"Adequaat taxeren is alleen mogelijk als je als rentmeester betrokken bent bij veel transacties"

Deze stelling durven wij wel in te nemen. Het taxeren van landelijk vastgoed vergt een grote mate van kennis. Onder landelijk vastgoed kunt u verstaan: landgoederen, kastelen, landerijen, bos- en heidepercelen, bijzonder onroerend goed zoals monumentale objecten in het buitengebied, molens, watertorens, enzovoort. Maar ook nieuwe landgoederen behoren daarbij.

Drieklomp Makelaars en Rentmeesters treedt veelvuldig op als bemiddelaar bij de verkoop van landgoederen en bijzonder onroerend goed in het buitengebied. Hierdoor beschikken wij over een schat aan ervaring op dit gebied, en kunnen u daarmee een juiste waardebepaling geven.

Bij veel van dergelijke objecten heeft men te maken met erfpacht. Voor een goede waardebepaling is het onontbeerlijk om veel kennis van deze bijzondere markt te hebben, met alle daarbij behorende bijzonderheden.

De markt voor exclusief landelijk vastgoed is een markt waarin veel draait om discretie. Als geen ander voelen wij dit aan, de binding met grond en / of gebouwen kan soms zeer groot zijn, met name wanneer dit al vele generaties binnen familiebezit is.

Taxaties met een fiscaal belang worden vaak gezamenlijk (bindend) met de belastingdienst uitgevoerd, waarbij wij uw belangen dienen. Uiteraard worden al onze taxaties uitgevoerd door ervaren beëdigd rentmeesters.

Aangezien wij zijn aangesloten bij de Koninklijke Vereniging van Rentmeesters NVR en de vakgroep Agrarisch & Landelijk Vastgoed van de NVM, werken wij met de meest actuele (internationale) standaarden voor taxaties van agrarische objecten en landelijk vastgoed.

Neem direct contact met ons op!