Plein 2 * Nijkerk

Vraagprijs € 1.150.000 k.k.

Omschrijving

"Princesse"

Het eet- en feestcafé "Princesse" is gelegen op een prachtige locatie aan het plein van Nijkerk. Midden in de stad is dit grote plein aanwezig met diverse horecagelegenheden. Zowel de exploitatie als het complete vastgoed worden te koop aangeboden. Een unieke kans om deze locatie verder uit te breiden!

Op deze mooie plek wordt te koop aangeboden een ruimte horecaruimte, bestaande uit een caféruimte, restaurantruimte, zaalruimte alsmede een prachtig gelegen terras aan de voorzijde. Tevens is er een riante woning aanwezig welke zich op de 1ste en 2de verdieping bevindt.

De horecaruimte bestaat uit een bar, café, restaurantruimte, toilet, zaalruimte (met bar) ruime toiletgroep, biljartruimte, ruime kelder (opslagruimte) keuken en een ruim terras. Op de eerste en tweede verdieping is een riante bovenwoning gesitueerd.

In het voorjaar van 2019 is het gehele (schuine) dak vervangen (asbest dakbeschot verwijdert, asbest gesaneerd) en is het dakbeschot vervangen en voorzien van nieuwe dakpannen. Een gedeelte van het platte dak (boven de zaal, eerste stuk) zal eveneens nog door verkoper voorzien worden van nieuwe dakbedekking.

Aan de achterzijde is een buiten terrein aanwezig. Door de uitbreiding van de parkeergarage De bonte Koe wordt het achter liggende terrein anders ingedeeld. Er ontstaat straks een toegang vanaf het Speeltuinpad.

Het object wordt volledig vrij van huur en gebruik aangeboden. De Princesse wordt opgeleverd in de huidige staat inclusief de inventaris. Enkele onderdelen van de inventaris behoren niet tot de over te nemen zaken.
De exploitatie wordt inclusief enkele vaste personeelsleden en enkele oproepkrachten aangeboden. Er zijn geen andere verplichtingen.

De verkoper heeft een leeftijd bereikt waarop hij de exploitatie (en ook het vastgoed) wil verkopen. De horecazaak is nu op zondag en dinsdag gesloten maar het is mogelijk om 7 dagen per week geopend te zijn. De verkoper draagt zijn zaak graag over aan de volgende generatie welke de zaak weer kunnen laten groeien. Omzetgegevens zijn op aanvraag beschikbaar.

Algemeen:
De gemeente Nijkerk heeft ca. 43.000 inwoners, Nijkerk zelf ca. 30.000. De gemeente bestaat uit de kernen Nijkerk, Nijkerkerveen en Hoevelaken, alsmede de buurtschappen Holkerveen, Driedorp en Appel. De gemeente is centraal gelegen tussen de Veluwe en Eemland. Nijkerk werkt met andere gemeentes samen in het samenwerkingsverband Regio Foodvalley. Nijkerk is een prachtige stad rijk aan historie aan de rand van de Veluwe. Er is veel gezelligheid, leuke winkels en restaurants waar je lekker kunt eten. Er is genoeg te doen, van leuke evenementen tot wandelen, varen en fietsen. Op vrijdagavond is er koopavond. De weekmarkt is op vrijdag 09.30 tot 17.30 uur. Het centrum van Nijkerk is goed bereikbaar en er zijn diverse parkeergarages aanwezig.

Object:
Al vanaf 1 januari 1936 is Princesse gevestigd in het hart van Nijkerk en heeft in die tijd haar naam als (eet)café-biljart meer dan waar gemaakt. Princesse is begonnen als een bescheiden café en is uitgegroeid tot een eet- en feestcafé met een zaal en een totale afmeting van maar liefst 450 m². Sinds 2004 heeft Princesse 3 biljarttafels. De rest van de (zaal)ruimte wordt gebruikt voor feesten, partijen en evenementen.

Aan de voorzijde is over de gehele gevel breedte het terras gelegen. Op mooie dagen kan de pui aan de voorzijde geopend worden waardoor er een grotere verbinding tussen binnen en buiten ontstaat.
Begane grond: ca. 450 m² BVO (Bruto Vloer Oppervlak)
- entree ca. 2,3 m²
- bar, café, restaurant en zaalruimte ca. 363 m²;
- toiletten (dames en heren) ca. 22,4 m²;
- keuken ca. 30 m²;
- kelderruimte t.b.v. opslag en installaties ca. 75 m²;

Verdieping:
- woonruimte (totaal ca. 146,5 m²) opgang vanuit het café, overloop, 2 slaapkamers, badkamer, toilet, bergruimte en ruime woonkamer aan de voorzijde, vaste trap naar de 2de verdieping;
2e Verdieping:
- volledig open zolderruimte (ca. 103 m² op 1,5 meter hoogte).
De zolderruimte kan nog volledig ingedeeld worden.
Totale oppervlakte ca. 818 m².

Bereikbaarheid:
Het object is gelegen in het centrum van Nijkerk (voetgangersdomein). Parkeren is goed mogelijk in de nabijgelegen parkeergarage "de Bonte Koe" of op andere openbare parkeerplaatsen. Het echter gelegen (eigen) terrein is bereikbaar via het Speeltuinpad.

Perceel:
Totale perceel oppervlakte is ca. 638 m². Kadastraal bekend Gemeente Nijkerk Gelderland, sectie B nummer 9150, 9151, 9436, 11152, 11155, 11157. De kadastrale percelen worden gedeeltelijk opnieuw ingemeten omdat een voormalig parkeerterrein aan de Gemeente is verkocht t.b.v. uitbreiding van de Bonte Koe Parkeergarage. Het object betreft een Gemeentelijk monument.

Openingstijden:
Zondag en dinsdag: Gesloten
Maandag: 10:00 tot 21.00 uur
Woensdag en donderdag: 10:00 uur tot 01.00 uur
Vrijdag en zaterdag :10:00 uur tot 03:00 uur
Uiteraard is het mogelijk om ook op zondag en dinsdag geopend te zijn.

Verplichtingen:
- Vrij van verplichtingen t.a.v. leveranciers. Er zijn enkele personeelsleden in dienst en enkele oproepkrachten.

Vraagprijs:
De vraagprijs voor het vastgoed inclusief de exploitatie bedraagt € 1.150.000,- k.k.;
Het is bespreekbaar om het onroerend goed te huren (met of zonder bovenwoning) en de exploitatie te kopen.
De vraagprijs voor alleen de exploitatie bedraagt dan € 60.000,-.

Inventaris:
Compleet eet- een feestcafé waaronder een volledig terras, ingerichte zaak en keuken.
Bijna alle aanwezige inventaris behoort tot de over te dragen inventaris, enkele zaken behoren er niet bij.
Van de inventaris zal bij verkoop een uitgebreide staat worden opgemaakt.
De privé bezittingen in het woongedeelte behoren niet tot de inventaris.

Exploitatie:
Nadere informatie over de exploitatie kunt u bij ons opvragen.

Energielabel:
Er is geen energielabel aanwezig, het pand betreft een monument.

Transport:
De oplevering en aansluitend het transport bij het door koper aan te geven notariskantoor, zal in nader overleg tussen partijen kunnen geschieden.

Waarborg:
Koper dient een waarborgsom ter grootte van 10% van de koopsom overgemaakt te hebben naar het notariskantoor dat het transport verzorgt.

Koopakte:
De tussen partijen gemaakte afspraken zullen worden vastgelegd in een koopakte zoals gebruikt wordt door leden van de bedrijfsonroerend goed sectie van de NVM aangevuld met specifieke horecavoorwaarden.

Informatie:
Voor meer informatie over deze prachtige locatie kunt u contact met ons opnemen.
Wij voorzien u graag van alle relevante informatie met betrekking tot dit object.

Gunning:
Verkoper behoudt zich het recht van gunning.
Bijzonderheden:
- Verkoop van zowel exploitatie en vastgoed. Unieke kans voor de nieuwe ondernemer om de zaak verder voort te zetten en (weer) te laten groeien;
- Ruime zaak met vele mogelijkheden;
- Prachtig gelegen aan het Plein, midden in de stad;
- Gehele schuine kap voorzien van nieuwe dakpannen, dakbeschot (voorjaar 2019)

Lees de volledige omschrijving

Overdracht

Status
Beschikbaar
Conditie Service kosten
per vierkante meter per jaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort object
Horeca
Type
Café-restaurant
Bouwtype
Bestaande bouw
Mogelijke functie(s)
Horeca

Oppervlakten en inhoud

Opp horeca
450 m²
Perceel
638 m²

Kadastrale gegevens

Gemeente
Nijkerk (GLD)
Sectie
B
Perceel
9150
Oppervlakte
218 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
 
 
Gemeente
Nijkerk (GLD)
Sectie
B
Perceel
9151
Oppervlakte
145 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
 
 
Gemeente
Nijkerk (GLD)
Sectie
B
Perceel
9436
Oppervlakte
100 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
 
 
Gemeente
Nijkerk (GLD)
Sectie
B
Perceel
11152
Oppervlakte
55 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
 
 
Gemeente
Nijkerk (GLD)
Sectie
B
Perceel
11155
Oppervlakte
30 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
 
 
Gemeente
Nijkerk (GLD)
Sectie
B
Perceel
11157
Oppervlakte
135 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Bekijk alle kenmerken

Kaart Plein 2 * Nijkerk