slaapkamers met eigen badkamer en via de dubbele deuren het leefgedeelte.

We lopen door de dubbele deuren en zien aan de ene zijde de woonkeuken en aan de andere zijde de woonkamer. Vindingrijk is de roomdivider met sfeervolle transparante gashaard die is gesitueerd tussen de eetkamer en de woonkamer. Fenomenaal zijn de grote raampartijen, mooi licht en een prachtig uitzicht over de Stille Plas. De woonkamer bestaat uit twee gedeelten, is ruim, licht en sfeervol. Centraal het royale zitgedeelte en aan de rechterzijde nog een heerlijke tweede zithoek met open haard. Voor de warme zomers is er een airconditioning. Bijzonder prettig zijn de verschillende glazen schuifpuien die leiden naar het terras en de tuin.

De luxe design keuken is ruim van opzet met centraal het ruime kookeiland met zitgedeelte. Strak vormgegeven kasten, veel bergruimte en uiteraard voorzien van alle inbouwapparatuur waaronder een inductie kookplaat met geïntegreerde afzuiging, Quooker, wijnklimaatkast en XL combi-oven. Het is hier goed toeven, wat een heerlijke plek om te koken en erg gezellig door de zitplaatsen langs het eiland. Met mooi weer stapt u zo naar buiten, door de openslaande deuren, en is het volop genieten op het overdekte terras.

Doordacht is de naastgelegen bijkeuken met eigen entreedeur aan de voorzijde van het huis. De stijl van de keuken is hier doorgezet, mooie kasten, een extra aanrecht met ingebouwde magnetron, wok gasstel, friteuse en afzuigkap. De begane grond is in zijn geheel voorzien van vloerverwarming.

Slaapgedeelte begane grond

Vanuit de hal is er toegang tot de slaapkamer op de begane grond. Een mooie slaapkamer met ensuite de eigen badkamer die is voorzien van een inloopdouche, toilet en wastafel

Verdieping

Over de brede open maatwerk trap lopen we naar boven en komen op de overloop met vide. Ook hier is goed nagedacht over de ruimteverdeling, de lichtinval en erg prettig is de bergruimte in de maatwerk kasten. De verdieping is voorzien van vloerverwarming en radiatoren voor extra behaaglijke warmte. Aan de kant van de stille plas vinden we de hoofdslaapkamer met prachtig uitzicht over het water. De kamer met gezellige gashaard is ruim, met maatwerk kasten en ensuite de badkamer met ligbad, inloopdouche, dubbele wastafel, separaat toilet en airconditioning.

Door de dubbele deur op de overloop komen we in de tweede kamer, nu in gebruik als royale werkkamer met prachtig uitzicht aan de zijkant en de voorzijde over het water. De werkkamer is voorzien van een toilet en airconditioning De derde kamer is gelegen aan de voorzijde met een inbouwkast en aangrenzend de wasruimte waarmee al rekening is gehouden met de komst van een derde badkamer.

Zolderverdieping

Via een vaste trap kunnen we naar de zolder met radiator en een raam naar de voorzijde, nu in gebruik als bergzolder echter uitermate geschikt als extra slaap-/ of werkkamer.

BIJGEBOUW

Een bijzonder aangenaam pluspunt is het bijgebouw dat geheel in stijl met het huis is gebouwd. Een perfect plek als solitair thuiskantoor of te gebruiken als logeerruimte. Het gebouw is geïsoleerd en voorzien van centrale verwarming met eigen cv-ketel en vloerverwarming, gashaard en airconditioning. Er is op de begane grond een natte groep met inloopdouche, wastafel en separaat toilet.

GEBRUIKSOPPERVLAKTEN
De vermelde gebruiksoppervlakte wonen bedraagt totaal 363 m² dit bestaat uit 336 m² voor het huis en 27 m² voor het bijgebouw.

Buiten

Het water van de Stille Plas aan de tuinzijde speelt uiteraard één van de hoofdrollen op deze fenomenale locatie. De tuin is veelzijdig, er zijn meerdere terrassen, verlichting, nieuw aangelegde vlonders en beschoeiing en plekken voor het aanleggen van uw boot. Tot laat in de avond kunt u genieten op het stijlvolle overdekte terras. Aan de rechterzijde van het huis is het botenhuis met hijsinstallatie voor de winterstalling, aan de linkerzijde nog een haven en aan de straatzijde de dubbele garage/berging.

Lees de volledige omschrijving

Contact

Drieklomp Makelaars en Rentmeesters - Laren
Wonen 363 m²
Inhoud 1229 m³
Perceel 2370 m²
kamers 8
slaapkamers 5
Energielabel A

Kenmerken

Algemeen

Aangeboden sinds
4 december 2023
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg
Soort woonhuis
Villa, vrijstaande woning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
2018
Specifiek
Toegankelijk voor minder validen, toegankelijk voor ouderen
Soort dak
Riet
Ligging
Aan water, vrij uitzicht

Oppervlakten en inhoud

Wonen
363 m²
Overige inpandige ruimte
4 m²
Gebouwgebonden Buitenruimte
147 m²
Externe bergruimte
61 m²
Perceel
2.370 m²
Inhoud
1.229 m³

Indeling

Aantal kamers
8 kamers (5 slaapkamers)
Aantal badkamers
3 badkamers
Badkamervoorzieningen
Douche, inloopdouche, ligbad, toilet, vloerverwarming, wastafel
Aantal woonlagen
3
Voorzieningen
Mechanische ventilatie, rookkanaal, schuifpui, tv kabel, zonnepanelen

Energie

Energielabel
A
Isolatie
Dakisolatie, hr glas, muurisolatie, vloerisolatie
Verwarming
Cv ketel
Warm water
Cv ketel
Cv-ketel
Remeha Calenta cw 6 (gas gestookt combiketel uit 2018, eigendom)

Kadastrale gegevens

Perceelnaam
Loosdrecht F 342
Oppervlakte
2370 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Perceel
LDT00-F-342
Omvang
Geheel perceel

Buitenruimte

Tuin
Tuin rondom

Bergruimte

Schuur/berging
Vrijstaand hout

Garage

Capaciteit
1 auto
Voorzieningen
Elektra, elektrische deur

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
Op eigen terrein
Bekijk alle kenmerken

Plattegronden

Overige media

Nieuw-Loosdrechtsedijk 253
Loosdrecht

Niet gevonden wat u zocht? Schrijf u in als zoeker