Dit agrarisch object is verkocht onder voorbehoud

Spochthoornseweg 4 - 4a Nijkerk

Verkocht onder voorbehoud

Omschrijving

EEN PLAATJE! BOERDERIJ DE SPOCHTHOORN.

Aan de rand van de Veluwe, in het buitengebied van Nijkerk, ligt deze fantastische wit gestucte WOONBOERDERIJ met een authentiek bakhuisje (aangeduid als 'kleine woning'), diverse agrarische opstallen en een kampeerterrein. De woning is omstreeks 1800 gebouwd en is de afgelopen jaren vakkundig en sfeervol gerenoveerd. Een heerlijke plek waar nog sprake is van rust en ruimte, met fraaie uitzichten over de omliggende weilanden, terwijl alle voorzieningen in de nabijheid zijn. De bereikbaarheid is perfect met treinstation Nijkerk en de snelweg A28 op een steenworp afstand. Kortom… een heerlijke plek om met uw gezin te genieten van het buitenleven!

De boerderij wordt aangeboden op een perceel van 2 hectare, 13 are en 55 centiare. Aangrenzend ligt een perceel cultuurgrond met een totale oppervlakte van 4 hectare, 47 are en 34 centiare, inclusief de toegangsweg. Deze grond is geheel of gedeeltelijk te koop. Op korte afstand ligt een perceel cultuurgrond met een totale oppervlakte van 1 hectare, 13 are en 91 centiare. Ook deze grond is separaat te koop.

BOUWKENMERKEN

- Bouwjaar : omstreeks 1800
- Bouwwijze : traditioneel gebouwd, opgetrokken middels bakstenen spouwmuren (behoudens de
achtergevel), deels rietgedekt en deels pannengedekt
- Isolatie : de woning is voorzien van een geïsoleerde kap, de gevels zijn grotendeels geïsoleerd,
veelal thermopane beglazing
- Woonoppervlak : circa 203 m²
- Bruto inhoud : circa 1.238 m³ (inclusief de deel)
- Perceeloppervlakte : 2 hectare, 13 are en 55 centiare (met de mogelijkheid tot aankoop extra grond)

INDELING BOERDERIJ

U betreedt de woning aan de zijkant van de boerderij, waar zich een royale hal bevindt met de trapopgang naar de eerste verdieping en een fraaie tegelvloer. Tevens is hier een kleine slaapkamer gesitueerd, welke ook gebruikt kan worden als kantoorruimte. Aan de voorzijde van de woning is de woonkamer gesitueerd, met een separate eetkamer. De woonkamer is voorzien van een fraaie historische schouw met een houtkachel, waar u heerlijk ontspannen kunt genieten van de avonduren.

Naast de woonkamer bevindt zich een ruime keuken, voorzien van diverse inbouwapparatuur. Ook hier is voldoende ruimte voor het plaatsen van een grote eethoek, bij de openslaande deuren naar het terras. Aangrenzend aan de keuken is een tweede slaapkamer gelegen.

De achterzijde van de boerderij betreft het stalgedeelte, de zogenaamde deel. De achtergevel heeft een traditionele opzet met in het midden dubbele deuren, links en rechts twee kleine stalramen en twee mestdeuren. Boven de grote deuren is een hooiluik aangebracht, naar de hooizolder. De deel is in de loop der jaren behoorlijk verbouwd. Hier bevinden zich enkele bergruimtes, een werkkamer, de wasruimte, het toilet en een sfeervolle badkamer. De badkamer is geheel in landelijke stijl verbouwd en voorzien van een mooi vrijstaand bad, een douchehoek en een dubbele wastafel.

Op de verdieping van de boerderij zijn, aan de voorzijde, twee ruime slaapkamers gesitueerd. Door enkele vaste kasten is hier voldoende bergruimte gecreëerd. De slaapkamers zijn voorzien van centrale verwarming. Aan de achterzijde van de woning bevindt zich een grote onafgewerkte ruimte, waar nog voldoende ruimte is voor het realiseren van enkele slaapkamers.

BAKHUIS

Op het erf staat een prachtig authentiek bakhuis, welke op dezelfde wijze is uitgevoerd als de woonboerderij: wit gestucte gevels met een donkere plint en rode dakpannen. Het bakhuis is ingericht als woonruimte en heeft een bruto vloeroppervlakte van circa 87 m². Op de begane grond bevinden zich, naast de entree met een inbouwkast en de toiletruimte, een royale woonkamer met een houtkachel en de trap naar de bovenverdieping, een halfopen keuken met een inbouwkast en een badkamer met douchehoek, wastafel en wasmachineaansluiting. Op de bovenverdieping is een slaapkamer gerealiseerd met daarnaast diverse inbouwkasten. Heel leuk om bijvoorbeeld een B&B te beginnen!

BEDRIJFSGEBOUWEN

Achter de woning staat een voormalige varkensstal met een oppervlakte van circa 12 x 17 meter, deels voorzien van een mestkelder met een totale inhoud van circa 50 m³. De stal is opgebouwd middels houten spanten en bakstenen muren en is voorzien van een pannendak. In de achtergevel is een dubbele schuifdeur aangebracht. Momenteel wordt de stal gebruikt voor het huisvesten van jongvee, maar kan na een verbouwing ook prima gebruikt worden als opslagruimte. Het gebouw heeft een goothoogte van circa 1,5 meter en een nokhoogte van circa 8,0 meter.

Naast de varkensstal staat een tweede stal, welke in de loop der tijd diverse malen is uitgebreid. Er is gebruik gemaakt van bakstenen wanden, houten wanden en stalen gevelbekleding. Op het dak liggen deels asbestvrije golfplaten en deels stalen damwand profielplaten. Onder een gedeelte van het gebouw ligt een mestkelder met een inhoud van circa 30 m³. Thans wordt het geheel – met een totale oppervlakte van circa 265 m² – gebruikt als bergruimte, garage, carport en fietsenstalling.

Aan de achterzijde van het perceel staat een rundveestal van circa 680 m², gebouwd in 1991, waar 35 melkkoeien en 15 stuks vrouwelijk jongvee gehuisvest kunnen worden. De stal is opgebouwd middels stalen spanten en bakstenen gevels. Op het dak liggen deels asbestcement golfplaten en deels vezelcement golfplaten. Aan de buitenzijde van de stal ligt een voergang met een breedte van circa 4 meter, aan beide zijden voorzien een grote schuifdeuren. De stal is deels voorzien van een mestkelder met een totale opslagcapaciteit van circa 500 m³ en er is een 2x4-visgraatmelkstal aanwezig. Op het zuidelijke dakvlak van de stal liggen zonnepanelen. Achter de rundveestal liggen een drietal betonnen sleufsilo's van circa 8 x 25 meter.

Verder bevindt zich op het erf nog een houten carport (voormalige machineberging) met een ruimte voor de opslag van hout. De totale oppervlakte van het gebouw bedraagt circa 7 x 13 meter. Op het dak liggen asbestcement golfplaten.

KAMPEERTERREIN

Het kampeerterrein biedt ruimte voor 25 kampeerplaatsen. Alle plaatsen zijn voorzien van een op afstand afleesbare ampère elektra-aansluiting. Op het terrein bevinden zich twee extra watertappunten. In de avond en nacht is het gehele terrein schemerverlicht.

De stalruimte aan de voorzijde van de rundveestal is verbouwd ten behoeve van de camping. Hier is een sfeervolle recreatieruimte (oppervlakte circa 9 x 12 m²) met een bar en bergruimte gerealiseerd. Een heerlijke plek om een spelletje te doen, een potje tafeltennis te spelen of rustig te lezen. De ruimte is, buiten het kampeerseizoen, ook zeer geschikt voor feesten, borrels, bruiloften, vergaderingen en workshops (tot maximaal 60 personen).

Naast de recreatieruimte staat een geheel betegeld sanitairgebouw (oppervlakte circa 7 x 12 m²), voorzien van vloerverwarming en apart ingericht voor dames en heren. Het gebouw beschikt over 5 toiletten, 1 urinoir, 4 wastafels met warm en koud water, 2 wastafels met koud water, 4 afwasplaatsen met warm en koud water, 4 douches (waarvan er één is ingericht als familiedouche en één voor mindervaliden). Ook is er een wasmachine aanwezig.

Op fietsafstand ligt de kern Nijkerk. De stad is vernoemd naar de in 1222 gebouwde Nieuwe ('Nije) Kerk. De Nijkerkse binnenstad biedt een oud centrum met veel winkeltjes en gezellige terrasjes. Maar u vindt in Nijkerk ook diverse basisscholen, kerken en sportvoorzieningen. In de omgeving wisselen bos, heide en polderlandschap elkaar af. Om de hoek ligt het fraaie Landgoed de Salentein, een landgoed met een rijke historie.

AANVULLENDE INFORMATIE

De locatie is, conform het vigerende bestemmingsplan, voorzien van de enkelbestemming 'Agrarisch met waarden – Landschappelijke waarden' en een archeologische dubbelbestemming. Ter plaatse van de woning en de bedrijfsgebouwen is een bouwvlak aanwezig met een oppervlakte van circa 6.650 m². Het bakhuis is voorzien van de aanduiding 'specifieke vorm van wonen – kleine tweede bedrijfswoning'. De inhoud van een dergelijke woning mag niet meer bedragen dan 350 m³.

Het kampeerterrein heeft de aanduiding 'specifieke vorm van agrarisch – nevenactiviteit'. De nevenactiviteit wordt als volgt omschreven: standplaats voor maximaal 25 kampeermiddelen, met uitzondering van stacaravans, in de periode van 15 maart t/m 31 oktober.

Verder geldt de gebiedsaanduiding 'overige zone – kampenlandschap' en is een gedeelte van het perceel voorzien van de dubbelbestemming 'Leiding – Hoogspanning'.

BIJZONDERHEDEN

• In de koopovereenkomst worden een ouderdoms- en een asbestclausule opgenomen.
• Alle nutsvoorzieningen zijn aanwezig.
• Het erf rondom de boerderij en de bedrijfsgebouwen is grotendeels bestraat met betonklinkers.
• Er is een dieselolietank in een lekbak (inhoud 1.000 liter) aanwezig.
• Voor de camping is een eigen inrit aanwezig.
• Het gehele kampeerterrein is voorzien van draadloos internet. Overal op de camping kan gebruik gemaakt worden van wifi.
• De aanwezige fosfaatrechten kunnen tegen een meerprijs worden overgenomen.
• Het jachtrecht is verhuurd.
• Het bedrijfsgedeelte wordt in de btw-regeling geëxploiteerd, wat inhoudt dat koper geacht wordt verder te exploiteren in de btw-regeling.


Lees de volledige omschrijving

Overdracht

Status
Verkocht onder voorbehoud

Bouw

Type
Overige bedrijf
Bouwtype
Bestaande bouw
Soort eigendom
volle eigendom

Oppervlakten en inhoud

Totaal hectare
2 ha 13 a 55 ca
Omvang
geheel perceel
Sectie
C
Perceel
3383
Hectare
2
Are
13
Centiare
55

Kadastrale gegevens

Gemeente
Nijkerk
Sectie
C
Perceel
3383
Eigendomssituatie
volle eigendom
Bekijk alle kenmerken

Kaart Spochthoornseweg 4 - 4a Nijkerk